Линк билдинг стратегия, използваща сайтове за обяви

Сайтовете за обяви помагат ли за SEO Оптимизация?

В тази статия ще говорим за ползите от популяризирането на сайт с в портали за обяви, а също така ще разберем колко добър е този метод за привличане на трафик към уеб ресурс.

 

Ще дадем редица полезни съвети за компетентното и ефективно използване на електронните табла за реклами за Популяризиране на уебсайтове. Този материал ще бъде полезен както за опитни собственици на уеб ресурси, така и за тези, които просто планират да създадат свой собствен уебсайт.

Методи за популяризиране на уебсайтове

 

В момента популяризирането на уебсайтове е обективна необходимост. Без него всички уеб ресурси стават напълно безполезни. Затова не мислете за важността на този процес. Всички усилия трябва да бъдат съсредоточени за насърчаване на вашия собствен проект. За да направите това, можете да използвате няколко налични метода едновременно:

  • оптимизация за търсачки
  • връзки за популяризиране на уебсайтове
  • реклами в социалните медии,
  • реклама във форуми и т.н.

В допълнение към горните методи, можете да оставите връзки към вашия собствен сайт с подходящо описание, които са популярни за интернет потребителите. Те продават стоки, предлагат услуги и публикуват различна информация. Едно от предимствата на популяризирането на сайт с обяви е, че този метод не изисква специални финансови инвестиции и понякога е напълно безплатен.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  За какво служи SEO оптимизацията?

 

Характеристики на сайтовете за обяви

Както добре се досещате, повечето дигитални агенции имат собствен сайт за обяви. Нашият е Обявите ИЮ.

Сайтовете за обяви позволяват безплатно и платено публикуване на кратки съобщния, като  всеки потребител може да постави собствена публикация. Най-често публикуването  е евтино или напълно безплатно. Използвайки тази възможност, уебмастъри или специалисти по популяризиране публикуват обяви за сайта, какво прави и какво предлага на посетителите. За да бъде ефективно популяризирането на уебсайтове, трябва да създадете интересен закачлив текст, който да хване окото на потребителите и да ги примами към сайта. Това е единственият начин да привлечете вниманието на целевата аудитория, която впоследствие може да попълни редиците на редовни посетители на популяризирания ресурс.

 

Как да изберем сайтове за обяви, които да поплзвнаме за линк билдинг?
Хубаво е да се определят домейн и сайт параметрите на повечето сайтове за обяви, да се създадат профили в тях и да се почне работа.

Ефективността на SEO се влияе от:

 

  • колко интересна е самата реклама с връзката,
  • как са избрани сайтовете за обяви,
  • редовност на публикуването на реклами.

 

Важно е да отбележим, че повечето сайтове за обяви се характеризират с добри параметри, като:

  • популярност в интернет и добра посещаемост;
  • висок индекс на цитиране (TIC), който през септември 2018 г. беше заменен от ICS;
  • възможност за публикуване на обяви с връзки към ресурси на трети страни.

 

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк Билдинг - създаване на мрежа от сайтове

На такива ресурси си струва да поставите реклами, за да популяризирате собствения си сайт. Ключът към успешната промоция на всеки сайт ще бъде редовността на публикуването на обяви. Не трябва да се надявате, че веднъж публикуван текст ще привлече посетителите на сайта за дълго време. Всяко съобщение трябва да бъде актуализирано, ако не всеки ден, то да се пренарежда няколко пъти седмично, да се допълва и понякога да се променя изцяло. Само в този случай можем да постигнем максимална възвръщаемост от този линк билдинг метод в Интернет.

 

Предимства и недостатъци на SEO чрез сайтове за обяви

Това е достъпен начин за популяризиране – за поставянето на реклами, в повечето случаи не е необходимо да плащате пари.

Поставяйки реклама, можете да определите всеки период на публикуване, както много кратък, така и достатъчно дълъг. На някои сайтове за обяви можете да публикувате рекламно съобщение за шест месеца, при други – дори за  година.

Сайтове за обяви  има във всеки регион или град на страната в голям брой. Ако внезапно откриете, че е забранено да посочвате връзки към ресурси на трети страни на някой съвет, не се колебайте да го оставите. Има много електронни платформи, на които можете да публикувате връзки.

Недостатъците на този метод за популяризиране на уебсайта включват факта, че евентуално рекламираният ресурс ще бъде атакуван от спамери и други рекламни дистрибутори. Но това може да се поправи.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как изкуственият интелект може да се използва за SEO оптимизация?

Трябва ли да използвам този метод за популяризиране на уебсайтове?

Поставянето на линкове в обяви си заслужава, особено ако сайтът е млад и напълно лишен от трафик. Такива ресурси трябва да се популяризират с всички налични правни средства и методи. Но не трябва да използвате черни методи за  SEO, ако не искате вашите ресурси да бъдат забранени от търсачките. Трябва да се отбележи, че методът за популяризиране на сайт с реклами не е прост или лесен. Това е много трудоемка работа, която изисква огромен ресурс на време, внимание, постоянство. Не мислете, че една реклама ще доведе 100 посетители на сайта. Това не е така. Поставете рекламите качествено, направете ги интересни и привлекателни и тогава ще има възможност да получите трафик от сайтове за обяви.

Обобщение

Може да се каже съвсем обективно, че популяризирането на уебсайтове с реклами на специални електронни рекламни платформи е един от най-простите методи, достъпни за широката аудитория от уебмастъри. Следвайки нашите препоръки, можете спокойно да разчитате на привличане на трафик към вашия сайт.

Истината е, че повечето сайтове за обяви са много силни ресурси, тъй като често се обновява съдържанието им и връзка от такива може да подобри класирането ви в Гугъл.

 

Препоръчваме Ви да прочетете и следните статии от сектор ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ:

Публикацията е актуализирана на 2020/12/07 10:56:05 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
4.5 based on 8 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO обяви

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *