Eфективна SEO оптимизация чрез качествени заглавия

SEO оптимизиране - заглавията

SEO заглавия за статии – как да ги структурирате, за да получите ефективно SEO оптимизиране?

Представяме Ви  няколко тънкости, които ще Ви помогнат да подобрите посещаемостта на сайта си, както и да подобрите параметърът Bounce Rate, който е изключително важен.

Нека започнем с този важен параметър, а именно Bounce Rate? Терминът е често бъркан с exit rate. Exit rate е процентът посетители, които са били активни в уеб сайта Ви и са излезли от него. Преди да изчезнат, те са прегледали няколко различни страници и под-страници. Bounce rate отчита какъв процент от потребителите са влезли в сайта Ви и са го затворили без да разгледат други страници, т.е. процентът, който е напуснал сайта, бивайки незаинтересован от Вашето съдържание.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  8 основни SEO принципа

Как да създадете заглавие с възможност за кликване (за да не загубите читатели)?

Заглавни тагове

Заглавните тагове най-често са H1, H2, до H6.

H1 тагът е изглючително важен, за да класирате дадена статия на по-предни позиции. Нещо повече, този таг  подсказва на търсачките за какво се отнася самата страница, или статия, и й дава много тежест.

Списъкът  с таговете може да съдържа 5, 10 или повече елемента. Може да отделите много време за удължаване на списъка, но не си заслужава. Читателите ще бъдат отегчени, а това определено не е целта.

Пример за добро заглавие: „5 съвета за здравословно хранене, приемайки суперхрани“.

Как да пишем добре оптимизирани заглавия …?

Всички се опитват да научат как да правят нещо. Как да станем богати, красиви или да развием успешен бизнес. Пишете заглавията така, че да можете да казвате същественото от самата статия, ценното, най-важното, естествено в този ред на мисли, се старайте да предоставяте и качествено съдържание.

Ако сайтът Ви е в  сектор Дигитален Маркетинг, добро заглавие би било:

„Как да повишим последователите си в социалната мрежа Инстаграм“, в което се крие ценна информация за това как да увеличи даден издател, собственик на канал в популярната социална мрежа Инстаграм последователите, или как популяризирате профилите си.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Топ източници на трафик за 2020 година

Всички искат да печелят пари! Когато създавате съдържание, дайте им ниформация как да бъдат по-успешни.

Пример: „5 начина да спечелите пари чрез Инстаграм“.

Най-добрите и най-лошите неща, които ни заобикалят приковават вниманието на аудиторията.

Още препоръки за SEO заглавията

Пишете за положителните и отрицателните неща. Негативното, отрицателното се чете повече, колкото и да не Ви се вярва. Въпреки това, бъдете позитивни!

Пример: „30 неща, които не трябва  да се споделят в социалните мрежи“.

Факти, цифри, статистика.

Ако искате да получите читатели, тогава им предоставете факти, цифри, статистика, тъй като те ще ги заинтригуват.

Пример: „21 невероятни медийни факта от изминалата година“.

Друг пример: „Най-високоплатените дигитални агенции в България за последната година“.

Прогнози и тенденции – отново приковава вниманието на читателите. 

Предсказването на бъдещите тенденции е любопитно и отново Ви препоръчваме да създавате съдържание в тази насока. И отново, заглавитео трябва да е интересно, за да предизвика интерес. Неофициално съществува понятието: Заглавието е половин статия, и има причина това да е така!

Пример: „20 пазарни тенденции, които  не трябва да се пропускат в областта на ИТ“.

Обобщение на статията, касаеща Eфективна SEO оптимизация чрез качествени заглавия

Ако разберете силата на заглавията, ако продуцирате интересно, потвърдено съдържание, то много по-лесно ще изпреварите конкуренцията във Вашата област.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO стратегия за собственици на заведения

С други думи можем да заявим, че можете да варирате, да се заигравате с думички, но го правете така, че читателите да се впечатляват! Правете нещата за хората, за аудиторита, за публиката.

Важно уточнение !!!
Не можете да очаквате, че само с добри СЕО заглавия ще получите добро оптимизиране. Заглавията са важна част от SEO съдържанието, но за да се получи пълна картинката, трябва да имате добре описани и съдържателни текстове, мултимедийни файлове, в това число снимки, видеа, инфографии и други сходни, както и цялостно добре оптимизиран, или структуриран сайт.

Тъй като изключителн омного държим на Вас, уважаемите читатели на W-SEO.com, бихме желали най-любезно да Ви поканим и да прочетете и следните материали, които са сходни на тази статия: 

Публикацията е актуализирана на 2021/10/15 1:35:03 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 16 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO заглавия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *