Как да си набавите качествени статии

Качествени статии

Началото за SEO копирайтърите не е никак лесно. След като сте получили заявка за изпълнение, например, поръчка на 100 статии, всяка от които, като изискване, трябва да е над 700 думи, е време да помислите адекватно за  намиране на материал, от който да взаимствате.

Именно  ценни съвети за избор на статии, за набавяне на качествени материали, споделяме с Вас в днешната статия.

Първите стъпки касаят търсенето на правилния материал, без значение в коя област е. Откъде да вземете материал за пренаписване, така че да съответства максимално на темата и да е написан правилно? Отговорите … само, ако прочетете статията до самия край.

Тези, които наскоро са започнали да работят като копирайтъри, винаги си задават въпросът „от къде да взема качествени статии, чрез които да създам сходни, но уникални“?

Най-простият отговор е очевидният – в Интернет. Но такъв отговор не винаги помага да се намери материал, достоен за внимание, тъй като начинаещите копирайтъри правят търсенето неправилно.

Откъде да вземете статии за пренаписване?

Да започнем от самото начало. Дадено ви е задание да напишете текст, който има конкретна тема. Такава тема може да бъде например „Хибридни автомобили“. Можете да въведете тези думи непроменени в реда на търсачката, можете да перифразирате и въведете фразата „как правилно да изберем хибриден автомобил“, „най-здравите хибридни автомобили“, „Популярните хибридни автомобили“ …  И естествено, да изберете съдържанието, което най-точно ще подхожда на заданието от собственика на автомобилна компания.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Силата на заглавието и как да употребявате SEO таг h1

Какви качества трябва да притежава успешният копирайтър?

Темите за статии могат да бъдат много различни, затова, преди да започнете да търсите материал за пренаписване, трябва да се опитате да се поставите на мястото на автора, който е написал материалът по тази тема. В същото време, със сигурност ще възникне разбиране с това какви други фрази биха могли да определят основните мисли, срещани в такава статия. Ако търсите например статии за даден продукт, то е логично да потърсите материал и на друг език. Не е нужно да търсите само на Български. Можете да опитате с РУМЪНСКИ, или ГРЪЦКИ и да използвате електронен преводач.

Тайни на интелигентното търсене

Има няколко тайни, чрез които можете да намерите качествени статии, които да използвате за пренаписване.

За да улесните търсачката да намери уеб страница, съдържаща конкретна фраза с думи в определен ред, трябва да приложите фразата за търсене в кавички.
Понякога става необходимо да се разбере значението на конкретни думи. Копирайтърът може да използва търсене с помощта на речници. Например трябва да потърсите думата „копирайтинг“. Въведете define: copywriting в лентата за търсене. Резултатът ще се покаже точно както ви е необходим. На първо място, това е много полезно, ако трябва да намерите значението на думите на английски или друг език.
Помага много и за търсенето на статии, като трябва само да ги редактирате. Трябва да опитате това търсене, като напишете следните думи: allintitle: copywriting.
Следващият метод е полезен, ако вече сте намерили сайт, който е тематично подходящ за вашата статия. В този случай търсенето на информация трябва да продължи на този сайт. Много сайтове имат услуга за независимо вътрешно търсене, но някои собственици на ресурси не се интересуват от активирането на такава функция. Следователно можете да използвате трик, който ще ви помогне да намерите информация на всякакви сайтове. Например трябва да намерите материал на сайта site.com по темата „yyy“. В този случай трябва да въведете набор от думи в търсачката: site: site.com „yyy“.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Добра стратегия за съдържание на сайт

Естествено, това не са всички трикове за интелигентно търсене, а само някои от тях, има много други, и тези от Вас, които прояват интерес, могат да ги изследват и прилагат във времето, но са едни от ценните.

Можете да използвате специални програми за пренаписване, които са в изобилие в Интернет. Тези инструменти ще ви улеснят при работата с текстове и ще ви помогнат да създадете качествено съдържание.

Нещо важно!!! Забравете за автоматичното пренареждане на думи! Текст, без смисъл, е въпрос на време да Ви доведе наказания!

3. Източници на статии

Една от важните точки в настоящата статия. Не се страхувайте да цитирате източниците, от които ползвате материали.

Добрите източници са доказаните електронни издания, като Вие трябва да сте наясно с тях, за съответната област.

Например, ако Ви трябват статии на тема здраве, съществуват изключително много проекти, при това глобални.

www.who.int – сайтът на Световната Здравна Организация „World Health Organization: WHO“ е чудесно решение за старт.
Посещавате го, избирате си статия и я превеждате. След това  я публикувате във здравният блог. Това е само пример.
От SEO гледна точка, когато цитирате подобен сайт, то Гугъл дава тежест и на Вас, т.е., цитатите не просто са задължителни, а са и ценни за Вашият проект.

Финални думи

Вярваме, че настоящата статия Ви е била полезна и ще Ви помогне да се развиете като опитен и добър копирайтър. За да сте успешен копирайтър Ви трябва постоянство, четене, любознателност и позитивно мислене.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Копирайтинг - често допускани грешки

На добър час, приятели на W-SEO.com !

Последна редакция на статията: 19 август 2021 година

Най-любезно Ви каним да се запознаете и със следните статии, тъй като те са много важни, когато се касае за набавяне на съдържание:

Публикацията е актуализирана на 2021/08/19 8:53:05 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 7 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
Качествено съдържание

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *