Защо си струва да пишем в директории за статии

Защо си струва да пишем в директории за статии – как да подбирате устойчивите на времето директории

Директориите за статии са предназначени за онази част от интернет обществото, което пряко или косвено се занимава със SEO оптимизация. Те представляват платформи, където много и различни автори могат да публикуват свободно свои авторски текстове. Това позволява на хората, упражняващи професията сео оптимизатор (и copywriter) да генерират уникално съдържание, оформено като статия и да включват в нея линкове към уебсайта, който бива оптимизиран.

В момента линковете, които можем да си набавим по този начин са сравнително ценни и спомагат за по-доброто класиране на сайта, към който водят. Една от причините за това е, че ежедневно в директориите за статии се публикуват много постове, което прави сайта динамичен, развиващ се и поддържан. Самите постове може да не са от най-качествените, но изискване на почти всички директории за статии е текстовете да са с над 95% уникалност. Това гарантира, че самата директория няма да бъде наказана, нейният ранг ще е положителен, а това от своя страна спомага за по-качествени връзки, излизащи от нея.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Фактори за добро класиране при търсене в Google

Втората причина за ефикасността на директориите за статии и линковете от тях е, че алгоритмите на гугъл все още не могат да отсеят качествените от некачествените сайтове за потребителя (откъм съдържание), просто защото роботът не знае много добре български. Това естествено няма да трае вечно и рано или късно гугъл бота ще е в състояние да разбира по-задълбочено един текст и до колко е полезен и ценен за един случаен читател. Когато този момент настъпи ще трябва да се търсят и нови начини, за ефективна SEO оптимизация. А защо да не настъпи и ерата на естествено генерираното качествено съдържание, което да има стойност и да е създадено за потребителя, а не за залъгване на гугъл бота?

Обобщено…

Какво Ви трябва, за да получите качествени backlinks от директории за статии:

  • Качествени директории, такива, които ще останат във времето, сред година, две, дори след 10 години.
  • Качествено съдържание – около 500 думи, уникално, съставено от SEO копирайтъри, ако нямате такива, можете да потърсите съдействие от VISEO LTD – агенцията за SEO оптимизация.
  • Знания и умения за това как да поставяте линковете, както и къде да ги насочите.
  • Изображения, които да са сходни със съдържанието.
  • Социални канали, в които да споделите новосъздадената статия с URL, който сте получили от съответното място.

И така, всичко, което по-горе сме Ви посочили, на пръв поглед изгреда нещо много просто и семпло, но всъщност не е така.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как се изчислява ROI на SEO кампания

Всяка от изброените точки си има своята специфика. Например, хубаво е, когато подбирате директории за статии, да се огледате за платени такива, което ще гарантира, че статията с лник ще остане поне година.

Също друго важно нещо, уточнете със собствениците на директориите, дали линкът ще бъде премахнат след година, или ще остане завинаги, въпреки че думата „ЗАВИНАГИ“ е абстрактно нещо.

Няма как да не приключим статията с един ценен SEO съвет, а именно:

Собствениците на дигитални агенции имат поне по една директория за статии, потърсете поместването на Ваша статия с линк именно от собственици на SEO агенции. Причините са много, но основните са, че тези директории са с добри SEO параметри, линковете ще останат по-дълго време и тежестта, която ще Ви се придаде ще бъде далеч по-внушителна.

 

Надяваме се, че статията Ви е била интересна и полезна. До нови срещи!

SEO статии и новини, които могат да Ви бъдат полезни:

Публикацията е актуализирана на 2020/07/11 10:04:41 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 1 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *