SEO копирайтинг – критични грешки при създаването на съдържание за сайт

SEO копирайтинг

SEO копирайтинг – критични грешки, които се допускат

По правило грешките в SEO-форматирането на текста веднага се забелязват. И все пак има няколко грешки, които обикновено са невидими за непрофесионалистите, но удрят изключително силно на позициите за търсене и печалбата на всеки сайт. Най-невероятното е, че такива грешки се правят не само от начинаещи, но и от утвърдени, силни марки с огромни обороти.

И всичко, от което се нуждаете, е да промените няколко думи и да вмъкнете няколко … Вижте обаче сами: правилата са изключително прости и се поддават на изпълнение, дори ако сте далеч от професионалист.

Грешка номер 1 – Количеството за сметка на качеството

В стремежът си за по-бързо класиране на по-предни позиции в Google, много собственици дават зелена светлина за създаване на огромно по обем количество съдържание.

Текст, който не е с висок процент на уникалност, текст, който не би представлявал интерес на читателите. Това за нас е критична грешка номер 1.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  СЕО оптимизация за търсачки

По-добре да се създаде една дълга статия, качествена, обоснована и проверена, както стилистично, така и граматически, отколкото 10 типчни SEO статии от типа „бля бля“.

Грешка номер 2 – не икономисвайте от средства за съдържание.

Запомнете, не всеки може да създава добро съдържание…

Не икономисвайте от съдържание. Наемете опитни SEO копирайтъри, хора, които ще изготвят надеждни и качествени статии. Имайте предвид, че в тези статии ще бъде поставен, евентуално, линк към Ваш сайт, което означава, че това ще бъде нещо като Ваша визитка. Не позволявайте репутацията Ви да бъде срината от неопитни копирайтъри.

С други думи, не щадете средства за съдържание.

Критична грешка номер 3 – неправилното използване на ключови думи

Като цяло, често ни се е случвало да четем статия, в която се споменават неща от рода на: „…хайде сега цъкнете тук“, или думи, които са жаргон, употребени в съдържанието, което не прави добро впечатление.

Оставете това, ами често ни се случва да виждаме неправилно използване на дадена ключова дума в съдържание, нещо, което при четене стои съвсем неестествено.

Пример: Всяко изречение съдържа ключовата дума и читателят дори би се издразнил. За да се предотврати това, създавайте съдържание, уважавайки читателите и мислейки от тяхна гледна точка.

В резултат на неправилно използване на ключови думи съдържанието губи смисъл, губи се основата на текста и това може да доведе до негативни отзиви от читателите, както и по-лошо класиране от Google.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO копирайтинг: Създаване на SEO текст

Грешка номер 4 – агресивно SEO съдържание

От километри си личи, кога една статия е написана за читател, и кога за ботове на търсачки. Често се допуска тази грешка, като се създава съдържание за търсачката Google, без да се мисли за читателят. И по-горе загатнахме за този проблем, но сега наистина Ви съветваме, да създавате съдържание ПРЕДИМНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ.

Търсещите машини търпят постоянни промени и днес, в средата на 2021 година, смело можем да заявим, ние, екипът на w-seo.com, че търсещата машина, която е най-популярна у нас, спокойно може да различи текст за ботове от този за хора.

Грешка номер 5 – липса на учтива форма и позитивно настроение

Отново от много далеч можем да различим една статия, дали е писана от хора, ценящи мнението Ви, или е създадена хей така, за да мине номера.

Статия, в която се обръщат към Вас, читателите  с „… Хей, ти, приятелю, прочети и другата ни статия“ не създава добро впечатление.

Съветът ни е да използвате официална форма на общуване и да се обръщате към читателите с „Вие, Вас, Вашето и т.н“.

Финални думи, касаещи грешките при SEO копирайтниг

В стремежа си да бъдем първи в Google, често допускаме грешки. Никой не е безгрешен. Вярваме, обаче, че ако вземете предвид тези съвети, то ще подобрите съдържанието си, а това ще се отрази и на крайното класиране в резултатите от търсенето, не само в Google, а и при останалите търсещи машини.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Защо си струва да рекламирате в рекламната мрежа на Висео?

Това ще Ви доведе нови посетители, по-добър рейтинг за Вас и Вашата компания, както и много други позитиви.

 

Източници, които могат също да Ви бъдат полезни, които са тематични:

Линк билдинг и SEO копирайтинг

SEO копирайтинг – набавяне и редакция на качествено съдържание

 

СЕО копирайтинг – как да структурираме съдържанието на статия

https://w-seo.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3.html

Публикацията е актуализирана на 2021/06/10 9:42:24 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 10 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Безплатни SEO съвети за копирайтинг
Цена
EUR 800

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *