Услугата Технически SEO одит

Технически SEO одит на уеб сайт: какво представлява и защо е важно да бъде направен ?

Технически одит  представлява комплекс от процедури, които се извършват с цел да се определи ефективността на даден сайт, или отделните му части от  техническа гледна точка. По време на анализа се дават съвети за коригиране на идентифицираните грешки, изготвят се препоръки, дават се насоки за оптимизирането на сайта, в технически аспект.

За да го разберете по-лесно, одитът на сайт може да се сравни с технически преглед на автомобила. Дори при правилна грижа могат да възникнат неизправности, които изискват специалист да провери и след това да замени неправилно избрани или износени части, с работещи такива.  За да разберете какво е механизъм за технически одит, можете да разгледате пример. Тествайте във Вашата област конкуренцията, тези, които са в топ 10 на Гугъл. Тествайте ги структурно, скоростта им на зареждане, външният им вид, както и кодът. Ще се уверите, че са на високо ниво. И обратно, ако даден сайт има идеална архитектура, оптимизирани мета тагове, върху него се поставя висококачествено съдържание, но има грешки в кода или много счупени връзки, можете да забравите за успешното класиране, в това можете да се уверите сами.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Реклама и маркетинг - каква е разликата?

 

Разлики между техническия одит и другите му разновидности

Обичайно е да се разграничат следните видове работа.

SEO одит. Извършва се с цел да се покаже колко добре търсачките виждат ресурса, дали има рекламирани заявки в текстовете, колко правилно работят връзките, как е структуриран, като цяло сайта и дали е готов за правилно индексиране и покоряване на предните позиции.

Одит за използваемост. Подобна проверка показва привлекателността на ресурса за обикновения потребител: удобството при навигация през страниците, полезността на публикувана информация и т.н.

Маркетинг одит.  Провежда се работа за определяне на ефективността на сайта в контекста на пазарния сегмент.

Технически одит. За разлика от маркетинга, използваемостта, SEO-одита на сайт, техническият одит включва анализ на техническото състояние на даден ресурс. По време на изследването се проверяват следните аспекти:

наличието на грешки в кода;
правилна архитектура;
скорост на зареждане на страницата;
коректност на отговорите на сървъра;
липса на дублирани страници;
коректност на пренасочванията;
правилна карта на сайта и robots.txt;
наличието на счупени връзки и т.н.
Оптимизация на ресурсите с бавно зареждане на страници, голям брой грешки, които се появяват, могат да бъдат наречени безсмислени, тъй като потребителят няма да прекарва време в очакване на страницата да зареди интересуващата страница дори с идеално H1 заглавие.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг. Маркетинг на съдържанието - какво е важно да знаете?

Защо е необходим одит?

Технически одит е необходим, когато сайтът тепърва стартира,  или  когато той вече работи, но собствениците не са удовлетворени от резултатите. Препоръчва се този анализ да се прави поне 2 пъти годишно или четири пъти в годината, например на всяко тримесечие. Това ще ни позволи да открием своевременно характеристиките на оформлението, новите принципи на търсачките, интересите на потребителите и т.н. и да оптимизираме ресурса в съответствие с тях. Поради редица причини техническият одит трябва да се извърши предсрочно.
Кога трябва да се насочите към експерти, без значение, дали ще изберете VISEO LTD, или друга компания?

В случай, че не сте се класирали добре, въпреки големия инвестиран бюджет за SEO и онлайн реклама;
нисък процент на реализация с висок трафик;
намаляване на производителността поради санкции от страна на Google.

В обобщение:
Целта на техническия одит е да идентифицира проблеми във функционирането на сайта и да предприеме навременни мерки за отстраняването им.

Доверете се на специалистите, отговарящи за SEO одит в нашата компания. Свържете се и поискайте оферта.

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

 

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг - какво предстои?

Публикацията е актуализирана на 2020/05/07 11:12:34 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 17 votes
Марка
VISEO LTD
Продукт или услуга
Технически SEO одит
Цена
EUR 500

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *