По-добро присъствие на уеб сайт в Интернет пространството

Комерсиален уеб дизайн

Бизнесът в интернет е както всеки друг – съревнование, съчетано с огромна конкуренция,  в което оцеляват най-добрите. Преди всичко, качествения уеб дизайн и доброто съдържание определят успеха. Когато целта на един уебсайт е комерсиална – т.е. той трябва да продава, място за компромиси няма. Все пак от това зависи вашия бизнес. Още повече, ако се направи компромис в началото, той излиза пре-скъпо в последствие като време и пари. В допълнение, вашите конкуренти или поне по умните от тях са използвали това време за да ви изпреварят значително. Като цяло в онлайн бизнеса стоенето на едно място води до тръгване назад – изключително динамичната среда на този бранш го налага. За да се предпазите от някои често срещани грешки, ето и някои съвети.

Професионално уеб студио

Времената, в които уебсайт можеше да ви направи безвъзвратно отминаха. Самият факт, че се съревновавате с милиони страници в Гугъл за определена търсена фраза, показва, че Интернет е заел сериозно място в ежедневието на всеки от нас. Разликата между тези, които успяват и тези, които не успяват е доверието във професионално уеб студио, което инвестира време и пари за да изследва и прилага най-добрите практики в бранша.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Нов сайт с адаптивен дизайн

Онлайн стратегия

В случай, че сте достигнали до етапа, в който имате желание да популяризирате вашия уебсайт в интернет, добре е да се замислите за разработката и прилагането на цялостна онлайн стратегия, която в общия случай трябва да е съобразена с вашата бизнес стратегия. Решения от типа „ще пуснем една рекламка във тоя сайт” завършват със разочарование, тъй като не са подкрепени с факти и резултати. По-скоро се запитайте, къде е вашата аудитория, кога е сезонността на вашия бизнес, имате ли какво да предложите по-добро от конкурентите си. Чак когато имате отговор на този въпрос, можете да пристъпите към следващия етап. Също е добре да се доверите на онлайн специалисти за да може да постигнете максимален резултат с минимален бюджет.

Това са само два, но много важни момента от развитието на вашето присъствие онлайн. Не забравяйте, че комерсиалния уеб дизайн е трудна работа и изисква отдаденост и разбиране на бранша, много опит, аналитичен подход, индивидуални решения, спрямо конкретния бизнес.

Обобщение

Често се обръщаме към клиентите си с молба да не харчат безразборно бюджета си за дигитален маркетинг в програмите на големите компании, каквито са … знаете ги, да не ги позоваваме отново, основно са две, които имат добри PPC програми, но апелираме да не се харчи бюджета за компании извън границата, особено когато става въпрос за бизнес, опериращ в България.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO стратегия за онлайн магазин, подходяща за 2021 година

Причините са много, най-основните именно:

  • В дълготраен ефект няма възращаемост, т.е. пускате кампания, тя спира, резултат в дългораен етап от кампанията – почти нулева.
  • Източването на пари далеч от България, което води до влошено икономическо състояние. Да, колкото и тривиално да звучи, това е факт.
  • Сложност при конфигуриране на кампания, така че да доведе до максимална ефективност, често се налага дигитални агенции да обслужват кампаниите.
  • Много други.

Какво искаме да кажем с причините, посочени по-горе? Именно, че SEO и повече енергия в самия сайт, както и директна реклама в популярни български портали е по-логично решение, отколкото това, което прават повечето потребители, а именно – ползвайки PPC.

От какво имате нужда? От дигитална агенция, която да направи така, че Вашият онлайн бизнес да стане популярен и да се говори за него от потребителите, да е лесен за ползване и да бъде добре класиран в търсещите машини.

Публикацията е актуализирана на 2020/07/20 9:55:53 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *