Фактор ли е високият PR за добра SEO оптимизация?

Висок ПР на сайт – гаранция за по-добро класиране в Google

Терминът СЕО е често срещан днес, когато се говори за Дигитален маркетинг и класиране на сайтове. Когато срещнете думата СЕО в съчетание с оптимизация, то трябва да имате предвид, че в България се касае предимно за търсачката лидер, а именно – Google.

Редица са факторите, определящи дали даден сайт да бъде класиран пред конкуренцията, или да бъде пратен назад, на място, което никой да не го види.

Преди години известен бе алгоритъмът Page Rank, но след  много манипулации, от Гугъл го спряха. Поне така твърдят. Реално този алгоритъм си го има, но е скрит, поне това мислим ние – екипът на SEO агенция W-SEO.com.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изработка на фирмени сайтове

Важно е да кажем, че …

Линковете – едни от основните оръжия за по-добро класиране.

Въпреки тази особеност, броя на линковете не е единствения фактор, на който се обръща внимание, а заедно с него се гледа и от какви източници се получават те. Логично е връзки от авторитетни сайтове на същата тематика, да имат много по-голяма SEO стойност от други. Също така линк от уеб сайт, който има голямо количество входящи връзки (оттам и популярност), носи по-голяма тежест отколкото от сайт, който няма почти никакви линкове сочещи към него. Освен това колкото са повече изходящите връзки от една страница, толкова по-малко значение се обръща на всяка връзка от SEO гледна точка – тежестта се разпределя между всички връзки.

Друг е въпроса, доколко самата стойност на PageRank влияе на оптимизацията за търсачки на един уеб сайт. Макар доста често да се надценява този фактор, в действителност не съществува особена връзка между висок PR и добро класиране в SERP. Все пак посещенията и популярността на един сайт се дължат на добрата му оптимизация и позициониране в търсачките, а не на високия PageRank.

Популярни системи за определяне на силата и тежестта на даден сайт днес са:

  • Алекса ранк
  • Page Authority
  • Domain Authority

Съществуват доста приложения, и уеб базирани, които могат да Ви представят информация за текущото състояние на сайтът Ви, брой линкове, авторитет, рейтинг, и е хубаво да ги проверявате, например през три месеца.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг: Как се оптимизира съдържание и на какво е добре да обърнем внимание

Общо взето, когато се ангажирате да оптимизирате клиентски сайт, то трябва да се стремите, освен да го класирате на по-предни позиции, да подобрите и параметрите му. По този начин клиентът ще знае, че работите над проектите му, а не го забуждавате.

Добра пракитка е да се измерят всички възможни параметри на даден сайт в самото начало, и периодично да се проверяват, за да се отчита ясно развитието. Естесвено, всичо това отнема време и енергия, но когато говорим за клиенти и СЕО оптимизация, трябва да вдъхнем доверие у тях и да ги предразположим да инвестират повече в SEO.

Финални думи

Смело можем да заключим, че по-добрите параметри на даден сайт влияят по-добре на класирането в Google, следователно трябва да се стремите към по-висок PR.

Следните статии също могат да ВИ бъдат интересни

Публикацията е актуализирана на 2020/09/29 10:53:31 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Средна оценка
5 based on 2 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
Брандиране

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *