Как се прави SEO оптимизация

Как се прави SEO оптимизация

Днес, в началото на 2021 година все по-често се говори за SEO оптимизация.

Вярно е, чудо си е да попаднете на коректна дигитална агенция, но все пак, такива съществуват. Съвсем нормално е и ние, екипът на W-SEO.com да се определим като коректни, но това не е толкова важно, а по-скоро да разберете методологията и процесите по SEO на сайт.

Представяме Ви обзорна статия на тема „Как се прави SEO оптимизация“. Приятно четене !

Проучване и анализ

Анализът играе ключова роля за дадена област. Важно е да сте наясно с какво се захващате и да поставите ясни и точни цели.  В началният етап, освен поставените цели, се прави анализ, дали е нужен сайт, който сте решили да изработите, или пазарът е запълнен с тази ниша. Прави се и оценка на текущото положение и се преценява, дали да се премине към следващ етап. Естествено, следващия етап е да насочите вниманието си към конкретни ключови думи и фрази, по които да работите. С други думи – изграждане  на семантично ядро, съставяне на таблица с приоритетни ключови думи и фрази.

Съставяне на семантично ядро

Семантичното ядро представлява  списък с ключови заявки, които биха се търсили от потребители и които ще се използват за SEO оптимизация. Избраните за сайта фрази трябва да са възможно най-близки по значение, да са подходящи за определени страници. Добре съставеното семантично ядро ​​е ключът към успешната SEO оптимизация, тъй като именно чрез избраните фрази потребителите в Интернет ще намерят вашия сайт по-лесно.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Ефектът на новите gTLD върху класирането в Google

Редица умения на SEO експертите са необходими, за да се състави точното семантично ядро, това, което ще доведе до добри резултати в по-нататъшните процеси по SEO оптимизация.

Аналитични познания, креативност, опит, работа със специфични приложения, добро познание на търсещите машини са само част от необходимите качества, умения и компетенции.

Подготовка на сайта за търсещите машини

В този етап се визира техническото оформление, структурата на сайта, скоростта на зареждане, вътрешното съдържание и т.н.

Стратегия за линк билдинг

Днес,  ефективният линк билдинг дава изключителни резултати. Колкото по-скоро разберете това, толкова по-бързо ще покорите върховите позиции в Google.

Линк билдинг – неизменна част от SEO оптимизацията. Набавянето на качествени обратни връзки, сочещи Ваши или клиентски ресурси, гарантирано ще подобри класирането  в Google. Важно е да не прекалявате, да действате разумно, както и да не се възползвате от евтини предложения от международни лица, най-често от Индия, предлагащи евтини пакети от линкове, на смешни пари. Имайте предвид, че подобни линкове могат да навредят.

Най-доброто решение, когато изграждате стратегия за линк билдинг, е да включите направата на спомагателни (сателитни сайтове), както и да се възползвате от SEO експерти  с добра репутация, които да Ви помогнат, предлагайти своите ресурси за Ваши нужди – сами се досещате, че това няма да е безплатно, но пък за сметка на това, ще е ефективно решение.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг - StoryTelling

Стратегия за Соушъл Медия Маркетинг

SEO оптимизация без социални мрежи, при положение, че огромен процент от ползвателите на Интернет са в тях, е немислимо. Освен за по-добро класиране в търсещите машини, социалните мрежи могат да спомогнат и с органичен трафик, с по-добро разпознаване на бранд, и въобще са неизменна част при процесите за SEO оптимизация на сайт.

Нашият съвет е, когато създавате ново съдържание, било то в сайта, по който работите, било то в спомагателни такива, всеки новогенериран Sitelink да бъде споделян в социалните канали, които предварително сте развили.

Периодично анализиране на постигнатите резултати

Без да знаете къде се намирате в SERP, трудно ще пожелаете по-добри резултати. Доброто анализиране дава ясна представа къде сте в дадена област. Нещо повече, това действа мотивиращо и прави така, че да търсите по-добри решения, подобрения на сайта и желание да подобрите класирането в Google SERP.

 

Финални думи

Картко, точно и ясно начертахме план за SEO оптимизация, заедно с Вас, уважаемите читатели на w-seo.com. Надяваме се, че прочетеното ще Ви помогне да систематизирате, структурирате и изготвите план за действие, чрез който да покорите първите позиции в търсещите машини.

Приятелски Ви желаем успех!

 

Няколко думи и за нас, W-SEO.com

VISEO LTD е компания, която е една от водещите в България, оперираща повече от 15 години на пазара у нас. Екипът от експерти знае как да подобри класирането на Вашият сайт, да поправи грешки, допуснати от млади, неопитни SEO оптимизатори и да насърчи аудиторията Ви да купува от Вас, ако предлагате продукти, съответно и да поръчва услуги, в случай, че сте такъв тип проект.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  За какво служи SEO оптимизацията?

Основната задача на компанията е да покаже на потребителите в Бългаиря силата на процесите по SEO оптимизация, добрите резутлати, които се запазват във времето, както и да насърчи дигиталния бизнес да ползва именно SEO услуги, заменяйки традиционната и на пръв поглед изключителн лесна процедура по PPC, било то във FB, било то в GADS (знаете, пргорамите на лидерите – Гугъл и Фейсбук).

Ние обожаваме работата си, а най-вече харесваме да виждаме как трафикът на клиентските сайтове расте в проценти.

Работим дългосрочно и вярваме, че доброто дългогодишно партньорство е водещо, за онлайн бизнесът.

Ако се нуждаете от SEO услуги, можете спокойно да поискате оферта от нас.

Публикацията е актуализирана на 2021/01/10 9:59:10 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 20 votes
Марка
VISEO LTD
Продукт или услуга
Съвети за това как се прави SEO оптимизиране на сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *