Печеливша SEO стратегия за Pinterest

Едва ли има някой от Вас, който да не е попадал на резултати в Гугъл, приидващи от социалната мрежа за PIN-ове Pinterest.com.
Причината се крие в това, че Пинтерест е изключително удобна за Google Bot и днес, през април 2018, при силноконкурентни области, е изключително лесно да се класира публикация и да се класира в топ-а.

Вие имате ли акаунт в Pinterest?
Пинтерест ли е в списъка ви с неща, които да направите тази година?

Е, първото нещо, което трябва да знаете за Pinterest е, че не е сайт на социални медии.

Това е търсачка.

Има над 2 милиарда месечни търсения на Pinterest.
За кого е предназначена тази социална мрежа? Ако все още нямате акаунт, но сте собственик на онлайн магазин, например, то това е огромен пропуск.
Дали е магазин за дрехи, аксесоари, козметика, дори да сте блогър, влогър, пак е важно да участвате активно в Pinterest.

Всъщност, Pinterest е мощен двигател за трафик на уебсайтове във всички индустрии, без значение в коя сфера на дейност е Вашият сайт.

Но трафикът не е единственото важно нещо чрез пинването, а и цялостният линк билдинг профил, че дори и цялостното представяне на бизнесът Ви оналйн.

Ето и малко любопитни факти за Пинтерест:
Все повече потребители та Pinterest са готови да купят даден артикул.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да забогатеете чрез SEO оптимизация?

Pinterest, както по-горе съобщихме, предоставя възможността да преодолеете конкуренцията си, тъй като все още много компании не са разбрали за силата на тази мрежа и ако ги изпреварите, то това означава, че ще бъдете крачка пред тях.

Използването на Pinterest SEO може да Ви даде практически неограничено количество безплатен трафик към вашия сайт. Трафик, чрез който потребителите биха били в готовност да купят услуга, продукт, каквото предлагате. Готови ли сте да научите как?

Добре! Нека да започнем, като ви запознаем с промените в работата на тази социална мрежа, които бяха въведени в края на 2017 и началото на 2018 година.

Пинтерест е проектирана така, че да Ви покаже смес от съдържание, което ви интересува. Добро съдържание. Съдържанието, което ще ви накара да кликнете и да се върнете за още подробна информация.

Пиновете се виждаха в реално време, но това вече не е така. Пиновете са показани в профил, като най-добрите такива имат приоритет, И „Smart Feed“ на Pinterest е отговорен за приоритизирането и класирането на пинове въз основа на тяхното качество, като качеството се определя от техния алгоритъм.

Съществуват три различни групи съдържание, от което емисиите са съставени:

Пинове от потребители, които Ви следват
Сходни пинове
Пинове от Вашите интереси

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Защо си струва да рекламирате в рекламната мрежа на Висео?

Няма да се впускаме в подробности, как работят трите типа емисии, тъй като сме сигурни, че бърго ще ги разберете. Ще насочим вниманието Ви към най-важното нещо, това което сме сигурни, че желаете да научите, а именно: Как да ползваме Пинтерест максимално ефективно, за да ни доведе дивиденти.

Ето го и простият отговор. Съставяте си тематичен аканут, добавяте URL адрес в профила, верифицирате, създавате дъски (boards) и започвате своята активност.
На ден Ви трябват по 10 мин. време за тази социална мрежа. Публикуването на пинове става изключително лесно, като имате опция да избирате между директна снимка, както и снимки, прихванати от URL адрес. Съветваме Ви да миксирате.
Друг съвет – следвайте хора със сходни интереси. Например, ако оптимизирате онлайн магазин за подаръци, то следвайте потребители, харесващи Handmade, GIFTs и други сходни интереси.

Четири са основните причини да Ви представим това съдържание и да Ви подтикнем да ползвате активно Pinterest:

1. Подобряване качеството на домейнът. Не можете да си представите, без да опитате, каква тежест дава Пинтерест на домейн факторите, които днес SEO експертите анализират. Такива са URL rating, Domain Rating, Backlinks, Keyword Difficulty и много други.
2. Подобряване качеството на профилът. Ако приемем, че вече сте поставили URL в профилът си, то той би дал огромна тежест на основният Ви сайт.
3. Pinner Качество – качествен пост може да доведе много дивиденти, при това без първоначална инвестиция.
4. Релевантност – можете да получите конкретни потребители, силно насочени към Вашите продукти, като по този начин представяйки даден артикул, то интересът към него от аудиторията Ви би бил огромен и шансът за успешна сделка, покупка би бил с висок процент.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Оптимизация за търсачки - какво трябва да знаем, за да класираме добре сайтовете си

Публикацията е актуализирана на 2019/02/20 8:44:22 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 6 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Pinterest SEO

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *