Линк билдинг стратегия за строителни компании

SEO за сайтове от строителния бранш

В настоящата статия ще представим линк билдинг стратегия за класиране на предни позиции в търсещите машини, предназначена за клиенти, опериращи в сектор „Строителство“

Нека започнем със следното… Трудно споделяме ценни съвети, поради ред причини и обстоятелства. Сами се досещате, че във всеки бизнес има изводи, тънкости, вратички, до които се е достигнало с редица анализи, изследвания, тестове и доста труд. Именно и поради тази причина, в настоящата статия само ще Ви загатнем за най-важните етапи, които да включите в стратегията, а ако решите да изработим ние цялостното SEO, тогава можете да поискате оферта.

И така, нека започнем с едно от най-важните неща, касаещи SEO-то на строителен сайт. Това са обратните връзки, познати още като цитирания. Как да предизвикате потребителите да Ви посочват, да Ви цитират? Естествено, много трудно. За да се случи това, трябва да генерирате съдържание, което е изключително ценно и полезно на потребителите, за да може те да Ви цитират.

Примерно, управител на строителна компания има собствен блог и понякога си пуска публикации. Виждайки Вашата статия, харесвайки я, решава да я сподели с неговата си публика. Естествено, цитира първоизточникът. Напоследък, дори да не го цитира, то Гугъл бот автоматично разпознава първоизточника и дава достатъчно тежест на него, а копирачът – бива наказван, но в случай че сте цитиран, то получавате линк. С други думи, получавате тежест от тематичен сайт, което е в основата на стратегията.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Уеб дизайн и SEO за клиенти от Благоевград на преференциални цени

Естествено, често се създава мрежа от сайтове на сходна тематика, които да се цитират, но не двустранно, тъй като от много години приятелската размяна на препратки е забранена и не се толерира от повечето търсещи машини.

Изграждането на добра мрежа от линкове, сочещи Вашият сайт гарантира много добри позиции, дори задминаване на конкуренцията. Преди няколко години изграждането на връзки беше просто и бързо, но през 2019 г. всичко се промени, тъй като този процес изисква творчество, постоянство, работа в мрежа, последователност и силни социални умения. Правилните стратегии са склонни да създават препратки и рейтинги чрез надеждни уебсайтове с висок авторитет в областта, в която е и Вашитя бизнес.

Сега въпросът е как да получите или създадете висококачествени връзки към вашия домейн?

Отговорът е прост, използвайте правилните стратегии за създаване на връзки. Тук можете да прегледате  3 доказани метода, които са ефективни, а понякога дори безплатни.

1. Качествено съдържание
Редовно създавайте съдържание с подходящи теми и привлекателни заглавия.

По този начин можете да печелите връзки за дълго време, получавайки ги от блогове и сайтове с вашата тематика (това, за което Ви писахме по-горе).

2. Гост авторство в сходни на Вашите сайтове
Блогът не е мъртъв – ако използвате този метод разумно, можете да се уверите в доста добри резултати. Когато гостувате в блогове, попитайте собственика на сайта дали разрешава обратна връзка. Дори да позовете сайта си, без линк, пак си струва, тъй като и позоваванията биват отчитани. Естествено, статиите не бива да са по-кратки от 300 думи и да са абсолютно уникални.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO за строителна компания

3. Споделете съдържанието си в социални мрежи.
Ако споделяте висококачествено съдържание с Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram или други отворени уеб сайтове, най-добре е да започнете с публикуване на съдържанието си. Понятието е познато като „социален сигнал“, и когато ботовете на търсещите машини установят, че има активност, насочен трафик към дадена публикация, към даден сайт, то това бива отчитано и се дава приоритет на сайта.

Лошо е, когато няма никакво движение към даден сайт. Например, представете си сайт Х, който е БИЗНЕС сайт, но с традиционните четири менюта „за нас“, „за контакти“, „партньори“, и „услуги“.

И вт ози сайт няма динамика, няма ново съдържание. Изключително трудно е подобен сайт да бъде класиран. Именно поради тази причина, структурата на сайта е изключително важна, но повечето SEO експерти, преди да пристъпят към ефективна линк билдинг стратегия, оправят или дават наставления за този паратемтър, т.е. подготвят сайта за получаване на обратни връзки.

Строителният бизнес крие редица специфики и екипът, който ще Ви прави SEO трябва да е доста добре запознат с този тип дейност. Именно поради тази причина подготвихме настоящата статия, да Ви загатнем, че ние знаем как, можем, имаме достатъчно ресурси да отговорим адекватно на Вас и да победим Вашата конкуренция в класирането на Google.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Вътрешна SEO оптимизация

Е, по-горе получихте основна информация за набавянето на обратни връзки. Естествено, ние – екипът на W-SEO.com можем да поемем SEO-то на Вашият бизнес, ако се намирате в областта на строитлеството, кърти, чисти, извозва, или други сходни. Достатъчно е да потърсите оферта.

Настоящата статия е полезна за собственици на фирми, опериращи в  сектор Строителство, и по-специално в: кърти, чисти, извозва; полагане на изолация; онлайн магазини за строителство; обзавеждане; мебелни компании; ремонти на покриви; вътрешни ремонти; довършителни ремонти; врати и щори; алуминиева и pvc дограма; полагане на мазилки; лепене на плочки; дърводелски изделия и много други.

 

Публикацията е актуализирана на 2019/05/30 9:20:32 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
5 based on 3 votes
Марка
W-seo.com
Продукт или услуга
SEO пакет за строителен сайт
Цена
BGN 500

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *