SEO копирайтинг – защо е толкова важен и на какво да обърнете сериозно внимание

СЕО копирайтинг
SEO оптимизирано съдържание – СЕО копирайтинг услуги на добри цени

SEO копирайтинг – копирайт услуги от Висео

Този текст е SEO оптимизиран. Както и всички други текстове във фирмената страница на W-SEO.com. Като цяло повечето от текстовете в интернет, които намирате чрез  Google са добре оптимизирани, или поне тези, които се визуализират на предни позиции. Зашо Ви пишем всичко това? За да разберете, че зад добрите проекти седят опитни копирайтъри, които създават съдържание, което е SEO оптимизирано, пригодено за потребители, търсещи специфични неща.

Например, ако въведете „Кулинарни рецепти със спанак“ в търсачката, тогава ви уверяваме, че в топ 10 на резултатите ще видите съдържание, което е оптимизирано, създадено от SEO копирайтъри! Съдържание, което е приятно за четене, съдържание, на което е даден приоритет на акцентите. И така … Добре дошли в реалния свят.

Какво представлява SEO копирайтинг процеса?

SEO копирайтингът е процес на създаване на текстове, които са оптимизирани за изискванията на търсачките, текстове, на които е акцентирано върху дадена ключова дума, или поредица от думи и фрази.
С други думи казано – насищането на дадена дума, фраза, абзац, параграф, стилът на писане, визията, всичко това прави така, че сайтът да е добре оптимизиран.

Как търсачките обработват доброто SEO съдържание?

За да разберете как работят SEO текстовете и защо търсачките реагират на тях, трябва поне да имате обща представа за нещата.

Щом четете w-seo.com, то това означава, че сте наясно, че ботове обхождат сайтовете, сканират ги и четат думите, текста, който е в кода.

Процесът изглежда така:

 • Роботът за търсене отива на страницата на сайта;
 • По своето съдържание определя предмета;
 • Поставя страницата в индекса – основата на търсачката;
 • При поискване от потребителя страниците в индекса се класират;
 • Формира се емисия, която вие и аз можем да видим при поискване.
  Тоест, в момента, в който въведете заявка в лентата за търсене, Google не сканират целия интернет, те ви показват онези страници, които са записани в тяхната база данни.

Важни ключови думи и фрази, касаещи SEO копирайт услугите:

Ключови думи

Това са фрази, върху които търсачките ще се фокусират, когато определят темата на страницата на сайта.

Те са ключови думи, ключови фрази, популяризирани заявки, анкъри и т.н. Това трябва да знаете в бъдеще.

Семантичен анализ (Семантично ядро)

Анализ, който се извършва с помощта на специални алгоритми за определяне на параметрите на текста.

Между другото, тези много „важни параметри“ на текста ще бъдат взети под внимание от търсачките. Те включват:Разводнено съдържание;
Спамене;
Спиращи думи.
По-скоро спиращите думи (иначе наричани „шум“) търсачките просто не вземат под внимание и повече за това по-долу.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да изградим семантично ядро ​​за онлайн магазин

Спиращи думи
Думи, които не носят семантичен товар.

Така че, както вече казахме, стоп думите не се вземат под внимание от търсачките, това се прави с цел намаляване на натоварването на сървъра и намаляване на размера на индекса. Стоп думите включват:

 • частици;
 • предлози;
 • местоимения;
 • съюзни думи.

Смята се, че те изобщо не са необходими в силен текст, тъй като увеличават наводняването, наспамването, тоест влошават текста от гледна точка на търсачките и потребителите .

Прости и повтарящи се думи

С прости думи – повторението на думите. И въпреки че това е доста опростен подход, той може да се използва за общо разбиране. Освен това гаденето обикновено се разделя на „класическо“ и „академично“.

Този показател обикновено се изразява като процент и се изчислява по специални формули:

Класическо решение за избягване на повторения = корен квадратен от броя на срещанията на думата в текста;
Академичен = съотношението на ключовите фрази спрямо всички други думи в текста.
Между другото, това е случаят, когато думата се използва много точно. Ако параметърът за повторение в текста е превишен, тогава на читателя наистина може да му прилошее.

Също така голям брой стоп думи влияе върху параметъра за повторение, така че не се препоръчва да се увличате с тях – не повече от 30% стоп думи от общия текст.

Воднисто съдържание
Тоест процентът на думите, които не носят информация. Ограничението за водно съдържание на текста е 60%. Но няма да е най-добрият текст, повярвайте ми. В същото време изобщо е невъзможно да се направи без водни думи, тук, както винаги в живота, е необходим баланс. Водното съдържание се увеличава:

 • Местоимения: аз, ти, ние, те и др.;
 • Съюзи: и, а, или и т.н.;
 • предлози;
 • междуметия;
 • и т.н.

Освен това процентът на водно съдържание се увеличава от такива изрази – офис служители: „днес“, „всъщност“, „не е тайна за никого“ и т.н.

В обикновен четим текст, който не е бил специално модифициран, водното съдържание обикновено се поддържа на 30%.

Спамене
Познат термин, означаващ изобилие от ключови думи в текста. Този параметър се счита за един от най-значимите фактори за класиране на текст. Или по-скоро не е така: заради излишъка си сайтът може да попадне под филтъра от търсачката.

Заглавията

Основното заглавие на текста и неговите части в SEO  обикновено са разделени на H1-H6.

Принципът е същият като в дипломната работа. Глава 2, параграф 3, параграф 4, подпараграф 8. На практика рядко някой използва заглавия под H3, като цяло всички са ограничени до H2. Обикновено това е повече от достатъчно.

Най-важното заглавие е H1 – общото заглавие на целия текст. Обикновено се поставя най-отгоре на страницата. И да, заявката за ключ също трябва да присъства в него.

Интересно Заглавието H1 се използва само веднъж в текста, като общият брой на заглавията не е ограничен.
Заглавията помагат за по-доброто възприемане на текста не само от потребителите, но и от търсачките.

Мета тагове
Елементи на хипертекстово маркиране, част от програмния код, която не се вижда от потребителя. Те се използват за изпращане на сигнали до търсачката, те казват, че тук имаме подходящо съдържание.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Добра стратегия за съдържание на сайт

Сега мета таговете вече не са толкова важни за класирането, колкото бяха в старите дни на SEO, но при равни други условия търсачката ще даде предпочитание на ресурс, където мета таговете са добре оформени.

Следните типове мета тагове са важни за нас:

Заглавие – заглавие на страница. В резултатите от търсачката голям син надпис или заглавието на прозореца във вашия браузър. Търсачките имат ограничение за дължината на заглавието. Google – максимум 70 знака;
Описание – кратко описание на страницата. Търсачката може да използва описание, за да формира фрагмент – описание на страницата в резултатите от търсенето. Ограничението е приблизително 200 знака;
Ключовите думи са важни ключови думи. Сега изследователите пишат, че ключовите думи изобщо не трябва да се попълват. Аз съм на мнение, че може, но не повече от 3-5 фрази.
В допълнение към тези мета тагове има и други, но те са по-скоро за вътрешна оптимизация на ресурса. Затова няма да се спираме на тях, а ще продължим по същество.

Кой може да ни помогне със създаването на SEO тестове?

Какво е SEO копирайтинг и защо е важен?
SEO копирайтинг на добри цени – услуги от Висео ЕООД

Процесът на писане не е толкова лесен, колкото изглежда. Потребителят трябва да предостави не само полезно, но и уникално съдържание, като вземе предвид всички изисквания на търсачките. На теория със създаването на SEO текст трябва да се занимава специално обучено лице – професионален SEO копирайтър.

В действителност обаче повечето текстове са написани от аматьори, тъй като прагът за навлизане в тази област е много нисък.

Имате ли компютър с интернет? Значи сте копирайтър! В резултат на това изходът е всичко друго, но не и SEO текст. Затова ви съветваме да не бъдете стиснати и да вземете сериозно избора на специалист.

Къде да поръчам SEO съдържание?

Професионалистите по популяризиране на уебсайтове обикновено вече имат собствен набор от автори, с които работят постоянно. В повечето случаи обаче клиенти и копирайтъри се търсят взаимно на борсите.

Естествено, нашите копирайтъри са много натоварени, но биха поели клиент, който има бюджет за тази цел и знаят, че всеки инвестиран лев в добро съдържание си струва!

SEO копирайтинг – златни правила от W-SEO.com

SEO копирайтинг - правила
SEO оптимизирано съдържание – СЕО копирайтинг услуги на добри цени

В повечето случаи всеки SEO оптимизатор или копирайтър измисля свои собствени правила за себе си. Но все пак акцентираме върху  някои от най-често срещаните. И остава да разберем дали работят.

1. Ключови думи и  точно съвпадение – Exact Match

Точното съвпадение ви дава най-голям контрол върху това кой гледа рекламата ви, но достига до по-малко търсения, отколкото съвпадението по фраза и широкото съвпадение.
Досега свещената крава на много SEO оптимизатори от старата школа. В много отношения това е наистина подходящо, особено ако планирате да влезете в ТОП-10 с вашия текст.

Работете по такъв тип фрази!

2. Задължително ползвайте Вашта таргет ключова дума в заглавието и описанието

Както можете да видите от предишния пример, желателно е да въведете основната ключова дума   в Title и Description във форма, която е възможно най-близка до заявката.

Често ставаме свидетели на това  как някои автори измислят наистина добри, закачливи и ярки заглавия на своите статии, присъстват важни ключови думи, но в самата статия не се споменават те! Например – Думата „чушкопек“ в статия, касаеща типовете устройства за печене на чушки я има в заглавието, но в съдържанието не се среща нито веднъж! Вместо това се споменава, „уред за печене на чушки“, но това е голям проблем.  Ако приемем, че таргет думата е „чушкопек“, то е почти задължително, поне веднъж да се срещне и в самото съдържание.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Популяризация и SEO оптимизация на Drupal

3. Точно, ясно и интересно

Такова трябва да бъде съдържанието, ако сте добри копирайтъри. Тук също не всичко е ясно. Особено ако говорим за уникалност, която е трудно постижима в някои теми, където се изисква много цитиране, например в текстове на правна тема: извадки от закона трябва да се цитират точно.

Актуалност и SEO – текстът трябва да се фокусира предимно върху хората и едва след това върху роботите, така че четливостта и простотата на представяне на информацията е приоритет.

Нашият съвет: проверявайте SEO текстовете само за очевидно плагиатство, като например там, където крадат директно цели параграфи.

4. Първият параграф

Разбираемо е, че първият параграф трябва да даде добър тласък  на читателя, така че той да „прелети“ целия текст.

От опит знаем, че започването на нова публикация може да е трудно за създаване по начин, по който да даде пълна яснота за съдържанието,  затова повечето автори в първия абзац се „подсигуряват“, допълвайки и подзаглавие.

5. Дизайн на текста

Да, да, текстът трябва да изглежда добре. Всеки знае, че една статия трябва да бъде структурирана и разделена на блокове с помощта на подзаглавия. Същото важи и за списъците с водещи символи, които:

 • Трябва да се срещне поне веднъж;
 • Да е с умерена продължителност;
 • Дължина около един ред.
 • Има обаче още един важен момент, който много копирайтъри пропускат – размерите на параграфите.

6. LSI копирайтинг

LSI (latent semantic indexing) – латентно семантично индексиране.
Накратко, това е начин за писане на текст, който трябва да убеди търсачките, че определена страница не е просто пълна с ключови заявки, но съдържа наистина полезна информация.

Основната концепция на LSI-copywriting е циклични синонимни заявки, свързани с темата на статията, близки до нея по смисъл.

Пример:
Основният ключ е „почивка на Байкал“.
Синонимни ключове: „почивка на езерото“, „ваканция на Байкал“, „почивка на Байкал“.

Втората група завършващи заявки, които трябва да присъстват в текста на LSI, са подходящи ключови заявки, които разширяват избраната тема.

7. Дължина на статиите

Истината е, че статиите трябва да бъдат дълги минимум 250 думи, като максимумът, който ние смятаме за удачен е 4000 думи. Ако имате статии, по-дълги от 4000 думи, то по-добре ги разделете на части и ги публикувайте като отделни публикации.

SEO копирайтинг цени
SEO оптимизирано съдържание – СЕО копирайтинг услуги на добри цени

Финални думи

Със сигурност сега издишахте: „Най-накрая! Изводи!“. Споделяме радостта Ви. Затова ще бъдем кратък.

Характеристики на SEO текст: ключови думи, качествен и интересен текст, без много повторения.  Проверете ги с помощта на специални услуги;
Когато пишете SEO текст: не спамете с ключови думи, не се увличайте с удебелен шрифт, следете за качеството на текста, използвайте заглавия;
Допълнителен материал за SEO копирайтинг: когато четете статия за SEO копирайтинг, обърнете внимание на датата на нейното публикуване. Може би информацията там вече е остаряла.

Още интересни статии ,които Ви съветваме да прочетете:

Критични грешки, които SEO копирайтъри допускат!

SEO копирайтинг – създаване на SEO съдържание

Линк билдинг и SEO копирайтинг

➥ Цени за SEO копирайтинг услуги от Висео

И успех на вас в тази трудна задача. Прегрътки и усмивки!

Публикацията е актуализирана на 2022/10/26 11:06:05 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 13 votes
Марка
Viseo
Продукт или услуга
SEO копирайтинг

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *