5 начина за привличане на клиенти

Съвети за привличане на клиенти чрез електронни магазини

Съществуват много начини, способи, методи, чрез които да привлечете нови клиенти в електронният си магазин.

Някои от тях са по-важни и се открояват. Именно важните методи за привличане на клиенти ще разгледаме в настоящата статия.

Приятно четене.

1. Oптимизиpане на електронният магазин – SEO на e-магазин

Kлиeнтът,  пpeди дa тe нaeмe щe пoтъpcи инфopмaция зa тeб, ще отправи заявка, допитване до Гугъл. Ако не те открие сред първите, то шансът да направи покупка от Вашият магазин клони към 0.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  TikTok тънкости и трикове

Само тези от Вас, които вече знаят за силата на SEO оптимизация,  инвестират изключително големи суми в това направление. Ще Ви загатнем само три причини, поради които си струва и Вие да сторите това, а решението преценете сами.

  • SEO е възвръщаема инвестиция, като понякога възвръщаемостта може да достигне стотици, дори хияди проценти от първоначалната инвестиция.
  • SEO прави Вашият бранд разпознаваем.
  • Месечното SEO обслужване гарантира дълги години предни позиции, позиции пред конкурецията.

2. PPC – или участие в партньорските програми на Google и Facebook

Програмите са познати като Google Ads – бившата Google AdWords, както и Facebook Ads.

Съществуват много плюсове, за участие в подобни кампании, основната е, че не се изискват умения, усилия и работа. Достатъчно е първоначално да настроите кампанията и рекламата ще заработи.

Е да, но дали ще е ефективна? Ние съветваме всеки наш клиент да насочи ресурсите си основно към органичния трафик, а след това и към платения. Не е лошо реиение, да се действа успоредно.

3. Чрез инфлуенсъри

Днес са много популярни инфлуенсърите и трябва да си признаем, че те имат силата да продават. Например, ако сте управител на онлайн магазин за дамски дрехи, то ако се свържете с популярна дама, която има стотици хиляди последователи в Инстаграм, и договорите съвместна работа, то гарантираме, че ще повишите продажбите си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  TikTok - Най-посещаваният сайт за 2021 година

Същото важи и за Тиктокърите…, които правят сериозен бум през последните месеци.

4. Предлагайте персонални продукти, един тип продукти, не се разпилявайте

Когато прекалите, продавайки всичко,то превръщате онлайн магазинът си в битак. Не правете тази грешка. Насочете енергията в по-малко продукти, но ги опишете подробно, с  много снимки и видеа. Предлагайте нещо стойностно, на добра цена

5. Силата на социалните мрежи

Да, няма как да пропуснете това огромно перо, което заемат социалните мрежи в сектор Дигитален Маркетинг днес. Възползвайте се. Насочете сериозно внимание върху следните социални мрежи:

  • Pinterest com
  • Instagram
  • Facebook
  • Tumbrl
  • Mix.com

Първата е изключително важна и силна, особено за продукти. Естествено, и за услуги е силна, но за продукти е топ. Останалите също ги познавате, надяваме се, и си струва да имате развит профил и в тях.

Последни съвети

Не щадете средства за СЕО оптимизация. Разпределяйте бюджета си пропроционално и изследвайте поведението на купувачите. Ако нещо заработи повече, например, ако видите, че от органичното търсене идват повече клиенти, увеличете бюджета в това перо.

Бъдете смели и тествайте различни SEO стратегии.

И все пак, продавайте продукти / услуги с доказано добро качество и имайте предвид, че неудовлетворен клиент бързо може да срине бизнесът Ви, докато доверието се гради бавно, с много усилия. Бъдете коректни, точни и уважавайте потребителите си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Интернет реклама, къде да рекламираме?

Съветите, които прочетохте по-горе, са валидни, както за електронни магазини, така и за традиционни, физически такива.

Ако желаете да Ви изготвим индивидуална оферта за SEO, то можете да ни пишете на този електронен адрес:

СЕО агенция VISEO LTD - официална поща

Още статии, които са свързани с одитиране на сайтове:

 

Публикацията е актуализирана на 2020/10/30 1:14:06 PM – дигитална агенция Висео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *