Кой размер изображения се класира най-добре в Google Images

Оптимизация за търсачки - какво трябва да знаем, за да класираме добре сайтовете си

Изображенията са много важни за SEO оптимизация

Днес ще разясним подробно, кой размер изображения се класира най-добре в Google Images. Силата на Google Images е огромна, особено за търговците, продаващи продукти онлайн, затова смятаме, че статията е изключително силна и полезна. Приятно четене…

Първо, нека Ви запознем със силата на Google Images. Стотици пъти сме забелязвали потребители в мол, в кафене, да скролват в Гугъл Images. Сигурни сме, че и Вие сте ги забелязвали.

Истината е, че Google Images е изключително силен за хора, продаващи стока онлайн, предимно. Естествено, и за всеки друг тип бизнес, но за продукти, ако приемем, че сте притежател на e-store, то обезателно трябва да отделите сериозно внимание на този паремтър.

И така, по подразбиране, повечето CMS за онлайн маганини са с препоръчителни настройки за изображенията. Например OpenCard продуктите са с размер 500х500 пиксела. Естествено, това по подразбиране. Често шаблонът или визията, която е изградена налага измяна на този размер.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация - Източници на трафик за онлайн магазини

Важният въпрос, който смятаме, че и Вие, ако сега прохождате в областта на SEO, си задавате, и ако имате възможност да избирате за новият си продуктов каталог е, кой размер да изберем, за да може да се класира по-напред.

Тук е мястото да споменем, че само размерът на изображението не е никак достатъчен за да покорите предните позиции в SERP, но ако сте перфекционисти, или търсите рационалното решение, то ето резултатите от нашето проучване.

Първо, проучването обхвана няколко различни областти, които са изключително конкурентни, не само на българският пазар. Това е важно да се знае, за да не си мислите, че размерите, които накрая ще предложим, са само за българската публика.

Второ, изследването е проведено от различни устройства. Два смартфона, лаптоп и таблет. Умишлено, най-вече да сме сигурни, дали Google обръща сериозно внимание на екраните и дали приоритизира на по-малките екрани, по-малтките изображения, в пиксели. В пиксели, а не като размер на файл. Това също е важно уточнение. 

Няма да се впускаме в  детайли по повод методите за проучване, а ще изведем малко  резултати, от които ще можем да направим заключение:

Резултати от проучване, касаещо класиране на изображения в Google спрямо размерът

Резултати, представени в табличен и графичен вид.

Изводи от проучването: Според нас, оптимален размер на изображенията е самото изображение, чрез което сме извели резултатите, а именно: 678×577 пикскела.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Разликата между HTTP и HTTPS и защо е важно да мигрираме възможно най-скоро

Конкретният резултат, който се получава е: 675×597 пиксела, в случай, че желаете да класирате на първа позиция, следователно за втора резултатът е: 627х411.

Можем да обобщим, ако направим сравнение на петте най-добре класирани изображения от проведения експеримент, че най-доброто, като дължина и широчина на изображенията, които ще ползвате за онлайн магазин, новинарски сайт, блог или друг онлайн ресурс са: 677×406 пиксела.

В случай, че сега прохождате в областта на дигиталния маркетинг, то вземете напредвид тези резултати.

Важно уточнение! Не желаем да Ви ангажираме и да взимате впредвид резултатите дословно, но можете да ги ползвате, в случай, че вярвате, че те биха Ви помогнали.

Google Images е мощен инструмент, който може да повиши значително Вашите приходи, в случай че притежавате комерсиален продукт и сте в областта на дигиталния маркетинг.

Ако предлагате услуга, търговия, блогър сте, то вярваме, че този материал ще бъде полезен и на Вас!

Очакваме коментари, мнения и отзиви, както и в случай, че статията Ви допадне, да дадете оценка от рейтинг системата, намираща се по-долу, в дясната част.

Последна актуализация на тази публикация: 19 август 2021 година.

Следните статии също могат да ВИ бъдат интересни

Публикацията е актуализирана на 2021/08/19 9:17:04 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
4.5 based on 38 votes
Марка
ВИСЕО ЕООД
Продукт или услуга
Проучване
Цена
BGN 0

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *