SEO оптимизация – определяне на цена

Определянето на цена за услуга, касаеща по-добро класиране в Google не е никак лесна задача.

Днес, през 2020 година всеки ден биват създавани нови дигитални агнеции, предлагащи редица услуги, включително и СЕО оптимизация.

Съвсем естествено, те не си дават сметка колко е трудно, също така и колко е специфично да се оцени правилно подобна услуга.

Именно поради тази причина Ви споделяме ценни съвети за определяне на цена за SEO, като вярваме, че материалът ще Ви е полезен.

И така, да заочваме.

Цената за SEO може да варира, от 0 лева, до десетки хиляди лв. месечно. Всичко зависи от искането на клиента, желанието му  за класиране на първи позиции по различни ключови думи.

Колкото по-сложна е степентта на фразите, т.е. колкото по-сложна и конкурентна е дадена ниша, толкова по-скъпа е услугата.

И това е съвсем нормално, имайки предвид факта, че трудността за постигане на реални, удовлетворяващи клиента резултати е много по-голяма, отколкото при класиране на сайт в Google Serp, който е с минимална конкуренция.

 

Много пъти сме писали в w-SEO.com, че най-лесно цена се определя, като се задели бюджет от приходите, който бюджет да се инвестира в дигитална агенция, която да извърши редица услуги, касаещи СЕО оптимизацията.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Новост от Google - визуализация на резултатите

Сигурни сме, че ще зададете въпрос, като: Какъв процент от печалбата да заделя за SEO? И съвсем нормално, имаме отговор, който е адекватен.

Процентът на инвестиция за SEO, както и за онлайн реклама, в това число PPC реклама, трябва да бъде около 10 % от приходите.

Естествено, в дебелите книги по маркетинг го пише, но и е съвсем логично и резонно да инвестирате тези проценти, тъй като инвестиция в SEO оптимизация, т.е. във Вашият сайт, в сайта, който Ви представя онлайн, винаги се възвръща, при това в много голяма степен.

С други думи, с малка инвестиция, ако попаднете на правилната дигитална агенция, чрез минимална инвестиция можете да привлечете редица нови клиенти, ако се казае за електронен магазин. Нещо повече, тези клиенти ще идват във времето, а не еднократно. Именно тук се крие силата на SEO оптимизацията.

Нашата агенция предлага на своите клиенти три основни SEO пакета, като най-евтиния е 400 лв. на месец.

Естествено, не държим на дългогодишни договори, освен ако клиентът не го пожелае, но препоръчваме да работите с агенцията дългосрочно, тъй като това са процеси, които не бива да спират никога и за нищо на света.

Естествено, ако имате артикули, които трябва спешно да продадете, след което бизнесът Ви приключва, то тогава не си струва да инвестирате в SEO. Но във всички останали случаи, инвестиция в SEO би Ви възвърнала разходите поне десетократно.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Уеб и SEO услуги за фирми, опериращи в областта на дигиталния маркетинг

Като говорим за SEO и за ценообразуване, няма как да не споменем и горния ценови диапазон, а той е 2000 лв. на месец.

За пакетите и това, какво точно включват, можете да прочетете в официалната страница на компанията.

Най – общо казано, екипът ни изготвя SEO стратегия, по която започва работа. Преди това я представя на мениджмънта за одобрение.

В Интернет пространството е възможно да попаднете на примамливи предложения, от рода на „Пълно SEO за 100 лева“, и съвсем не знаем дали си струва да ги дискутираме, а по-скоро ще Ви посъветваме да заобикаляте подобни предложения, тъй като те не са сериозни.

Успех в онлайн бизнесът и до нови срещи!

Публикацията е актуализирана на 2020/08/06 9:40:49 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Средна оценка
4.5 based on 12 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
Цена за SEO

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *