Популярни добавки за Chrome, подходящи за SEO оптимизатори

Безплатни разширения на Google Chrome за уеб администратори, оптимизатори и копирайтъри

 

Представяме на Вашето внимание Бърз SEO анализ, разпознаване на текст в снимки, автоматизация на действията, проверка на линкове, работа с поща и други безплатни за потребителите на Google Chrome приложения, които могат да са доста полезни.

Популярността на браузъра Google Chrome се дължи, наред с други неща, и на избора на страхотни плъгини, които предлага. Актуализирахме селекция от полезни и безплатни разширения на браузъра, които ще помогнат на SEO и други, които работят със сайтове в тяхната работа. Няма да можем да съберем всички полезни разширения на света, затова разчитаме на вашия съвет. Добавете имената на тези, които използвате в коментарите!

 

  1. Structured Data Testing Tool

Разширението анализира как се попълват структурирани данни на страницата на който и да е сайт. Обработва микроданни, схема, RDFa и JSON-LD. Чрез щракване върху иконата на разширението той събира информация за маркирането, присъстващо на страницата, и показва какви типове маркировки са на страницата и как са маркирани елементите.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Защо е добре да правим SEO оптимизация?

2. Check My Links

Добавката Check My Links бързо анализира коректността на връзките на страницата и опростява премахването на грешките, направени по време на линк билдигнга. Кликнете върху иконата на разширението на която и да е страница и тя ще подчертае работещите връзки в зелено и прекъснатите в червено.

3. Добавката Web Developer

Разширението показва информация за страницата, на която е стартирано. Появява се панел с инструменти за уеб администратори за изследване на страницата. Има много инструменти, можете да маркирате няколко, които са необходими, а други – да отхвърлите.

4. Keywords Everywhere

Този модул  ще ви помогне да изследвате ключови думи на страниците на сайта. Включете го на която и да е страница, той ще изброи заявки, ще покаже използването в заглавия и ще оцени плътността. Съществува и платена версия, пакети, които дават по-подробна информация.

 

5. Auto Text Expander

Ако често използвате едни и същи текстови конструкции – фрази на шаблони в имейли, заявки за търсачки, някои дълги имена, тогава разширението ще ви помогне да спестите време. В него можете да създавате клавишни комбинации, за да замените текста, докато пишете. Например, въвеждате някакво съкращение „DBD“ в писмо и разширението замества фразата „Добър ден!“ Казвам се Иван, ангажиран съм със съдържание в блога … „.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Месечен SEO абонамент

 

Имайте предвид, че Chrome е най-ползваният браузър към днешна дата и многото налични добавки го правят и един от най-полезните.

Обобщение на статията

Съществуват още много добавки, но трябва да имате повече RAM памет, за да можете да ползвате по-голям брой. По-горе Ви представихме пет от най-популярните add-ons, надяваме се, че са Ви били от полза.

Очакваме и Вашето мнение, в коментар, кои са Вашите любими добавки.

Публикацията е актуализирана на 2021/06/26 10:35:54 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *