Актуална SEO стратегия

SEO стратегии

Какво се има предвид под SEO стратегия ?

Понятието SEO стратегия касае детайлният анализ на уеб страницата, анализ и изследване на конкурентни сайтове, определяне на най-важните ключови думи за даден клиент, преструкториране на сайта, план за набавяне на връзки от сходни сайтове и много други дейности, които биха помогнали за по-доброто класиране в Гугъл и останалите търсачки.

Много са факторите, които биха помогнали за изготвянето на работеща стратегия, но някой от най-важните са:

Анализ на сайта, включително и на линковете, които го сочат, на кода, на структурата, навигацията и други.
Анализиране и управление на съдържанието, както и на вътрешните линкове.
Изготвяне на два плана за линк билдинг, един краткосрочен, а втори – в дългосрочен аспект.
Подбор на точните ключови думи, които са най-важни за клиентите.


Препоръки и добри практики

Под понятието SEO стратегия се има впредвид дейността, която фирмата, която обгрижва Вас и Вашата компания ще предприеме за успешно постигане на целите. Естествено, стратегиите не винаги са публични и често биват скрити за крайните потребители, но ориентирвъчна информация не е излишна.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ефективни SEO техники за класиране на сайта ви на първа страница в Google

Предприемачество в дигиталния свят без ефективна SEO стратегия, устойчива и носеща много приходи и дивиденти, както и добро представя

seo стратегия за 2019 година

не онлайн, не би било достоверно, не би вдъвало доверие у потенциалните клиенти. Именно поради тази причина е изключително важно да намерите подходящата формула, постоянство и екип, работещ ежедневно над Вашият онлайн бизнес и неговото представяне.

Позвънете още днес! GSM 088 999 62 62

Процесът Планиране

 

За ефективна SEO стратегия трябва да имате изготвен план, който е съставен от можещи и знаещи експерти, от хора, които имат достатъчно опит, ресурси, желание и мотиваця.

Определено стратегията за оптимизация на сайт трябва да се отличава от традиционните методи и похвати за подобряване в Интернет пространството.

СЕО оптимизиране на сайт в пет стъпки

Кратък пример за добра стратегия за оптимизация, в 5 стъпки:

  1. Стъпка 1  – Обмислете всички SEO дейности, които са извършени до този момент и анализирайте.
  2. Стъпка 2 – Внимателно анализирайте клиентите и езикът, чрез който те говорят и по най-бързия начин се приобщете към техния начин на мислене. Това ще помогне и в SEO аспект
  3. Стъпка 3 – Подсигурявайте изключително полезно съдържание.  Съдържанието обхваща видео, статии, уебинари, чат на живо, списъци, ръководства с указания и много други. Съдържанието трябва да се предоставя по канали, където  потенциалните  клиенти могат да достигнат до сайтът на Вашият клиент.  Използвайте различни типове съдържание, за да отговорите на въпросите на клиентите.
  4. Стъпка 4 – Преглеждайте клиентският сайт за грешки и проблеми – поне веднъж седмично. Тук е мястото отново да споменем, че месечното SEO обслужване е препоръчително, за да може екип да следи актуалното състояние и да реагира в случай на проблем, актуализации, пробив и т.н.
  5. Стъпка 5 – Анализирайте и проверявайте често обратните връзки, т.е. линковете, които сочат сайта на Вашият клиент. Препратките (линковете от други сайтове обратно към вашите) могат да бъдат изключително ценни, особено ако са от сайтове, които Google уважава. От друга страна, връзките, които Google разпознава като blackhat (безскрупулни тактики за оптимизация на търсачки), могат да повлияят негативно на класирането, касаещо Вашият клиент.  Изследване на Moz показва, че има пряка връзка между качествени препратки и класирането на Google за търсене. Колкото по-високо е качеството на вашите препратки, толкова по-високо е вашето търсене. И тук идва мястото да помислите за качествени линк билдинг услуги, такива, каквито и нашият екип предлага!
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO анализатор - какви са основните му функции

Стратегия за SEO оптимизация – Финални думи

Естествено, можем да говорим за още много стъпки, касаещи подобряването на позицията на сайтът Ви, този, който Вашите клиенти са Ви поверили, но оставаме с правото да създаваме персонални SEO стратегии за нашите бъдещи клиенти.

Имайте предвид, че добрата SEO стратегия ще Ви подсигури предимство, при това в дългосрочен аспект.

Последна актуализация: 5 януари 2020 година

СЕО оптимизация

Изграждане на функционален и популярен сайт – сходни статии :

SEO UX/UI Какво е  SEO оптимизация: Към статията >>

SEO UX/UI Колко струва качествена SEO оптимизация: Към статията >>

SEO UX/UI Съвети за избор на агенция за SEO оптимизация : Към статията >>

 

Публикацията е актуализирана на 2021/01/05 3:09:58 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 18 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Персонална SEO стратегия
Цена
BGN 1200

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *