Маркетинг чрез съдържание

Има такава концепция за „входящ маркетинг“, когато вземете потенциален клиент и с помощта на полезни материали го превърнете в свой клиент и след това в защитник на марката.

Щатите имат страхотен израз за това – хванете читателя си за очните ябълки и го накарайте да купува от вас.

Именно той отлично описва концепцията за маркетинг на съдържание, макар и в много дългосрочен план, но е разбираема.

Днес съдържанието е от изключително важно значение за дигиталния маркетинг. То може да бъде различно по своята същност, в това число съдържание за блог, видео, социални постове и други. Благодарение на съдържанието можете да бъдете отличени в дигиталния свят. Освен това, Google възнаграждава сайтовете, които създават уникално, ценно, описателно съдържание.

Съдържанието е колективна дума, която включва информация от различни видове (снимки, текст, видео, инфографика). Тоест, говорейки доста просто и преувеличено, съдържанието е = на информация.

Маркетингът на съдържанието е технологията / начин / методи / подход (изберете какво харесвате) на създаването и поставянето на съдържание, за да предизвика, заинтересува вашата целева аудитория.

Всеизвестен факт е, че красивото, доброто съдържание подхранва желанието на потенциалните Ви клиенти да се възползват от дадена услуга, или пък да закупят продукт, който предлагате.

От изключително голямо значение е съдържанието. Технически и граматически то трябва да е безупречно.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO копирайтинг - критични грешки при създаването на съдържание за сайт

Екипът на W-SEO.com предлага специална SEO стратегия, асоциирана към създаване на съдържание за даден бранд.

Ето и какво съдържа тя:

  • Изготвяне на персонални решения, които да задоволят нуждите на даден бизнес, с цел възвръщане на инвестициите. 
  • Релевантно и уникално съдържание, поддържащо и подобряващо разпознаваемостта на марката.
  • Писане и редактиране на съдържание. При вече създаден план, ние, екипът на компанията, се фокусираме към създаването на съдържание. Със своята креативност, свежи и оригинални идеи ще Ви подпомогнем да направите така, че по-лесно да разпознават маркаа Ви.
  • Предлагам еи разпространяване на съдържанието. Нещо изключително важно, тъй като разполагаме с огромна база, много ресурси, които могат да спомогнат за цялостното SEO на Вашият сайт.
  • Поддръжка на актуално съдържание. Често, в съвременният дигитален свят, се налага информацията да се актуализира. Особено, когато се касае за технически параметри. Ние, можем да предложим и тази услуга.

Няколко думи за ТЕКСТОВЕТЕ, на които попадате всеки ден, включително и за тази статия, която в този момент четете…

И въпреки че според статистиката, хората започнаха да четат все по-малко, все едно, от гледна точка на сео-оптимизацията, това е най-печелившият начин за предаване на информация.

И най-важното е, че тя не изисква допълнителни умения и оборудване, което не може да се каже за други области.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Интелигентни начини за комбиниране на контент маркетинг с SEO

И за да може читателят да използва съдържанието по-добре, както вече сте забелязали на тази страница, трябва да се усъвършенствате: да правите абзаци, списъци, селекции, заглавия с различни размери и други.

Видео съдържание – video content

Друг вид комуникация на вашите мисли, която ще ви отдели от конкурентите, но също така ще ви накара да се потрудите, тъй като изисква специфична техника, време за обработка и става една идея по-сложно, от традиционното представяне на съдържание.

За добро видео съдържание ще Ви  трябва камера, светлина, микрофон, стая и умение за ораторство

Инфографики – Infographics
В момента тази посока на съдържанието има голямо бъдеще. В България има много малко добри инфографики и тя се разпространява ежедневно.

Самата картина привлича повече внимание, отколкото голият текст, и ако тази снимка все още съдържа притискане на полезна и интересна информация, тогава потребителите ще бъдат много склонни да я споделят, което е изключително важно нещо.

На по-късен етап ще Ви предоставим допълнителна информация за създаването на съдържание за уеб, като ще включим и другите типове съдържание, а именно: съдържание за имейл маркетинг, писане на PR за електронни медии, създаване на съдържание за социални мрежи, както и създаване на съдържание за личен, или корпоративен блог.

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2019/11/19 9:38:53 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 9 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Content marketing

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *