SEO оптимизация на онлайн магазин

SEO оптимизация на онлайн магазин – съвети, които се очаква да бъдат актуални през 2021 година

Без значение, дали ползвате WordPress с Woocommerce модул,  OpenCart, друг CMS, включително и персонализиран специално за Вас, то ако не сте популярни в Интернет, ако не обслужвате онлайн магазинът си и не набавяте качествено съдържание, то едва ли ще постнигнете голям успех.

Естествено, ако нямате възможността за SEO оптимизация, сме на разположение ние – SEO агенциите.

Какъвто и да е случаят Ви, споделяме с Вас важните и интересни тенденции, които се очаква да са приоритенти за новата 2021 година.

 1. Микромаркиране – много популярно и все по-търсено. Използвайте микро маркиране на продуктовите страници.На първо място, можете да използвате типа микроданни Product. Освен това посочете следните микроданни:Оценки / Отзиви.
  Цена.
  Производител.
  Продавач.
 2.  Използвайте ефективно маркери за мета описаниеВсеки SEO експерт  знае, че описанието не влияе върху класирането на сайта. Описанията на страниците обаче засягат трафика. Търсачките често използват описание, за да формират фрагмент в SERP. Следователно мета маркерът влияе върху честотата на кликване на връзката към вашия сайт.За да подобрите ефективността на описанията на страниците си, следвайте тези указания:

  Създайте качествени  описания. Описанието на страниците трябва наистина да бъде детайлно и добре структурирано. Кажете на потребителя какво ще види след щракване върху връзката.
  Уверете се, че вашето описание стимулира конвертирането. Заинтригувайте потребителя, помолете го или го насърчете да отиде на сайта, обещайте някаква полза.
  Спазвайте препоръчителната дължина на описанието от 156 знака, включително интервалите. Можете да пишете повече, но най-големите търсачки не показват дълги описания в SERP.

 3. Добавете отзиви към продуктовите страници
  Когато клиентът избере продукт, той иска да знае мнението на хората, които вече са го използвали. Помогнете на клиентите си – добавете възможността да оставяте отзиви за вашите продукти. Между другото, това е добър начин да получите генерирано от потребителите съдържание.

 4. Съставете план за съдържание
  Според Hubspot наличието на план за съдържание носи следните резултати за сайтовете:55% ръст на трафика.
  Ръст на естествените входящи връзки с 97%.
  434% увеличение на броя на индексираните страници.
 5. Обърнете внимание на навигацията
  Трябва да направите удобно меню, навигационна система и вътрешно свързване. Потребителят трябва интуитивно да разбере къде да търси желания продукт.  Най-лесно е да помолите познат да посети сайтът и да го приеме като човек, който е решил да направи покупка. Обсъдете с него, дали среща затруднения, дали лесно открива шопинг количката и бутонът за покупка и анализирайте.
 6. Позволете на потребителите да създават списъци с желания
  Тази функционалност е перфектно внедрена от магазина на Amazon. На страницата, описваща всеки продукт на уебсайта на магазина, има бутон „Добавяне към списъка с желания“. Купувачът може да постави продуктите, които харесва, не в кошницата, а в избраните списъци. Също така потребителят може да споделя списъците с приятели в социалните мрежи. Това е чудесна възможност за хора, които имат приятели, като по този начин могат да ги подтикнат да закупят даден продукт.

 

Естествено, има още много съвети, но тези шест, вярваме, че ще Ви помогнат и ще бъдат все по-актуални и през 2021 година.

 

Публикацията е актуализирана на 2021/01/06 10:33:38 AM – дигитална агенция Висео

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг: Тенденции за 2024, прогнози и вълнуващи предизвикателства

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *