Инвестиция в SEO оптимизация по време на различните кризи

Инвестиция в SEO оптимизация
Инвестиция в SEO оптимизация

България днес е в криза, в няколко кризи. Появиха се твърдения, че някои финансови институции ще въведат отрицателни лихви по депозити.

Кризите, според нас са:

 • Икономическа
 • Здравна
 • Политическа

Много предприемачи все още се колебаят, къде да инвестират спестените си средства, дали в имот, дали в друг тип депозити, дали в бизнес.

Ако приемем, че сте педприемач, който вече има бизнес, но една от многото кризи, които стоят над държавата ни си е оказал своето влияние, то тогава е време да помислите в правилното инвестиране на тези депозити.

Нашият екип, след допитване до финансови експерти, след разясняване на силата на SEO оптимизацията, както и на ефектите ,които могат да се постигнат, чрез добро популяризиране на бранд, стигнахме до извода, че …

Съдържание на статията

Да инвестирате в SEO оптимизация е нещо много важно, което не търпи отлагане!

Без значение, дали:

 • Имате собствен бизнес към този момент, който оперира от много години.
 • Скоро сте стартирали фирма, т.е. съвсем нови сте на пазара.
 • Имате намерение да стартирате компания.

Във всички случаи, да инвестирате в SEO оптимизация, би било акуратно решение, особено във времена, в които се очаква сериозна инфлация, инфлация, която може би вече усещате.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Фирменият сайт трябва да бъде добре оптимизиран

Какво не би трябвало да правите, като добри предприемачи?

 • Да набивате срествата за лъскаво возило, ако вече имате друг отакова.
 • Да инвестирате като пенсионери, на сигурно, в имоти, поне според нас сега не е времето, цените ще се нормализират. Или за да сме по-точни, инвестирайте в имоти, но в друга страна, колкото и странно да Ви звучи, в Испания, в Гърция и в други страни има доста по-адекватни предложения, дори с цел инвестиция.
 • Да си държите парите в буркани, или под душека. Парите трябва да се завъртрат, да се инвестират.

Защо точно в SEO оптимизация?

Причините, поради които си струва да инвестирате в SEO оптимизация, но спрямо нашето мнение, на представителите на компанията (тук искаме да уточним, че някои колеги, управители и собственици на дигитални агенции може да не са съгласни с нас), са следните:

 • Силата на възвръщаемост във времето (ROI) – писали сме много по тази тема, но една статия е много ценна и си струва да прочетете и нея: Как да инвестирате в SEO за най-високата възвръщаемост на инвестициите.
 • Поне при нас, нашият екип, всяко инвестирано ЕВРО  отчетливо, ясно и точно се вижда къде е насочено, за какво е изхарчено. С други думи, нашите клиенти и партньори знаят къде са отишли парите им, и много често, буквално след месец виждат обратния ефект.
 • Чрез SEO оптимизация можете да увеличите продажбите си, дори по време на криза, и то в пъти, и при това, без да заплащате още и още за реклама.
 • Много други…

Защо SEO оптимизацията на сайт е толкова сложен процес?

1. Алгоритмите  на Google

Никога няма да погледнем под капака на алгоритмите на Google. Толкова много алгоритми, на ротационен принцип се активират при всяка актуализация, че е трудно да ги анализираме всичките. Но ние, смятащи се за добри SEO експерти, знаем основните алгоритми, основните правила и изисквания от търсещите машини, предимно от Гугъл и можем да направим така, че да класираме сайтовете Ви по-напред в резултатите от търсенето.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Поръчайте SEO оптимизация от надеждна компания

Black hat SEO се използва за неправилни опити за подобряване на класирането на сайта, поради което алгоритмите на търсачките непрекъснато се развиват, за да се борят с тази манипулативна тактика.

2. Има над 200+ рейтинг индикатора

Ако има над 200 фактора за класиране, върху кои от тях трябва да се съсредоточите?

Предвид толкова голям брой фактори, които определят класирането на един сайт, е невъзможно да се обърне внимание на всички от тях.

3. Това, което работи днес, може да не работи утре

Алгоритмите  на Google непрекъснато се развиват, което означава, че оптимизацията на сайта трябва да бъде непрекъснат процес, именно поради тази причина често казваме на нашите клиенти да не се плашат от месечното SEO обслужване, а напротив, да го предпочитат.

4. Измерването на ROI за SEO е трудно

Многоканалното разузнаване разкрива, че инвестициите в SEO са част от по-холистичен маркетингов проект.

5. Експериментите имат дълъг жизнен цикъл

Ако тествате отделно целева страница, която се посещава от 1000 посетители на седмица, можете бързо да видите какво точно влияе на резултата. Въпреки това, SEO инициативите отнемат време за планиране, изпълнение и измерване. Цикълът на тестване, измерване и повтаряне е бавен поради дългосрочния характер на SEO.

6. Почти невъзможно е да се изолират променливи

Обикновено оптимизаторите изпълняват няколко инициативи едновременно. Това затруднява изолирането на променливата или фактора, който може да доведе до повишаване на класирането или трафика. В научна лаборатория можете да изолирате променливи една по една и да ги сравните с контролна група. В случая със SEO обаче няма контролирани среди, с които да се работи.

7. SEO е игра с нулева сума

За всички „печеливши“ ключови думи, които могат да се отнасят за вашия бизнес, може да има само един резултат от търсене на позиция 1 и един резултат от търсене на позиция 2. Ако обаче конкурент спечели първата позиция, тогава вие губите.

 

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Печеливша SEO стратегия за Pinterest

Измерване на ROI в SEO

Измерване на ROI в SEO

Как да определите дали вашите SEO инвестиции и усилия влияят върху растежа на приходите и дали сте избрали правилните инвестиционни посоки за вашата компания?

Първо, проследявайте ясно реализациите. Ако не проследявате продажбите или важни показатели, няма да можете да съпоставите продажбите, генерирани от вашата SEO инвестиция. Обръщането към многоканална интелигентност е ключът към разбирането на истинското пътуване на клиента. Той също така стимулира разбирането за това как SEO работи успоредно с други методи за промоция, като пренасочване, осведоменост за марката и директни посещения.

Второ, разберете от къде са придошли клиентите Ви. Изследването на маршрута на клиента ще Ви разясни подробно, дали е привчелен от органичните резултати, в последстиве от SEO оптимизация, или е дошъл от препоръка на приятел, например. Попитайте как потребителите са разбрали за вашия бизнес и марка, колко време е отнело покупката и какъв канал са използвали за покупка. Това са важни фактори за измерване на вашата дългосрочна възвръщаемост на инвестицията.

И накрая, разгледайте вашата фуния за продажби. Ако получите потенциални клиенти, които не конвертират, тогава те не допринасят за вашата ROI. Ако има конкретни ключови думи или страници, които водят до по-високи реализации или по-големи сделки, тогава трябва да се съсредоточите върху тези области.

Последни мисли и финални думи, касаещи инвестицията в SEO оптимизация по време на тежки за бизнеса времена

Нека да обобщим какви действия трябва да предприемете, по отношение на SEO оптимизация, за да не загубите спестените средства, какото и да ги умножите по много:

 • Фокусирайте се в дългосрочен план.
 • Обърнете внимание на разпределението на бюджета.
 • Доверете се на доказания опит на практикуващите, а не на обичайните съвети.
 • Инвестирането в SEO изисква време, търпение и здравословно доверие в лицето, което управлява тези инициативи. Преди всичко, не забравяйте, че вашият SEO бюджет трябва да бъде правилно разпределен.

С правилното разпределение на усилията и дългосрочното мислене, SEO стратегията трябва да бъде стабилна по отношение на актуализациите на алгоритъма. Въпреки това, винаги има известна степен на несигурност в резултатите от всяка инвестиция. Ако има желание да се намали рискът, тогава си струва стратегически да разпределите бюджета въз основа на реални изследвания, експерименти и да си сътрудничите само с опитни професионалисти.

Днес, определено светлинен лъч виждаме, когато инвестирате в сектор Дигитален маркетинг, както и като се възползвате от криптовалутите, и инвестицията в криптовалути. Почти всичко друго е някак нелогично.

Желаем Ви успех, здраве и много късмет!

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2021/11/08 7:22:57 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 12 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO оптимизация
Цена
BGN 800

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *