SEO рейтинг – как да го подобрим


Какъв е вашият SEO резултат?
Съществуват доста инструменти, показващи SEO рейтингът на даден сайт. Можете да изберете такъв и да въведете URL адреса на всяка целева страница или блог и ще Ви се визуализира колко оптимизирана е тя за дадена ключова дума или фраза.
SEO рейтингът е мярка за това доколко добре се справят потребителите с вашия сайт, както и дали техническите аспекти на вашия сайт допринасят за оптимизацията на търсачките и в крайна сметка за по-високите класации и органичния трафик.

Окончателният SEO рейтинг на вашия сайт се определя от неговото представяне в четири подкатегории: Техническо SEO, Съдържание, Потребителски опит и Мобилни устройства (Technical, Content, User Experience, and Mobile).

Сумират се индивидуални стойности и се получава оценка за всяка от подкатегориите.
Някои проверки се оценяват единствено на това дали даден елемент липсва или присъства (например дали даден сайт има карта на сайта), докато други проверки се оценяват в завършен процент (напр. Процентът на страниците без грешка 404).

Ето и подробности за всяка една от четирите подкатегории:

Технически

Колко добре техническите елементи на сайта му позволяват да бъде достъпен, обходен и индексиран от ботове за търсене. Ако даден сайт не е правилно индексиран, той няма да бъде класиран от търсачките и никакво съдържание или връзки на страницата няма да доведе посетителите до сайта чрез заявки от търсещите машини. Следователно техническото SEO е основен двигател на органичния трафик.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  По какво се отличава добрата SEO фирма

Ето в този случай е важно да се направи SEO одит от специалисти, тъй като основна част от техническото SEO бива анализарана точно тогава и естествено, респективно на тези действия, се вземат мерки по подобряване на техническото SEO. Услугата Технически SEO одит на сайт е значително по-евтина от цялостен SEO одит, и ако останалите три подкатегории не са Ви проблемни, можете да заявите тази услуга от W-SEO.com.

Кои са важните параметри в Техническото SEO:
Техническо качество: Отнася се за техническо качество, възприето от търсачките. Домейнът да не е маркиран като опасен. HTML и CSS проверката показва, че сайтът е без грешки.

Отговор на сървъра: Сървърът зарежда страници бързо и сигурно през HTTPS връзка и не връща грешки в състоянието 404, 500 или 4xx.

Индексируемост

Сайтът е силно индексируем от търсачките. Наличието на Sitemaps и структурирано маркиране на данни дава знак на търсещите машини как да индексират даден сайт. Noindex и nofollow маркерите се използват пестеливо, но разумно, за да се предотврати индексирането или прехвърлянето на права на външни сайтове, или на такива, на които не трябва да се дава тежест. Желателно е минимално пренасочване на страниците или само 301 пренасочвания, за да се избегне загубата на класиране.

Съдържанието

Качеството на съдържанието на посетителите, насочено към сайта, по отношение на начина, по който то би ги ангажирало, и доколко мета съдържанието се съгласува със съдържанието на сайта. Точното мета-съдържание определя очакванията на посетителите и заедно с висококачественото съдържание на сайта гарантира, че посетителите няма да се върнат обратно към търсачката, а ще продължат в сайта. Т.нар. Bounce Rate ще се подобри значително, когато съдържанието Ви е качествено, достоверно, граматически и технически правилно. Добрите нива на ангажираност на посетителите от своя страна означават, че съдържанието на даден сайт е подходящо и ще бъде класирано по-високо от Google. Качество на потребителското съдържание: Съдържанието да е актуално, сбито, лесно за четене, без правописни грешки, без обратни връзки, които не работят.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как се редуцира Spam Score

Потребителски опит (UX)

Интернет репутация

Касае се за това, колко ефективно се използва вградена информация като връзки и визуализации за подобряване на потребителския опит. Добре организираната йерархия на връзките и правилно дефинираните изображения увеличават използваемостта и индексируемостта на сайта.
Удобни за потребителя визуализации: Изображенията са достъпни и не забавят времето за зареждане на страницата. Добрите визуализации увеличават трафика от търсенията на изображения.

Удобна за потребителя навигация: Най-важните страници са лесни за достъпване с два, най-много три клика от началната страница и потребителят не е претоварен с изобилие от връзки.

Как мобилните устройства визуализират сайта?

SEO оптимизация на сайтове
Онлайн маркетинг, Интернет реклама и SEO оптимизация от дигитална агениця ВИСЕО ЕООД

Как да се използва и показва на мобилно устройство сайтът, който се адаптира или реагира ли адаптивно, или има размествания, счупвания, прикриване на меню, например. Тъй като мобилните устройства все повече се превръщат в основното устройство за достъп до уебсайтове, сайтът, който е готов за мобилни устройства, е от решаващо значение за запазването и конверсиите на потребителите.
Кои са важните параметри, на които да наблегнете в този аспект:
Отзивчивост: Съдържанието е динамично и оптимизирано за мобилната операционна система.

Готовност на сензорния екран: Сайтът е оптимизиран за функционалности на сензорния екран.

Скорост: Сайтът се зарежда бързо на мобилната платформа.

SEO рейтинг, или SEO score може да бъде значително подобрен, ако се спазват многото и сложни правила, препоръки, както и добри практики, установили се във времето от SEO експертите.
Естествено, не е задължително сайтът Ви да е перфектнет в тези четири направления, че това да го класира на първа позиция, но във времето, т.е. занапред все по-важо ще е да са спазени правилата, за да придобиете по-добър SEO рейтинг, и в лицето на потреибетиле, и при обхождането от ботовете на търсачките.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO решения по време на криза за бизнеса в България

Публикацията е актуализирана на 2022/10/13 12:02:18 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 9 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO рейтинг

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *