Цени за SEO оптимизация

SEO цена

SEO цени и ценообразуване (Цени за SEO оптимизация)

Цени и ценообразуване за SEO оптимизация – важни разяснения, както за клиенти на VISEO, така и за хора, които за първи път им предстои да наемат SEO агенция, или SEO експерти, за оптимизиране на сайт, било то бизнес сайт, лендинг пейдж, или онлайн магазин.

Един от първите и често срещани въпроси, от страна на клиенти, когато получим запитване е: „Колко ще ми струва SEO оптимизацията, която искам да поръчам за моят бизнес?“

SEO оптимизация - цени и ценообразуване

Въпросът е съвсем резонен и на място, тъй като няма предприемач или CEO, който да не цени всяка сума, инвестирана в даден сектор, от което следва, че всеки управител на бизнес иска да има ясен и точен разчет.

Тук идва и сложността при отчитането на СЕО услугите, тъй като всяка SEO компания си работи със свои способи и методи, инвестирала е и продължава да инвестира огромни суми, както за човешки ресурси, така и за приложения,  което прави много трудно определянето на цена за SEO.

Можем да кажем, че най-лесно може да се определи цена за SEO, когато определите бюджет. В предишни статии сме писали и давали разяснения как да бюджетирате, да планирате бюджет за сектор Дигитален маркетинг, както и сме предлагали формули, по които да се ръководите.

В тази статия ще представим реални цени, както и ще споделим типовете SEO  услуги, които можете да поръчате.

SEO оптимизиране на сайтове

Полезна SEO информация

Съвсем естественият и нормален отговор на въпросът, който дискутирахме по-горе е: Цената зависи от това, което желаете от дигиталната агенция. Естестено, всяка компания предлага пакети, в които детайлно са изредени дейности, които биха се извършили за Вашият сайт, но те са само за ориентир. Цената за оптимизация на даден сайт е строго индивидуално нещо, тъй като няма, или почти няма два еднакви сайта, и от това следва да заявим смело, че сумата зависи от дейностите, които биха се извършили по оптимизиране на даден сайт.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Local SEO - полезни съвети

Естествено, в този случай е най-добре да се определи бюджет за SEO оптимизация, на база на който да се работи ежемесечно.

Имайте предвид, че едномесечна работа по SEO оптимизиране на сайт е крайно недостатъчно време, планувайте поне 6 месеца работа, за да си струва, за да има ефект, за да има видими резултати. За един месец, много често се случва така, че да няма почти никакъв резултат, което може да доведе до влошаване на отношението между клиент – дигитална агенция.

Кое е най-доброто SEO решение за Вашият сайт?

Най-доброто решение, поне според нас, е да търсите СЕО обслужване на месечна база, т.е. месечно SEO.

Плюсовете на подобни услуги са, както в цената, която можте да определите Вие, така и в продължителната съвместна работа, тъй като добре знаете, че SEO оптимизация е комплекс от задачи, които дават резултат след поне шест месеца.

Тук е мястото да препопръчаме и срок за робота, който трябва да е МИНИМУМ ШЕСТ МЕСЕЦА, а максимум – без да спираде години наред.

Месечен СЕО абонамент

Месечен абонамент – днес, както у нас, така и по цял свят дигиталните агенции предлагат този метод и смело можем да кажем, ч той е най-популярен. Црез SEO цена и модел за плащане клиентите биват удовлетворени и спокойни, че няма да бъдат излъгани, а ще се работи по сайтът им, а агенциите биват мотивирани да приложат знания, умения и ресурси, в името на клиента.  При месечното СЕО обслужване, клиентът е важно да представи списък с ключови думи, по които желае да бъде по-напред в Google, а СЕО експертите да дадат процент на търсене за тях и да насочат енергията към тези, които биха дали най-добра ефективност, т.е. най-добър органичен трафик и потенциални клиенти.

Важно уточнение. Както по-горе споменахме, ако фирмата за СЕО не е доказана, то е добре да се застраховате, като сключите договор. Друго важно нещо е, ако бюджетът ви е малък, да не очаквате чудеса, а да се въоръжите с търпение.

СЕО оптимизация - цена и ценообразуване

Цена за фиксирани услуги

Някои управители на компании предпочитат този метод, тъй като от опит знаят, че когато заплатят за нещо, което предварително е договорено, ще получат сътветната услуга. Също така си дават сметка, че евтиното излиза скъпо, следователно са готови да инвестират по-високи суми.

Подобна услуга може да бъде: Закупуване на пакети за лник билдинг, които могат да се заплатят еднократно, или пък SEO одит на сайт, който също се заплаща еднократно.

При нас, в W-SEO.com услугата SEO одит струва в порядъка от 800 лв. до 4999 лв. в зависимост от големината на сайта, от типа сайт, и от няколко други фактори.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ще ми бъде ли наказан сайта, ако закупя линкове?

SEO оптимизация –  обучение

Друга фиксирана услуга е SEO обучение, което даден клиент желае да получи. Все по-голям интерес в областта на търсещите машии се наблюдава от младото поколение, и опитните експерти предлгат такава услуга, срещу заплащане. Цените са строго индивидуални в повечето компании, затова е добре да си изберете добра SEO агенция и да отправите запитване за SEO обучение.

Следващият тип SEO е като консултация. Например, ако Вие имате опит в областта на търсещите машини, но някои неща не са Ви ясни, можете да пожелаете консултация с експерт в областта на търсещите машини. Цената на час при нас, в нашата компания е 60 лв. Срещата може да бъде на живо, а мож да бъде и чрез платформите за конференция Zoom, Google Hangouts, Skype, Viber, Microsoft Teams, I meet и други.

SEO оптимизация –  стратегии

Изготвяне на SEO стратегия – услуга, предназначена за компания, която има екип от ИТ специалисти и хора, които се грижат за дигиталния маркетинг, но нямат представа как да се случат нещата. Цената за подобна СЕО стратегия струва между 800 и 1600 лв. в зависимост от компанията, корпоративния сайт, както и от много други фактори.

Цена за SEO препоръки при изграждане на нов сайт. Често, програмисти изпитват затруднения за това как да структурират даден сайт, за да е добре оптимизиран за търсещите машини. Също така често клиенти се отправят към нас с първоначални препоръки за даден сайт, още преди той да бъде стартиран. Именно тази услуга също е много важна, тъй като няколко малки промени, или спазвайки няколко прости правила, сайтът може бързо да се класира на по-предни позиции.

SEO съвети за онлайн магазини – тази част включва изключително много и ценни съвети за собствениците на онлайн магазини, стратегия за по-големи продажби, разяснения, препоъки, както и насоки за това как да се облекчи потребителят, за да може лесно да закупи даден продукт. Тук се включва и потребителското изживяване, правят се редица тестове и се следи потребителското поведение, докато клиенти пазаруват от Вашият сайт. На база на затрудненията се изготвят съвети и препоръки, които да се подобрят, за да може по-лесно да се приключи поръчката. Освен това се правят СЕО съвети за по-добро класиране на продукти, определят се топ продуктите от Вашият каталог и се работи с приоритет по тях.

SEO копирайтинг - цена
SEO копирайтинг на добри цени – услуги от Висео ЕООД

SEO копирайтинг

SEO копирайтинг – цени – повечето дигитални агенции, както и ние, VISEO LTD предлагаме услугата SEO копирайтинг.

Набавянето на качествено съдържание, което да е СЕО оптимизирано е ключът към успех в борбата с кокнуренцията. Когато то се съчетае с ефективен линк билдинг, както и с добре оптимизиран сайт, като структура, то можем да кажем, че конкуренцията ще бъде задмината.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Съвети за повишаване на трафика на сайт

Цени за SEO статии, актуални към днешна дата:

Цени за СЕО статии, които компанията предлага са:
300 думи – 20 лв. (единична цена), 15 лв. (пакет от 10 статии)
400 думи – 25 лв. (единична цена), 20 лв. (пакет от 10 статии)
500 думи – 30 лв. (единична цена), 25 лв. (пакет от 10 статии)
500-1000 думи – 40 лв.
Над 1000 думи – 50 лв.
Цена за статии под 300 думи – 15 лв.

Повече за услугата SEO опирайтинг можете да видите тук.

Тук е мястото да споменем, че написването на статия от наши копирайтъри става след като внимателно се запознаят с тематиката на Вашият проект и в детайли се анализират важните ключови думи за Вас.

Лесно се работи с нашият екип, с екипът на W-SEO.com и няма как да не Ви препоръчаме да поискате оферта още днес.

Относно СЕО оптимизацията, като услуга, спокойно можем да кажем, че това е най-добре възвръщащата се инвестиция в сектор Дигитален маркетинг. Ако ползвате Facebook Ads и инвестирате някаква сума за реклама в Интернет, то мигът в който бюджетът ви бъде изхарчен, осъзнавате, че сме прави. Вярно е, има остатъчна тежест, но та я минимална.

Финални думи

Ние, нашият екип от специалисти, когато оставим следа в Интернет, тя бива запазвана дълготрайно. Можем да представим на наши клиенти уникална статия с линк, която датира от преди повече от 15 години. С други думи, когато правим нещо, го правим да остане във времето. Подобна статия дава тежест на клиента ни дълги години. Именно и такава е нашата визия за Вас, ако тръсите SEO обслужване.

Относно цените за SEO, спокойно можем да обобщим, че ако сте със сайт, който е корпоративен, но среден тип, бюджет от 800 лв. месечно би Ви стигнал да бъдете позиционирани на по-предни позиции в Google.

Имайте предвид, че през последните години, себеуважаващите се SEO експерти, както и SEO агенции не обещават първа позиция по почти никаква ключова дума. Ако сте прочели статията,  то тогава сте се уверили, че никъде не обещаваме първи позиции. Това, което обещаваме и гарантираме е изпреварване на конкуренцията.

Трябва да знаете, че инвестиция в SEO оптимизация Ви дава много тежест във времето, тежест, която не се губи, за разлика от редица програми, предлагащи контекстуална реклама.

 

Тематични статии:

Публикацията е актуализирана на 2022/12/08 8:23:48 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 41 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
СЕО оптимизация на сайт на база месечно обслужване
Цена
EUR 600

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *