Контекстуална реклама

Компанията ВИСЕО ЕООД предлага услугата „Контекстуалната/контекстната онлайн реклама“, която е под формата на таргетирана реклама, която се появява в уеб страници или социални мрежи.

Рекламите, които се показват се подбират от автоматизирани системи, които правят избора си на база на съдържанието, което потребителят разглежда в момента. рекламата винаги е в директна връзка с теста на страницата, която потребителят разглежда.

Какво е контекстуална реклама?
Официално можем да заявим, че контекстуалната реклама е разнообразие от реклами (текст, изображение, видео), които се показват на потребителите в съответствие с техните заявки за търсене, интереси или поведение в Интернет. Контекстуалната реклама се показва в търсачките, на различни сайтове, в мобилни приложения и в други ресурси.

В действителност: казвайки „контекстуална реклама“, то можем да асоциираме, че се касае за услугите, предлагани от Google Ads.

Важно уточнение! Ако имате дългосрочен план за развитие на бизнеса си, то определено трябва да насочите енергията си в SEO оптимизация… Ако приемем, че имате продукт, в огромни количества, и този продукт спешно трябва да бъде продаден, възможно най-скоро, то тогава контекстуалната реклама е правилното решение за Вас!

Какво се случва и как изглежда контекстуалната реклама?
Основните видове контекстуална реклама
Контекстуалната реклама може да бъде разделена на търсене и реклама в дадени онлайн ресурси€ Но както споменахме по-горе, той отдавна престава да се ограничава до някаква изрична рамка и постоянно се появяват нови възможности за рекламодателите.

Основните видове рекламни кампании в Google Ads са:

Реклами в резултатите от търсенето с Google.

Кампании в рекламната мрежа Google Ads. Реклама в сайтове, в приложения и в други ресурси на партньори на рекламни системи.

Интелигентни банери в Google. Това са реклами с динамично съдържание, което се формира, като се вземат предвид интересите на потребителя въз основа на емисията (файл, съдържащ информация за продуктовата гама).

Кампании за пазаруване от Google. Форматът е подходящ за електронна търговия и ви позволява да рекламирате продукти под формата на атрактивни карти с изображение и цена.

Рекламиране на мобилни приложения и универсални кампании за мобилни приложения в Google Ads.

Банерна реклама в резултатите от търсенето в Google. Показва се вдясно от резултатите от търсенето в Google, но не под формата на стандартни текстови реклами, а под формата на красиво изображение.

Видеореклама Интерактивни видеореклами. Ако пускате реклами в Google Ads, можете да изберете YouTube за основа.

От какво се състои реклама за търсене
Основните елементи са заглавието, рекламният текст и линк към сайта.

Примерна контекстуална реклама

  • Първо заглавие: W-SEo – цялата контекстуална реклама.
  • Второ заглавие: Ефективни стратегии за контекстуална реклама – компания, работеща бързо и удобно.
  • Бързи връзки (връзки към важни страници на вашия сайт): инструменти, регистрация, блог, уебинар.
  • Рекламен текст: автоматизира управление на рекламите в Google Ads.
  • Уточнения (предимства или функции): бързо и удобно, безплатно и т.н.
  • Виртуална визитка: информация за контакт.

Мрежова реклама
Функции за мрежова реклама
Рекламата в мрежите се показва на сайтове, в мобилни приложения и на други ресурси, включени в партньорската мрежа на рекламните системи. Може да се нарече допълнителна информация относно съдържанието на страниците, които човек разглежда. Въпреки че потребителят не въвежда конкретна заявка за показване на реклами, той:

Може да се интересувате от вашите стоки / услуги по-рано;
в момента е на сайта, който е свързан с темата ви.
Това е основната разлика между рекламата в мрежите и търсенето. При търсенето ние рекламираме за конкретни ключови запитвания (сами изработваме семантиката или поверяваме тази работа на рекламната система, избирайки автоматично насочване). Стартирайки реклама в мрежите, ние насочваме (насочваме) към потребители, които в момента не търсят продукт / услуга, но по някакъв начин са проявили интерес към това, което рекламираме. Всяка рекламна система има собствена мрежа от партньорски сайтове:

Google има дисплейната мрежа на Google (дисплейната мрежа, GDN).

Дисплейната мрежа на Google е повече от 2 милиона сайтове и приложения, където вашата реклама може да се показва. Този номер включва YouTube и Gmail. Дисплейната мрежа на Google обхваща повече от 90% от интернет потребителите.

Типове насочване на дисплейната мрежа на Google:

  • Насочване по разположение. Посочвате сайтовете, на които искате да показвате рекламите си. Можете да рекламирате за широко насочване (посочете общите теми на сайтовете, които ви интересуват) или да изберете по-конкретно сайтове (например да посочите конкретни сайтове или канали в YouTube).
  • Насочване по аудитория. Вие избирате аудиторията, за която искате да показвате реклами (например социално-демографски характеристики, интереси и други параметри). Това включва и ремаркетинг.

 

Колко струва контекстуалната реклама?
Контекстната реклама използва PPC-модела (pay-per-click), при който рекламодателят плаща за кликвания върху рекламата, т.е. за потребители, които щракват върху сайта. Минималната цена на кликване в Google Ads – 0,01 долара. Този модел ви позволява да плащате само за участващите хора, а не за всички, които са видели рекламите.

Има система за аукционно ценообразуване. Всеки път, когато потребителят въведе заявка за търсене, в реално време се извършва търг. Всяка реклама участва в нея със собствена оферта, зададена от рекламодателя.

Въпреки това рекламодателите, които са готови да платят максималната цена на кликване, не винаги печелят търга. Системата отчита много фактори, сред които са: коефициентът на качество на рекламата и нейната кликаемост (т.е. честотата на кликване, която показва нивото на интерес от потенциални купувачи). Това ви позволява да балансирате рекламните резултати и излъчване на реклами на различни рекламодатели, не само въз основа на най-високата цена, но и на степента на полезност за потребителите.

Забележка: Тук е важно да уточним, че най-лесно се работи с бюджет, който сте определили на месечна база, а SEO агенцията, която ще поеме този тип обслужване за Вас е в правото си да определи такса за поддръжка на подобен тип услуга за Вас.

 

Няма как да не кажем, че пред контекстуалната реклама, органичните резултати, т.е. резултатите от SEO оптимизацията, която е извършена са най-добри, дават най-добри резултати, но въпреки всичко, ако представлявате голяма компания с бюджет, то незабавно трябва да участвате в програмите на Google и Facebook Ads.

Предимствата на контекстната реклама
Гъвкавост на настройките на рекламните кампании и различни възможности за търсене на вашата целева аудитория.

Безплатните системи за уеб анализ ( Google Analytics) ви позволяват да анализирате кампаниите, за да разберете ясно и точно дали вашата инвестиция в реклама се изплаща и каква печалба носи.

Бърза възвръщаемост на инвестицията. Действието на контекстуалната реклама започва веднага след поставянето му. Но само ако не оставите рекламите да се движат и редовно ще следите резултатите и оптимизирате кампаниите въз основа на статистиката.
Как да настроите контекстуална реклама
Общият алгоритъм е следният:

1. Инсталирайте броячите на Google Analytics на сайта. Поставете желаните цели. Свържете акаунти в аналитичните услуги с акаунти в рекламните системи.

2. Посочете ключови фрази и отрицателни ключови думи.

3. Настройте рекламна кампания (задайте гео, насочване и т.н.).

4. Създайте реклами.

5. Изберете стратегия за управление на офертите и посочете максималната цена, която сте готови да платите на кликване.

6. Изпратете кампанията си за модериране.

 

Естествено, не е толкова лесно, и сложността идва в оптимизираната контекстуална реклама, т.е. тази, която няма да Ви изхарчи напразно зададения бюджет, а точно обратното, тази, която с малко разходи ще привлече много Ваши клиенти.

 

Поискайте оферта, като зададете месечен бюджет и параметри за Вашият сайт и ни потърсите на телефон 0889996262, или ни пишете на имейл office at w-seo.com

Публикацията е актуализирана на 2020/06/20 2:45:30 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
2.5 based on 6 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Контекстуална реклама
Цена
EUR 800