Колко струва качествена SEO оптимизация?

Колко струва качествена SEO оптимизация?

Колко струва SEO Оптимизацията

Много собственици на сайтове се интересуват колко струва SEO оптимизацията, преди да намерят специалист, който да извърши тези услуги.  В същото време почти всички се ръководят от възможността да спестят средства. Всъщност различни специалисти предлагат услугите си на доста различни цени. Но все пак, крайните резултати определят и цената.

Каква е цената на SEO?

За да определите цената на SEO популяризацията, трябва да разберете от какво всъщност се състои този процес. Какво е включено в SEO оптимизацията на даден сайт.

И така, ето основните компоненти, които изискват определени разходи:

Избор на стратегия за популяризация. Очаква се това да отнеме известно време, което е включено в цената за SEO. Количеството изразходвано време и усилия зависи от задачите, които сте задали на изпълнителя. Колко клиенти искате да получите? 20 души на месец или 200?

Компилация на семантичното ядро ​​на сайта. Тя предполага избора на заявки, за които вашата оптимизация е най-изгодна. Доста ресурсно интензивен етап, той изисква постоянство, внимателност, способност за анализ и много време.

Закупуване на връзки за външна оптимизация на вашия ресурс. Разходите за линк билдинг, чрез набавяне на линкове  могат да бъдат разделени на два компонента:

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Какво е SEO Оптимизация

– плащане за услугите на специалист, който ще се занимава с покупката;

– директно заплащане на собственици на сайтове, от които да получите линкове.

И в двата случая имайте предвид, че ефективният линк билдинг дава перфектни резултати.

Копирайтър. Без копирайтър сте за никъде.  Качеството на текстовете, с които е необходимо да се запълват страниците, зависи от нивото на неговия професионализъм. Той трябва да се грижи за уникалността на съдържанието и удобството на възприемането не само от търсачките, но и от посетителите. Тези услуги трябва да бъдат заплатени съответно.

Ако вашият сайт е с малко съдържание, или пък съдържанието е некачествено, дублирано, то определено трябва да поправите тази грешка, т.е. да наемете копирайтър, човек, който  ще коригира ситуацията.

Персонален фотограф. Оказва влияние и върху общите разходи за SEO оптимизацията. Страниците на сайта трябва да бъдат изпълнени не само с уникално текстово съдържание, но и с подходящи изображения.

Изготвяне на видеа. По аналогия с предходния параграф е необходимо и той да бъде в състояние, така че страниците на вашия сайт да са интересни, „оживени“ и привлекателни за потенциалните посетители.

Техническа поддръжка. Определено ще ви е необходим програмист, който да „шаманизира“ сайта в съответствие с препоръките за SEO. Значително се отразява на цената за SEO оптимизация.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Интелигентни начини за комбиниране на контент маркетинг с SEO

Мениджър за насърчаване на социалните медии. Той се занимава с публикуването на публикации в групи и тяхната администрация, отговаря за разпространението на информация за вашия сайт в социалните мрежи. Също така задължен служител.

Сега можете да си представите колко работа трябва да се свърши и колко специалисти са необходими за това. Плащане за тяхната работа – това е цената на SEO оптимизацията.

Колко струва качествената SEO популяризация на уебсайта?

Сумите, изразходвани за това, могат да варират значително. Цената на SEO зависи от:

  • ниво на професионални умения на специалист;
  • славата му и броя на положителните отзиви за него;
  • гаранции, които дава;
  • нивото на конкурентоспособност на обекта на сайта;
  • необятността на обхвата на аудиторията (всички региони в България или само някои региони).

В резултат цената на SEO не може да бъде стабилна, тя се изчислява във всеки случай персонално, като се вземат предвид толкова много фактори.

Но ако ви се предлагат услугите им за 20-30 лева на месец, не се съгласявайте. Това е сума, която само ще Ви подведе.  Ако се съгласите с тези условия, ще загубите стотици левове, преди да разберете, че сте били измамени, но няма да видите реални резултати. Колко струва SEO промоцията?

Приблизителният минимален бюджет може да се колебае около цифрата от 300 лв за месец . Ако предлагат по-малко, тогава няма да направят всичко необходимо, което означава, че резултатът няма да е 100%.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Безплатен SEO анализ

Но ако кандидатствате за услуги на известни на пазара професионалисти и искате да популяризирате вашия сайт за силно конкурентни заявки, бъдете готови за цената на SEO от 1000 до 10000 хиляди лева.

Трябва също да знаете, че цената на SEO оптимизацията е средно два пъти по-малка от цената на контекстуалната реклама, въпреки че изисква доста много време (2-6 месеца). В този случай наистина можете да спестите.

 

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
4.5 based on 11 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO цена на сайт

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *