Персонализиране на WordPress SEO Plugin – Yoast SEO

Персонализиране на WordPress SEO Plugin – „Yoast SEO“

 

Оптимизацията на уебсайтове за търсачките трябва да започне с правилната настройка на мета таговете и заглавия  във всички статии, страници и категории на блога, като за тази задача са подходящи специални SEO плъгини като „Yoast SEO“. В тази статия ще разгледаме под капака на тази мощна добавка, чието име е „Yoast SEO“, нека поговорим за правилната й конфигурация и някои полезни трикове.

Всички ние  обичаме, когато нашите статии се катерят в горната част на Google или Bing , за това пишем SEO оптимизирани статии. Търсим съдействие от SEO копирайтъри.  WordPress има редица добри решения за тези цели. Най-добрият сред тях за WordPress е плъгина „Yoast SEO“. Естествено, има и аналози, но ние смятаме, че Yoast SEO се справя чудесно.

Но защо този плъгин е известен сред уебадминистраторите, работещи с WordPress? Не толкова отдавна това място беше заето от добрия стар SEO плъгин,  всичко в един SEO пакет. И сега, ако започвате да създавате блог , тогава е по-добре да поставите „Yoast SEO“.

От Къде да изтеглите WordPress „Yoast SEO“, как да инсталирате и активирате приставката

Първо, ще поговорим малко за самия плъгин. Неговите разработчици са екипът на Yoast.com. Екип от 19 разработчици, водени от Joost de Valk, разработва плъгин „Yoast SEO“ от няколко години. Отбелязвам, че плъгинът има платена версия, която ще обсъдя в отделна статия. Що се отнася до безплатната версия, нейната функционалност е достатъчна, за да оптимизира изцяло блога на WP.

Ще поговорим за това как да изтеглите и инсталирате плъгина: WordPress Plugins. Инсталирането на WordPress „Yoast SEO“ плъгин е стандартно, така че дори и начинаещи могат да се справят с него. Препоръчвам да изтеглите самия плъгин от официалния уебсайт или от  WordPress.org . Можете също да завършите инсталацията през администраторската област на WordPress .

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация за търсачки от Viseo

След като плъгинът е инсталиран, той трябва да бъде активиран. За да направите това, отидете на страницата за инсталираните приставки:

Щракваме върху бутона Активирай, сега плъгинът се активира и в панела на администратора се появява елементът от SEO менюто .

За да проверите дали всичко е наред, отидете на елемента от менюто SEO >>> Общи положения . Ако видите такъв надпис, тогава трябва да конфигурирате перманентни връзки за вашия блог:

Плъгинът се показва, че настройките на WordPress в URL адреса не съдържат променливо име. Тази променлива означава, че заглавието на публикацията ще бъде включено в URL адреса .

Можете да щракнете върху бутона Поправка (Fix), ще бъдете отведени до настройката на перманентните връзки в WP. Тук трябва да настроите всичко, както е на екрана:

Но това няма да е достатъчно. Разказах ви повече за настройката на перманентни връзки към двигателя на WP в статията за CNC в WordPress, следвайте инструкциите в тази статия и приставката за „Yoast SEO“ няма да се сърди за настройките на вашия блог.

Това е всичко, плъгинът е напълно функционален, отидете на следващата глава.

WordPress „Yoast SEO“ е SEO плъгин за цялостно решение. Функционалността на неговите възможности е сравнима с поне 4 отделни приставки.

Нека да видим какви полезни функции може да направи един SEO от плъгин:

Импортирайте всички настройки от други популярни приставки за SEO. Ако преди сте използвали плъгини като All in One SEO Pack или Platinum SEO Pack, всички заглавия и мета данни могат да се прехвърлят автоматично;

Високо ниво на сигурност;

Широка гама от настройки за метаданни и заглавия. Всеки може да персонализира работата на WordPress „Yoast SEO“ с метаданни за своя сайт. Има отделен редактор за заглавия и описания на статиите, който ви позволява да ускорите работата по тяхното попълване;

Персонализиране на SEO в различни видове записи, включително таксономия;

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Google оптимизатор или SEO фирма? А може би е добре да наемем служител?

Анализ на страницата за правилната настройка на SEO ;

Създаване на XML карта на сайта за търсачки;

Премахване на дублиращи се връзки от кода на сайта.

Това са основните предимства на този плъгин.

Как да си изтеглите този модул? Нещата са много лесни. Можете да го сторите, директно онлайн, а може да го изтегрите, след което да го качите чрез FTP, а като последна стъпка – да го активирате.

Нещо важно! След като активирате модула, задължително преминете през първоначалните настройки. Там ще Ви попита, дали има един или повече автори, дали желаете сайта да се индексира с www, или без, както и други ценни неща.

След това, най-важното за този модул, поне според нас, е следното:

При всяка нова статия, да задавате правилните параметри.

Важно е статуса в дясната част, да бъде OK.

Ето пример, който ще ползваме в тази статия, за да придобиете ясна и точна представа как трябва да действате:

Focus keyphrase – тук трябва да въведете ключова дума, която е важна за Вас. В този случай ние ще добавим: Yoast SEO.

 

Следващото важно нещо е да добавите описание, което трябва да бъде дълго около 100 думи. Това става, като кликнете върху самото съдържание, и ще Ви се позволи да го редактирате.

Ето пример:

Кликвате върху „Моля, предоставете мета описание…“ и го променяте. Мета описанието е много важно и трябва да бъде уникално.

Ето как настроихме и конфигурирахме параметрите за тази статия, в тази част:

Много важно нещо е, в дясната част на административния панел да видите следните статуси:

Readability: ОК
SEO: ОК
Това ще означава, че за конкретната статия сте задали правилно настройките.
Вярно е, отнема време, енергия и ресурс, но когато го направите, нещата идват на място, т.е. подобрявате позициите си в търсещите машини.

Позволете ни за финал да Ви отговорим на най-често срещаните въпроси, които сме получавали от клиенти, касаещи SEO модулите:

 1. Кой е най-добрият SEO модул за WordPress? Към този момент смятаме, че YoastSEO предоставя много добри възможности и се нарежда сред лидерите. Естествено, добър сайт, с перфектен линк профил, дори без SEO модули, би работил и се класирал добре, но този модул улеснява значително нещата.
 2. Ако не използвам подобни модули, мога ли да класирам добре сайта си? Да, но нещата са по-трудни.  Модулът ще Ви помогне много, опитайте.
 3. Платена или безплатна версия на YoastSEO? Зависи от ситуацията и бюджета на компанията. Ако имате възможност и обслужвате сайт, който е с високи приходи, то си струва да помислите и за платена версия. В случай че говорим за персонален блог, то безплатната версия ще Ви свърши чудесна работа.
 4. Можете ли Вие да ни конфигурирате YoastSEO, тъй като ние нямаме техническа грамотност? Да, екипът по техническа поддръжка на W-SEO.com предлага тази услуга. За целта можете да ни пишете на office at w-seo.com
 5. Ще повлияе ли този модул на скоростта на зареждане на сайта ми? Тестовете и анализите, които направихме, доказаха, че точно този модул не влияе негативно върху скоростта на зареждане на сайта. Тук е мястото да споменем, че не бива да използвате прекалено много модули, тъй като те значително забавят работата на даден сайт.

Ето едни от най-популярните SEO модули за WordPress

 • Yoast SEO
 • All in One SEO Pack
 • WordPress SEO Plugin – Rank Math – също добро решение!
 • The SEO Framework
 • SEOPress
 • BoldGrid Easy SEO – Simple and Effective SEO
 • WP Meta SEO
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Биткойн като платежно средство

Публикацията е актуализирана на 2020/06/12 10:51:07 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Средна оценка
5 based on 13 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Практическо ръководство за Yoast SEO

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *