Как да бъдем първи в Google

Как да бъдем първи в Google?

Търсещите машини днес са едни от водещите по ползване в Глобалната мрежа.

Google е лидер и основен източник на информация, що се касае за услуги, продукти, фирми, физически лица, спортни събития, новини и всякакви други.

Когато нещо не е ясно, потребителят се обръща към търсещата машина.

Днес, в края на 2020 година полето за търсене, водещо към резултатите от GOOGLE ни заобикаля навсякъде. И в браузърът, и в смартфонът. Дори и на игровата конзола, на умният телевизор, и къде ли още не.

SEO  оптимизирането на сайтове представлява етапи, процеси, дейности, включващи 5 основни направления на действие: изследване и подбор на ключови думи, създаване на сайтове, които са „приятели на търсачките”, оптимизация на страници, линк билдинг и SEO извън пределите на вашия сайт и последно – анализ на резултатите.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Защо ни трябва СЕО оптимизация?

Направление 1 – Изследване и подбор на ключови думи

Правилният подбор на ключови думи и фрази, които се търсят повече от евентуалните бъдещи клиенти ще спомогне за това енергията да бъде насочена в ТОП-а, ако позволите така да се изразим. Страниците на сайта не се подреждат сами по себе си. Те се оценяват по ключовите думи. Насищането на ключови думи, както във вътрешното съдържание, така и във външното е много важно да бъде правено с внимание и цел. Именно тук на помощ идват SEO  копирайтърите.

Направление 2 – създаване на сайт, пригоден еднакво добре, както за търсачките, така и за потребителите

Създаване на сайтове-приятели на търсачките. Старайте се да направите така, че търсещите машини с лекота да обхождат Вашият сайт, да го индексират по-лесно и той да не е твърде тежък и бавен. Тук е важно да добавим и навигацията. Сайтът трябва да е удобен, бърз, с приятна за окото визия.

Направление 3 – вътрешна SEO оптимизация

Оптимизация на страници. Създавайте съдържание за хората, но и за търсачките. Оптимизацията на отделна страница на сайта включва в себе си използването на ключови думи в текста, използването на съдържание, алт тагове и много други.

Направление 4 – Линк билдинг

Освен вътрешното SEO, много е важно сайтът Ви да бъде линкван, итиран и от външни сраници. Ефективен линк билдинг би подпомогнал по-бързото класиране на първи позиции в Google. Линковете, на първо място влияят върху обема на трафика, идващ от търсачките. Оптимизацията на всяка страница е добро начало, но линковете, идващи от други сайтове, имат много по-голямо влияние за позицията на сайта ви в търсачките. Google отдава сериозно значение на линковете. Естествено, безразборното линкване не е добро решение, трябва да се действа внимателно.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да бъдем първи в 🔎 Google?

Направление 5 – анализи и изследвания, както на сайта, така и на конкуренцията

Успехът към добрата SEO оптимизация се крие в постоянното изследване на резултатите и своевременните корекции, когато това е необходимо.

Анализ, изследване на конкуренцията, следенето на текущи позиции може да направи така, че да бъдете мобилизирани и устремени към върховите позиции в Google.

Естествено и нормално е, първата позиция да е труднопостижима, но с хъс, желание, характер и поверявайки на опитни експерти оптимизацията на сайт, нещата ще се случат.

И така, първи можете да бъдете с упоритост, желание за работа, правилна насока от опитни SEO експерти и постоянство. Пожелаваме Ви успех!

Тематични статии:

Публикацията е актуализирана на 2020/12/16 11:38:17 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 9 votes
Марка
ВИСЕО ЕООД
Продукт или услуга
Първи в Google
Цена
BGN 5000

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *