Google оптимизатор или SEO фирма? А може би е добре да наемем служител?

Google Оптимизатор на сайтове с доказано добри резултати - SEO експерт

Как да избера Google оптимизатор? Ще се справи ли  SEO експерт с по-доброто класиране на сайта ми, или да се насоча към SEO агенция? Какво трябва да знам, доверявайки се на специалисти, които да подобрят продажбите ми онлайн? Кой точно да избера? 

Започваме с тези, изключително важни въпроси, които повечето клиенти си задават, преди да пристъпят към действия.

В предишна статия, екипът на W-SEO.com представи статистики, сочещи, че повече от 70 % от собствениците на уеб сайтове не се възползват от силата на сео оптимизацията. Дали и Вие, уважаеми читатели сте сред този процент, или вече знаете, че ефективната SEO стратегия може да подобри значително продажбите Ви, ако се касае за онлайн магазин, или да повиши доверието у партньорите, ако се касае за бизнес сайт, това предстои да разберем.

Едно ще Ви кажем, още в самото начало. И нека то звучи като послание. Ако държите на онлайн бизнеса и искате да го развивате във времето, то тогава инвестицията чрез SEO за подобряване представянето му онлайн е една от най-добрите инвестиции, за които можете да се сетите. С други думи – инвестицията в SEO в дългосрочен аспект може да Ви повиши приходите с повече от 500 %.

Гугъл SEO оптимизатор

Да се върнем на основната тема, а именно дали да изберете СЕО експерт, или да се доверите на СЕО агенция.

В друга предишна статия заговорихме и за SEO бюджет, когато се касае за фирми, без значение  от дейността, която изпълняват, и колко е важно, да се задели поне 5% от годишния приход за SEO, но и за това ще стане въпрос по-късно в статията.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  ТОП 5 на допусканите грешки при SEO оптимизация на сайт

По повод изборът на SEO експерт, трябва да знаете, че добрите SEO експерти вече си имат фирма и управляват екип от специалисти, които работят в дадено направление. Например, в нашата компания работят копирайтъри, дизайнери, link buidling експерти, както и програмисти. Естествено, повечето чрез аутсорсинг, но е факт че винаги може да се реагира адекватно.

Тук идва и плюсът на SEO агенцията пред индивидуалния оптимизатор. Когато избирате човек, екип, фирма, то Вие желаете резултати – при това ефективни и да бъдат факт. Вас често не ви интересува какви мерки се предприемат, как точно се работи, Вие искате, да речем класиране в топ 3 на основни ключови думи и фрази. Именно в този случай трябва да помислите, дали агенцията ще се справи по-добре, от индивидуален човек, практикуващ SEO.

Естествено, плюсове има и при индивидуалните SEO експерти. Един от плюсовете е, че крайната месечна цена може да е значително по-изгодна, но всичко зависи от бюджета, който сте заделили.

Именно и поради тази причина, отново напомняме, че преди да поискате оферта за SEO от Google оптимизатор, или SEO фирма, дефинирайте бюджет, който сте заделили за тази цел. Няма нищо лошо да споделите възможностите си, а на база на тях да получите конкретна оферта.

И така, в обобщение, ще представим няколко предимства на SEO експертите, както и предимства на SEO фирмите. Естествено, ще дадем и недостатъците, като не искаме да Ви ангажираме, че информацията е на 100% актуална, т.е. обобщението е на база на нашия опит:

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Несъгласия между Уеб издатели и SEO специалисти

Плюсове при наемане на SEO експерт: По-изгодни оферти, персонално отношение, по-лесно общуване, осъществяване на контакт,  по-голямо старание от негова страна към бизнесът. По-лесен контрол.

Минуси: невъзможността да се реагира адекватно в критични случаи, липсата на ресурс, и ИТ ресурс, и физически, който да се ползва за линк билдинг, например. Естествено, съществуват и други минуси, но това са едни от основните.

Плюсовете при наемане на SEO фирма: Професионално отношение, регламентирани цели, лесно и удобно отчитане, по-добри резултати. Трудно е фрийлансър да победи екип от специалисти, ако приемем, че и двете страни са с основни базови познания в областта на SEO, като причината е, че екипът често е сработен и всеки отдел работи взаимно и това пести много време.

Недостатъци при наемането на SEO компания: Основен недостатък се явява факта, че сумата, която ще трябва да заплатите е значително по-висока, но това е оправдано. Често разходите за човешки ресурси са големи и това води до по-високо месечно обслужване.

Тук е важно да споменем и за трети тип, т.е. освен да наемете фрийлансър за Вашата SEO кампания, или да се доверите на SEO фирма, можете да прибегнете и към назначаването на нов служител, който да отговаря за SEO.

Този вариант е удачен, стига да имате дългосрочна стратегия за подобряване представянето в дигиталната среда. Важно е този SEO експерт да го пращате на семинари, workshop-и, да бъде обучаван от добри специалисти, доказали се във времето. Често се допуска следната грешка: Назначава се човек на позиция SEO експерт, след което още от първите няколко седмици поема други дейности, там където липсва човешки ресурс. Грешка, която пречи на експертите да дадат най-доброто от себе си в съответната облас.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как се изчислява ROI на SEO кампания

Предимствата на SEO експерт, назначен във Вашата компания са: Можете да задавате ежедневни задачи, да получавате в реално време информация за дейностите, които извършва. Като цяло, ще имате по-голям контрол и гъвкавост в сравнение с аутсорсинг чрез  SEO компания, или експерт, който отдалечено да управлява SEO кампанията Ви.

Недостатъците в този случай, са осигуровки, работно място, техника, софтуер, обучение, сертифициране и т.н., т.е. разходи, които трябва да бъдат съобразени с бюджета на компанията.

Друг недостатък е това, което по-горе споменахме, а именно, че мениджъри на други отдели „грабват“ енергията на SEO експерта в друга насока ,т.е. отклоняване на енергията в погрешна насока, поради една или друга причина.

Уважаеми читатели, надяваме се нашата статия да Ви се е сторила полезна и да Ви е помогнала с вземането на правилно решение.

Публикацията е актуализирана на 2019/04/19 9:40:27 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 16 votes
Марка
WEB & SEO
Продукт или услуга
SEO експерт vs SEO фирма

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *