Успешен местен сайт без много съдържание

Въведение

Създаването на съдържание е големият проблем за огромна част от малките фирми, които искат да успеят да разширят бизнеса си чрез локалното търсене. Маркетингът на съдържание не е единственият начин за даден бизнес да затвърди позициите си по отношение на местната общност.

Всяка фирма може да се фокусира повече върху комуникацията с клиентите. Това би могло да е само един от успешните начини да изпреварите конкурентите, които инвестират много време и усилия в създаването на съдържание.

 

  1. Оптимизация на факторите на страницата

Това наистина има голямо отношение към успеха в локалното търсене. Тук би могло да ви се наложи да направите ревизия на ключовите думи. Истина е, че long tail ключовите думи набират все по-голяма скорост, особено по отношение на местното търсене. Примерно, ако търсите суши ресторант, то добавяйки и локацията се получава Long Tail фрази, които търсите.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как се прави реклама в Интернет? Ефективни способи и методи за успешно представяне на компания онлайн.

В този случай непременно трябва да потърсите инструмент, който да допълни списъка ви. Ключовите ви изрази могат да са много добри, но винаги има думи, които да са пропуснати, затова трябва да помислите за използването на този инструмент.

Поддържайте този списък възможно най-прост. Това означава, че заявките, които потребителите правят за локалното търсене, могат да ви помогнат при тази селекция.

 

  1. Потвърдете собствеността на бизнеса си в Google My Business

Това е абсолютно задължително условие, ако искате да успеете в местното представяне. Освен това трябва да се уверите, че Google Карти показват правилното местоположение на бизнеса ви. Важно уточнение. Ако не потвъдите бизнесът си, то само определени функции от Google My Business са работещи, но те са твърде незадоволителни.

Отделете си време и започнете да попълвате профила си. Следва да запълните всички полета, които Google е поставил във формуляра. Това означава, че ще трябва да посочите името, адреса и телефона на бизнеса си. Всичката останала информация е допълнителна, но тя все пак трябва да бъде съвестно допълнена, за да увеличите шансовете си за по-добро класиране в локалното търсене.

 

  1. Спечелете естествени потребителски мнения и коментари

 

Това е един от най-важните компоненти за местното търсене. Търсачките ще ви класират по-нагоре, ако виждат, че много потребители са доволни от продукта или услугата ви. Това е естествен процес, но все пак собствениците на бизнес трябва да се уверят, че правят всичко възможно, за да получат потребителските мнения. Регистрациите в сайтове, които се занимават именно с такива ревюта, са идеалното средство, с което да започнете своята оптимизация за локалното търсене. Такива сайтове са задължителния Facebook, както и останалите страници, които са като справочници в онлайн пространството – Yelp, SuperPages, Foursquare, UrbanSpoon и т.н.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг – основни канали за уеб трафик през 2021

За бизнесите, за които е възможно, трябва да се опитате да обучите персонала си, да напомня на клиените да оставят своите отзиви на тези места. Или просто да ги насърчават на намират повече информация за съответната фирма. Това ще се отрази наистина много положително на локалното търсене.

 

  1. Социалните мрежи

Днес, през 2020 година, едва ли има някой, който да не вярва в силата на социалните мрежи. Те трябва да са част от маркетинговата ви стратегия, за да успеете в местното класиране. Социалните мрежи отнемат много време и енергия, но трябва да се уверите, че присъствате в най-важните от тях – Facebook, Tik-Tok, Foursquare, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Tumblr, YouTube, Flickr и Instagram.

Общностите, които се създават в социалните мрежи, са много важен момент в управлението на оптимизацията за локалното търсене. Това може да ви помогне да поддържате по-ефективна комуникация с потребителите си.

Финални думи

Местен сайт (Local Site) може да бъде класиран добре, да представлява интерес за определен кръг от хора. Например, ако популяризирате заведение, то ако направите така, че да се позовават клиентите, че са го посетили, това би дало доста сила, би довело до много потенциални клиенти.

С други думи, чрез силата на социалните мрежи можете да загърбите набавянето на качествено съдържание, т.е. чрез соушъл медия маркетинг можете да компенсирате.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Какво е SERM и как този процес може да подобри представянето ни онлайн

Следните материали могат да Ви бъдат изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2020/09/10 12:24:59 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Средна оценка
4.5 based on 11 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Местен сайт

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *