WordPress или Wix за нов сайт?

Прави ни впечатление, че сред агресивна реклама в социалните медии, Wix започна да превзема родния пазар.

До този извод стигаме, след като наши клиенти оставиха добре структурирани и оптимизирани сайтове и ги замениха с платформата Wix. Естествено, ние направихме всичко възможно да ги разубедим, да не прибягват към тази стъпка, но все пак, не се вслушаха в нас.

В настоящата статия представяме предимствата на сайт на WordPress, както и предимствата и на Wix, след което, съвсем естествено и техните недостатъци.

По отношение на потребителския интерфейс, какво може да предложи WordPress в близко бъдеще? Защото във всеки случай винаги има място за подобрение.

Днес уеб разработката на WordPress задвижва сравнително голям брой сайтове. WordPress е популярен и по-добър от подобни CMS по целия свят. WordPress е настроен да подобри шаблона на използваемост на своите услуги, особено за тези, които създават за първи път сайт; нещо,  което създава възможност за повече заинтересовани нови потребители да усетят магията на уеб пространството.

В същото време Wix предоставя на своите клиенти мощен Builder, чрез който сами да си сглобят новия сайт, без да се налага собственикът да има познания по програмиране, или други общи технически такива.

Платформата за уеб разработка на WordPress ви позволява да разнообразите интереса от всяка област на живота и предлага изключително изживяване за начинаещи, които са на тяхно разположение. Изчислено е, че до края на следващата година трябва да има повече от 200 милиона WordPress сайтове, предвид факта, че те вече заемат повече от 20% от общия брой сайтове, действащи в момента в световната мрежа.

Разработчици и WordPress

Съществува мнение на разработчиците на уебсайтове, че използването на WordPress за създаване на уебсайтове не звучи професионално и използването му може да не е правилно. Повечето експерти в създаването на сайтове предпочитат да ги разработват от нулата, което според тях е основната същност на работата на програмиста.

Винаги ще има противоречия и дискусии относно WordPress, тъй като много компании и фрийлансъри често търсят помощ от съществуващите платформи за уеб дизайн. Това ще помогне на компаниите и другите потребители лесно да се адаптират с управлението на съдържанието. Собствениците на сайтове сега се стремят към по-голям контрол, тъй като статичните сайтове не предоставят достатъчно възможности за управление на съдържанието.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Месечна поддръжка на Wordpress сайт

Замяната на инструментите за дизайн на WordPress на сайта може да бъде трудна или неудобна за професионалните разработчици. Това също е резултат от техниките и стреса, които преминавате при конвертиране на кодиращ език, като HTML или XHTML, в WordPress.

Изисква задълбочени познания за работния процес на WordPress и PHP програмирането. Това е една от причините дизайнер, който не е уеб програмист, винаги да се отклонява от този процес. Това означава, че винаги ще има връзка между разработчиците на WordPress и уеб дизайнерите.

В момента WordPress е една от най-популярните, ако не и най-използваната платформа за разработка на блогове.

Платформата WordPress се характеризира с много нови класически елементи, които можете да намерите в някои филми, базирани на Sci-Fi. Това означава, че ще има неограничена сила да създавате и проектирате всичко, което можете да си представите, давайки шанс за творчество.

Истината е, че статичните сайтове ще изчезнат в близко бъдеще. След няколко години уеб дизайнът ще бъде напълно зависим от използването на базирани на WordPress платформи. По-висок процент от активните сайтове ще работи в WordPress, създавайки платформа, където потребителите могат лесно да имат достъп до сложни инструменти за дизайн.

Предимства на WordPress

Като начало, WordPress се състои от повече от десет хиляди теми и плъгини, които вече са разработени на него, за да предостави на потребителите си възможност да разработят почти всякакъв вид уебсайт безплатно, започвайки от нулата. Освен това WordPress е форматиран с инициатива в отворен стил, за да позволи на потребителите си да правят повече персонализиране, което позволява на разработчиците да създават почти всичко. Можете да започнете изцяло нов свят на творчеството точно като професионалист.

WordPress също направи много, за да помогне за разходите за изграждане на сайтове, сега всичко, което трябва да направите, е просто да инсталирате и конфигурирате плъгини.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Разработка и поддръжка на WordPress базирани сайтове

С най-новите актуализации в приставки, разработчиците могат лесно да създават контроли, за да ги показват. WordPress предоставя всички необходими функции и ви позволява да добавяте още. В момента това е най-добрият избор за всяка организация.

Без специални умения в проектирането или разработването на сайтове, винаги можете да научите нещо за себе си, нещо, което преди няколко години би трябвало да изисква повече от обикновени знания. Днес разработчиците на WordPress безспорно ще бъдат бъдещи уеб дизайнери. Ако имате нужда от сайт на WordPress, можете да оставите заявката си в нашето уеб студио в секцията за контакти.

Недостатъци на WordPress

Един от недостатъците е, че трябва да има човек, или пък фирма, отговорни за следене състоянието на сайта. Често, сообено при последните актуализации, които стават автоматично, изникват проблеми, на които трябва да се реагира мигновено.

Уязвимост – другият недостатък. Безспорно най-големият недостатък на WordPress е неговата сигурност. WordPress е платформа с отворен код и залага в голяма степен на плъгини и теми за персонализиране. Често в модулите и темите се съдържа злонамерен код, ил игрешки, които от своя страна могат да направят проблем във времето.

Персонализирането се нуждае от хора с опит в програмирането
За да направите определена промяна на вашия WordPress сайт, трябва да притежавате HTML, CSS и PHP знания. Ако искате да персонализирате по уникален начин или да подобрите дизайна му, може да се наложи да напишете множество сложни кодови редове.

Предимства на Wix

Лесно изграждане на сайтове, буквално с няколко клика, възможност от много ефекти.

Възможност за използване на готови шаблони – това е другото предимство.

Интерфейсът е интуитивен и полезен. Това не е най-добре изглеждащият бекенд интерфейс, който ще намерите със създателя на уебсайт днес, но е невероятно полезен. Всички необходими инструменти са на няколко кликвания, нещо важно, което ще Ви спести време.

Не сте обвързани с дългогодишен договор. За разлика от WordPress, където трябва да имате хостинг акаунт, заплатен на месечна база, при Wix не е задължително да имате договор, или хостинг план. Има и безплатни, и платени решения.
Ако искате да надстроите от безплатната опция, можете да я изпробвате за едва $ 5 на месец и да се откажете по всяко време.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  СЕО оптимизация - гаранция за успех

Wix се грижи за сигурността на вашия сайт. Съпортът се грижи за сигурността. При WordPress често има пробиви, грешки след актуализации, докато при Wix това не се наблюдава.

Имате достъп до SEO съветник с Wix, който може да ви помогне да увеличите максимално оптимизацията на съдържанието. И тук отново е мястото да споменем, че ако аудиторията Ви е от САЩ – чудесно, но ако е от България – лошо.

Недостатъци на Wix

Скорост на зареждане. Изключително бавни са сайтовете на Wix, тъй като сървърите са в Щатите. Този недостатък е изключително важен, ако желаете сайтът Ви да е пред конкуренцията.

Друг недостатък   – стартовият план не премахва реклами от Вашият сайт.

Финални думи. Помнете нашите слова, че ще дойде време, в което клиенти ще ни молят за миграция от WIX към WordPress, но ще е изключително трудно, но и доста скъпо! С други думи, ако се чудите коя платформа да изберете, нека го кажем така: Ние клоним 90 % към WordPress и 10 % към Wix.

Как Wix пробиват на родния пазар? С агресивна реклама, предимно в социалните мрежи за видеосподеляне. Едва ли има някой, който докато си плейва чака – рака клип в най-силната медия за видеосподеляне, да не е изгледал подобна реклама. Трябва ли да й се връзвате, при изборът на онлайн представяне на Вашият бизнес – нашият отговор е „НЕ“.

Истината е, че с WordPress можете да създавате уникални, мощни  и ценни сайтове, персонализирани на високо ниво. Това е факт и при редица големи компании. Нещата не стоят така при Wix.

Публикацията е актуализирана на 2019/12/29 6:40:44 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
4.5 based on 11 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Предимства и недостатъци на платформите Wix и Wordpress

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *