Съвети за избор на агенция за SEO оптимизация

Общото между SEO и шахът

Съвети за избор на агенция за оптимизация на уебсайтове

Въпросът за намирането на надежден и ефективен изпълнител за оптимизация на уебсайтове задължително възниква от всички съвременни собственици на бизнес, които се интересуват от успешни търговски дейности. Очевидно е, че Интернет предоставя отлични възможности за информиране на неограничен брой хора за вашата компания, предлаганите стоки и услуги и по този начин да намерите много нови клиенти и да реализирате значителни печалби.

Но само създаването на уебсайт, поставянето на цялата информация за продукта / марката за осигуряване на поръчки и продажби не е достатъчно. Необходимо е да се гарантира, че потенциалните купувачи могат да бъдат намерени. А основният доставчик на трафик са две основни търсачки: Bing и Google. Резултатите от тяхното издаване до голяма степен влияят върху това колко посетители идват днес от един ресурс и колко от друг. И е важно да сте на първата страница, защото рядко някой поглежда по-нататък.

Може ли да се повлияе на това класиране? Очевидно е, да. Струва ли си да го направите сами? Ако имате необходимите знания в областта на оптимизацията за търсачките (SEO) и достатъчен брой служители, за да се справите успешно с целия спектър на работа, тогава можете да опитате. В противен случай саморекламата няма да даде очакваните резултати. И тогава има само един изход – обърнете се към съответните специалисти.

Но сега възниква въпросът – как да направим правилния избор сред цялото разнообразие от оферти от SEO компании? Откъде да започнете, на какви критерии да разчитате, на какво да обърнете внимание?

Определяне на приоритети

Изборът между SEO компаниите ще бъде по-лесен, ако правилно изброите какво се счита за важно и кое е второстепенно. Най-добрият вариант би бил следният ред:

Професионализъм на изпълнителя.

Голям опит, ресурси и постижения.

Истински план, водещ до желаните резултати.

Разходи за услуга.

Гаранция

Тоест, да направим избор, на първо място, не от цената или обещанието за „гаранции“, а от професионалните качества на изпълнителя и неговия опит, е стъпка в правилната посока. Останалото също трябва да се вземе предвид, но в кулоарите.

Къде да търся?

Има няколко основни начина къде и как да намерите фирми, предлагащи SEO услуги:

Вижте резултатите от Google на заявката „добра сео агенция“ или ако сте в строителния бизнес Seo оптимизация на строителни фирми“ и други подобни. Като начало, уеб агенцията трябва да може да се популяризира, преди да предложи такава услуга на други.

Вслушайте се в препоръките на вашите приятели, партньори. Фактът, че са доволни от резултатите, ще говорят в полза на Изпълнителя. Но е важно да се вземат предвид редица точки: в кой регион е популяризиран сайтът, по какви заявки, в коя област на дейност, стар или нов домейн и други практики.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Фокусът от PPC се измества сериозно към SEO

Вижте кои компании са популяризирали определени сайтове въз основа на техните нужди, например конкуренти по конкретни теми.

Запознайте се с рекламните оферти на местно радио, телевизия, във вестници / списания.

След като решите къде да потърсите, трябва да съставите предварителен списък с подходящи кандидати въз основа на критериите, за които ще видите по-долу.

Критерии за предварителен подбор

Богат опит в областта на SEO оптимизацията. Е, ако ще е поне на 5 години, и за предпочитане 7-10. Това предполага, че компанията отдавна и твърдо се е  доказала в тази област, което означава, че нейната дейност е ефективна и успешна. В допълнение, дългосрочният период на SEO-дейности обикновено гарантира, че уеб агенцията може бързо да се адаптира към промените, които се случват редовно в работата на търсачките. Google през последните 10 години изминаха дълъг път, разработвайки и подобрявайки своите алгоритми, създавайки свой собствен подход за анализиране и определяне на качеството на съдържанието, неговата полезност за крайния потребител, разработвайки цялостна система от почти хиляда фактора, които влияят на класирането. Познаването и разбирането на цялата еволюционна верига предоставя неоспорими предимства на тези, които ги притежават. Експерти от опитна компания,

Наличието на портфолио с резултати от успешна промоция в регионите, темите и категориите от уеб ресурси от интерес Широката гама от рекламни теми, наличието на добре развити онлайн магазини, портали, корпоративни и други видове сайтове означава високо професионално ниво на агенцията и способността й да намира ефективна стратегия за всеки проект.

Отзиви и препоръки от клиенти. Полезно е да знаете мнението на онези, които вече са си сътрудничили с тази SEO агенция. Те могат да отчитат не само предимства, но и възможни недостатъци.

Персоналът и тяхната квалификация. Нито много, нито малко работници са важен аргумент за или против. Но е важно как е организирана тяхната работа и какво е нивото на техния професионализъм. Една голяма компания обикновено ръководи голям брой проекти едновременно, тъй като разполага с достатъчен брой служители, за да осигури цялата необходима работа за ефективно промотиране. Оптимално ще бъде, ако на всеки сайт работи специално сформирана група специалисти: анализатор, дизайнер, програмист, дизайнер на оформления, оптимизатор, копирайтър и мениджърът на акаунти координира всичко това. Той осигурява постоянно взаимодействие с клиента.

Наличието на корпоративен уебсайт с модерен дизайн, ясна структура и лесна навигация, съдържащ възможно най-много информация за предоставяните услуги, както и за самата компания с пълни данни за контакт – офис адреси, градски телефонни номера, юридически лица. реквизити и други.

Наличието на регионални офиси. Факултативен фактор, но и още един плюс.

Стесняваме списъка с кандидатите

Получената, може би обширна листа, трябва да бъде намалена до 2-3 основни кандидати.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Прехвърляне на база данни от един CMS към друг

Свържете се с компанията, попитайте я за търговска оферта и вижте какъв е (работения план, условия, цени, гаранции).

Потърсете препоръки от клиенти или успешни случаи по интересуващи те теми.

Поискайте пример за договор и го проучете с адвокат.

Ако е възможно, тогава проведете лична среща с представител, по-добре е на негова територия, за да видите в същото време офиса. Или организирайте видео разговор по Skype.

По време на среща или разговор задайте всичките си въпроси, включително „неудобни“ въпроси. И следва да бъде интересно следното:

SEO компанията разполага с достатъчно технически и интелектуални ресурси, собствени автоматизирани услуги, например за събиране на статистически данни, анализ на семантичното ядро ​​и характерни думи, собствена система за управление на съдържанието и други разработки. Ако е така, това означава, че компанията има високо ниво и възможности. Ако е необходимо, за всякакви специализирани задачи те могат да създадат липсващ инструмент, който да им помогне да ги решите. Освен това, ако персоналът има висококвалифицирани програмисти, това ще ви позволи да извършвате цялата техническа работа на сайта, без да включвате трети страни.

Наличието на аналитичен отдел. Именно проектният анализатор първоначално разработва стратегията, съставя план и след това следи ситуацията, провежда изследвания и експерименти. Ако не можете да анализирате непрекъснато промените в класирането на сайта от търсачките – невъзможно е да постигнете високи резултати. Необходимо е непрекъснато да наблюдавате и да реагирате, за да подобрите или да не загубите постигнатите позиции.

Собствена база от тематични форуми, портали, доверителни ресурси за поставяне на естествена маса на връзката, повишаване на доверието, повишаване на доверието в популяризирания сайт от страна на търсачките Bing и Google.

Система за постоянно взаимодействие с клиента. Разпределение на личен акаунт, който винаги може бързо да отговори на даден проблем, да се консултирате или да свържете необходимите специалисти на компанията.

Възможността за провеждане на обучение за клиенти с цел повишаване на грамотността им по въпроси на оптимизация, разбиране на общи цели и задачи, над които се работи. Колкото и да са професионални оптимизатори, програмисти, анализатори, но без помощта на клиента те няма да могат да доведат сайта до желаното ниво. В интерес на клиента е да предостави пълно съдействие и да участва в текущата работа, включително да се грижи за качеството на съдържанието на целия ресурс, а не само на рекламираните страници.

Законността на използваните технологии за популяризиране, които ще гарантират сайта да попадне под различни санкции от търсачките.

Възможност за ефективна работа с високочестотни заявки. Възможността да се покрият не само онези заявки, които ще бъдат посочени в договора, но и целият „Ресурс“.

В популяризирането на млади домейни, търсачките Google, и Bing са недоверчиви към новосъздадените сайтове, докато не се убедят, че отговарят на определени критерии за качество и полезност за интернет потребителите. Задачата на SEO компанията е да ускори този процес.

Възможността да се премахне стария домейн от филтъра, ако това се случи поради неправилни действия на собственика на сайта или хора, които преди това са участвали в неговото популяризиране.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг: SEO оптимизация на онлайн магазини и сайтове

Предоставяне на месечни отчети за извършената работа и сумите, изразходвани за тях.

Възможност за работа по различни схеми с плащане или за редица услуги, или само за едно: за трафик; за позиция; за броя на заявките в топ 10; за действия в сайта.

По време на писането на договора SEO агенцията трябва:

За да анализирате съществуващия сайт на клиента, направете списък с произведения за подобряването му, включително дизайна и техническите аспекти на функционирането.

Осигурете ясен работен план за целия период на насърчаване с поставянето на конкретна цел, разработването на начини за постигането им с обозначение, което ще се счита за успешно.

Предлагайте ясни условия на договора, както и изрично желание да върнете парите, ако не бъде постигнат договореният резултат. Ако агенцията ви позволи да сключите споразумение при такива условия, това означава, че е уверена в своите възможности. Никой няма да работи на загуба. Важно е само да се провери формулировката и липсата на скрити обещания.

Работата по сайта трябва да започне веднага след сключването на договора и плащането на договореното предварително плащане от клиента.

Ако една компания може да предостави всичко или повечето от гореизброените, тогава определено трябва да е фаворит в селекцията и си струва да започнете да си сътрудничите с нея. В същото време е важно да се помни, че ключът към успеха е в координираното взаимодействие на Изпълнителя и Клиента. Клиент, който не участва в подобряването на своя сайт, дори и с подкрепата на най-мощното и опитно SEO-студио, няма да получи желания резултат.

И малко за цената. Ако с всички предимства на уеб агенцията цената на услугите й изглежда твърде висока, можете да опитате да потърсите по-евтини опции, просто трябва да бъдете изключително внимателни, за да не попаднете в мрежите на недобросъвестни SEO агенции.

Сигнали за некачествено SEO:

Бързи темпове на оптимизация (1-2 месеца и вие сте на върха).

Ниска цена (ще напреднем при конкурентни заявки за 300 лева).

100% гаранция за резултата (ще бъдете в топ 10 за всички ключови заявки).

Прост план. SEO е спорно и сложно поле, включващо голям брой фактори, и където се предлагат прости методи, няма да има желан ефект.

С една дума, трябва да внимавате за бързи, евтини и лесни начини за постигане на резултати. По правило това означава само, че компанията иска да получи печалбата си възможно най-скоро, което означава, че няма да се отклони от използването на незаконни методи за оптимизация. Това заплашва уебсайта със санкции от търсачките, до поставянето на ресурса под блокиращи филтри, процесът на премахването им от който ще бъде дълъг и сложен, а в някои случаи и невъзможен.

Тематични статии:

Публикацията е актуализирана на 2020/06/23 9:56:13 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
4.5 based on 10 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO консултации

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *