SEO оптимизация на Джумла сайт – Практическо ръководство

SEO оптимизация на Джумла сайт зависи изцяло от над 200 фактора за класиране, използвани от Google. Това е огромно количество знания. Но, както всичко останало, само 20% от тези фактори допринасят за цялостното класиране на вашия сайт. Това ще разгледаме в ръководството.

Джумла е система за управление на съдържанието, която е особено популярна при уеб разработчиците. Тя заема водеща позиция в класацията на популярните CMS системи, тъй като ви позволява лесно да създавате сайтове с широка функционалност и успешно да ги развивате.

Практическо ръководство за администратори: CMS-Joomla

Стратегията за популяризиране на ресурсите на това ядро ​​се различава малко от общоприетата, но все пак има функции, които трябва да се вземат предвид при извършване на работа по оптимизация.

Всеки собственик на ресурси разбира колко важна е позицията на сайта в резултатите от търсенето. Тя влияе на посещаемостта, преобразуването, възвращаемостта на разходите, инвестирани в създаването и поддръжката, и в резултат на това рентабилността на интернет проекта. Невъзможно е да получите желания резултат без да извършвате дейности за SEO оптимизация.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  6-те най-често срещани грешки в SEO, които трябва да се избягват

Персонализиране на Joomla SEO настройки

За да се достигнат челните позиции при екстрадирането, трябва да се предприеме цял комплекс от мерки. За да направите това, можете да използвате вградените инструменти на системата и да зададете някои параметри.

  1. Активиране на удобни за търсене URL адреси (SEF URL)

Дългите връзки, състоящи се от безсмислен набор от букви и цифри, са неразбираеми както за хората, така и за търсачките. ( http://startjoomla.com/index.php?option=com_view=item&id=124:joomlaseo )

Роботите предпочитат кратки адреси, които съдържат ключови думи.

Активирано по подразбиране, но все пак си струва да се провери ( система / общи настройки / сайт )

  1. Изтрийте index.php чрез пренаписване на URL адреси

Joomla – Ползване на mod_rewrite. автоматично добавя index.php в края на адреса или в средата. По този начин причинява дублиране на страници. Всъщност index.php ще присъства във всяка връзка към страницата . А начинът да се отървете от нея е прост, като просто активирате пренасочването на URL адреси в настройките за SEO.

Въпреки това, на някои уебсайтове, особено на нови, може да се наложи да направите допълнителна стъпка. И това е преименуване на файла htaccess.txt на .htaccess в основната папка на сайта.

  1. Активирайте Gzip компресията в Джумла

Активирането на тази опция ще ускори зареждането на вашия сайт. Тя работи като приложение за поща, когато поиска от вашия сървър да компресира вашия файл, преди да го изпрати на получателя. По този начин, колкото по-малки са файловете, толкова по-добра е скоростта на изтегляне.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация за търсачки от Viseo

Навигирайте в: Система / Общи настройки , след това намерете раздела за компресия на сървъра / Gzip компресия

Премахване на идентификационния номер в URL адреса

Joomla Default автоматично добавя номер към URL адреса ви като механизъм за броене, което значително забавя индексирането. Ако имате такъв параметър на вашия сайт, можете също да се отървете от него, като използвате настройките, само в настройките за управление на статии/настройки/интеграция.

Това са стъпките за настройка на статии за URL. Препоръчвам ви да конфигурирате подобни настройки за други страници като контакти, емисия новини и потребители.

Семантично ядро ​​за Джумла SEO оптимизация

Изборът на ключови думи и формирането на семантично ядро ​​е първата и основна задача при създаването на конкурентен уебсайт. Технологията за събиране включва:

– проучване на целевата аудитория. Важно е да се разбере какво хората могат да поискат в лентата за търсене, за да намерят необходимата информация в Интернет;

– избор на тема, която е подходяща за проекта и в същото време предизвиква повишен интерес у читателите;

– прилагане на множество инструменти за изследване на ключови думи. Ефективно и безплатно -Яндекс Wordstat, Google Suggest, Key Collector, Rush Analytics, SpyWords, Keywordtool.io;

подбор на думи, които се повтарят в потребителски заявки, с желаната честота.

SEO оптимизация на  joomla – вътрешни фактори

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO Anchor текстове и вътрешно линкване

На всяка страница от ресурса е необходимо да се оптимизират всички известни фактори, взети под внимание от търсачките при класиране:

Заглавие на страница

Поставете целевите ключови думи в заглавието, броят на знаците за заглавието на страницата е 60-70, които ще бъдат показани изцяло в търсачката.

Освен това страхотните и ангажиращи заглавия за търсене ще ви помогнат да увеличите честотата на кликване – CTR. Колкото по-висока е честотата на кликване, толкова по-добре е класирането на вашето търсене.

Това са първите етапи за добро SEO класиране при СМС джумла.

Следните статии също могат да ВИ бъдат интересни

Публикацията е актуализирана на 2020/06/05 10:53:37 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *