Линк билдинг: 5 основателни причини, поради които да ползвате PBN мрежата на Viseo

Линк билдинг: 5 основателни причини, поради които да ползвате PBN мрежата на Viseo

Колкото и странно да Ви звучи, компанията Viseo притежава сайтове на повече от 25 години, проекти, които са се класирали добре в Google и имат сериозна тежест. Те са част от изграждането на линк билдинг стратегия на всеки наш клиент, който поръчва услуги по SEO оптимизация на сайтове!

Преди да Ви представим пет основателни причини, поради които да се възползвате от PBN мрежата на дигитална агенция Висео, нека ви разкажем какво точно предтавлява PBN и как работи?

Изграждането на връзки е основен елемент от SEO  оптимизацията на сайтове.  Колкото повече връзки от авторитетни източници сочат към вашия сайт, толкова по-добре. PBN е частна мрежа от контролирани източници, които повечето български дигитални агенции имат.

Процесът на изграждане на връзки от източници на доверие е сложен и скъп. Ръчно създадените и обгрижвани сайтове са на почит и изключително бързо се индексират, когато се добави ново съдържание. Те са и по-надеждни за Вашата линк билдинг кампания.  Когато си създадете собствена PBN мрежа, то ще имате пълен контрол върху масата на входящата връзка, тъй като лично притежавате сателитни сайтове. Няма как да пропуснем да споменем, че  когато купувате линкове, по-нататъшната съдба на сайтовете, от които сте сторили това, не е известна, т.е. възможно е след само няколко месеца линковете да изчезнат, тъй като собственикът е решил, да премахне този сайт.

Цена на сайт

Какво е PBN мрежа

Private Blog Network е частна мрежа от затворен тип,  която се състои от различни сайтове. Всички те се отнасят до популяризирания ресурс, завоалиран от търсачките. Използването на PBN помага за популяризирането на даден сайт и по-лесното изпреварване на конкуренцията при класирането в Google и другите търсачки.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ускоряване на сайт - подобряване на времето за зареждане

Основните недостатъци на PBN мрежата

 • Създаването на частна затворена мрежа е доста сложен процес;
 • време, прекарано за създаване на PBN мрежа, тъй като повечето дигитални агенции отделят специално внимание, популяризирайки ги;
 • риск от санкциониране;
 • налага се да се публикува качествено съдържание;
 • изисква инвестиция, както за VPS сървъри, така и за  техническа поддръжка.

Предимства на затворена PBN мрежа

 • Линковете са напълно съобразени с темата на вашия сайт;
 • имате контрол върху всеки сателитен сайт и връзката, водеща от него;
 • Ресурси с добри индикатори препращат към вашия сайт;
 • максимално прехвърляне на тежест от източници към популяризирания ресурс;
 • възможността за промяна, добавяне на съдържание и връзки на всеки сателит по всяко време.

Видове PBN
PBN мрежата може да бъде от различни видове:

Социалната мрежа е ефективен вариант за популяризиране на сайтове в ниши с ниска конкуренция. Не изисква големи финансови и времеви разходи. За да създадете мрежа, направете PBN сайтове или блогове с необходимите теми на безплатни конструктори на сайтове, например Wix, Blogger, WordPress.com и т.н. След това подсигурете висококачествено подходящо съдържание и органично добавете линкове към вече публикуваите статии.

За да избегнете санкции, е важно профилите да са пълни с най-различна информация, да не се използва едно и също съдържание, да има връзки не само към сайта, който се популяризира, но и към други авторитетни тематични ресурси.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Разликата между SEO и SEM

Възстановен PBN – тази мрежа използва сайтове, възстановени от уеб архива. Този подход е доста рискован, тъй като могат да се намерят ресурси под филтри или в банята на търсачката.

Нишова мрежа от  сайтове – при тази опция се купуват ресурси на свързана тема на основния ресурс. В същото време се проверяват индексирането и индикаторите на сайта, избират се тези, които нямат санкции и имат добри параметри. Това е най-ефективният тип PBN.

5 причини, поради които да ползвате PBN мрежата на W-SEO.com

И така, вече имате основна представа за това, как се създава PBN мрежа, сега нека преминем към предимствата от това да ползвате нашата PBN мрежа за Ваши или за клиентски цели.

 1. Ние не премахваме линковете след месец, три, шест, година, пет, десет! Изключение правят неактивните линкове, като за пример можем да посочим следното: Клиент поръчва на наши копирайтъри статия и си избира наш ресурс, където да я публикуваме – ние я пускаме с активна препратка, но клиентският сайт след 6 месеца става неактивен, тъй като той се е отказал от него. Ние проверяваме периодично неактивните връзки и в този случай премахваме линковете.
 2. Нашите сайтове са обгрижвани, в тях се добавят само и единствено уникални статии, които са дълги минимум 300 думи.
 3. Ние оптимизираме отделно всеки раздел и всяка нова публикация, която постъпи в наш ресурс.
 4. Изключително лоялни и коректни сме, що се касае за конфеденциалност, скорост на публикуване на материали, съвети и консултация и други.
 5. Работим само и единствено в помощ на партньори и клиенти. Да, уважаеми читатели, помагаме на много дигитални агенции, SEO експерти, опериращи на свободна практика и маркетингови експерти, като цените ни са преференциални за партньори, с които оперираме от дълги години (имаме партньори, с които действаме съвместно от повече от 20 години – дори от времето, в което Google не съществуваше).
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да направим SEO оптимизацията много по-ефективна
Линк билдинг
Линк Билдинг услуги от дигитална агениця Висео

Финални думи, касаещи PBN мрежи

Ефективността, участвайки в PBN мрежа, без значение, дали ще ползвате наша, или на друга дигитална агенция е огромна, но тогава, когато сайтове са добре оптимизирани, обгрижени, с добра визия и добри линк параметри.

Действайте смело, възползвайки се от подобни линк бидинг услуги и сами ще се уверите, че резултатите ще бъдат налични много скоро!

P.S. свържете се с нас, за да Ви изпратим списък с наши проекти, както и подробности, за да участвате в мрежата ни! Пишете ни на e-mail:

Полезни ресурси, свързани с линк билдинг:

SEO оптимизация за адвокати Как се редуцира SPAM SCORE : Към статията >>

Онлайн магазини - СЕО СТРАТЕГИЯ Линк Билдинг – Как да използвате SEO връзки и да останете на първа страница в SERP: Към категорията >>

Онлайн магазини - СЕО СТРАТЕГИЯ Одит на линкове – детайлен анализ на линковете, сочещи Ваш проект: Към категорията >>

Онлайн магазини - СЕО СТРАТЕГИЯ Колко изходящи връзки да поставяме във вътрешно съдържание: Към категорията >>

Линк билдинг пакет за нови сайтове Линк билдинг за нови сайтове: Към статията >>

Създаване на мрежа от сайтове с цел линк билдинг Създаване на мрежа от сайтове с цел линк билдинг: Към статията >>

Линк билдинг профил Линк билдинг – как правилно да изграждате линк профил: Към статията >>

Публикацията е актуализирана на 2022/11/29 4:49:42 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 10 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
PBN мрежа
Цена
EUR 400

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *