Силата на заглавието и как да употребявате SEO таг h1

След много опити, анализи и тестове, ние, както и повечето дигитални агенции ясно са установили, че силата на тагът за заглавие H1 е огромна.

H1 в много издания се среща като маркер, таг, HTML елемент и други сходни.

В най-общия случай, H1 е таг, който е структуриран за заглавието на нова публикация, продукт, раздел. Често, таг H1 се отличава с това, че притежава по-голям шрифт.

Съществуват и други заглавни етикети, като H2, H3, H4, H5 и дори H6. В зависимост от конфигурацията на CSS файлът на Вашият сайт, таговете имат различни размери, цветове и ефекти.

Любопитно е да кажем, че размерът на шрифта в H 2 е по-малък от размера на шрифта в H1. И така нататък. Но днес това не е задължително. Въпреки това, все още често се случва, H1 текстът да е с най-голям шрифт. Маркерът  H1 се използва  почти във всеки сайт, а ботовете на търсачките дават приоритет на него.

Да, уважаеми читатели, както написахме по-горе,  Вашето  заглавие (или h1) ще бъде първото нещо, което някой вижда, когато започне да чете публикацията ви. Както читател, така и ботовете на търсачките.

За публикации в блога h1 е заглавието на публикацията ви в блога.

Правилният маркер h1 може да направи една голяма разлика при класирането и да Ви даде изключителна преднина пред конкуренцията.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да си набавите качествени статии

Във времето сме правили различни проучвания и сме стигали до  85% по-висок органичен трафик , само за 3 дни работа, след промяна на H1.

Често възниква въпросът: Ако тагът h1 е само заглавието на публикацията, не е ли по-важно да се напише  действителното заглавие?

Това е доста често срещана мисъл. Но фокусирането върху маркера h1 всъщност е по-важно.

Това е така, защото вашият таг h1 ще помогне на търсачките да идентифицират и индексират по-добре съдържанието ви, което ще помогне на потребителите да намерят съдържанието ви лесно.

Вашият етикет h1 трябва да  изпълни следните изисквания:

Да присъства важната ключова дума.
Да бъде в диапазона от (20-70 знака).
Да бъде точен и ясен, да даде представа за какво се касае в самото съдържание.
Ето пример:

Успешен сайт, предлагащ статии за дигитален маркетинг

 

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг - тенденции за 2023

Сами виждате, че текстът е с по-голям шрифт, както и в него присъства ключовата дума, която в нашия случай е важна, а именно „дигитален маркетинг“.

Също така виждате, че заглавието е в диапазона между 20 и 70 знака, и за да смее по-точни, то  точно 52 символа.

НЕЩО ВАЖНО. Тъй като сме виждали, в H1 таг да ползват точка, ви съветваме, ако H1 е един, и е в началото на статията, точка да не ползвате. Граматически е правилно да не се използва точка!

Днес? Всичко е свързано със съдържанието. Погледнете само начина, по който индустрията за маркетинг на съдържание се развива. Вижте колко много дигитални агенции предлагат Content Marketing услуги.

Съдържанието е много ценно, и ако разберете много и важни тънкости, то ще имате огромен успех.

 

H1 таговете винаги са били основен фактор за по-добро класиране. Естествено, когато са съчетани с останалите SEO фактори, в това число:

  • качесвено съдържание
  • добра структура
  • добри изображения
  • оптимизиран текст
  • добри домейн и пейдж показатели

H1 са един от най-мощните SEO и UX елементи на страницата, които имате във вашия арсенал.

Всяка страница се нуждае само от 1 h1 таг. Няма причина да се използва повече от един h1 таг. Въпреки всичко, може да опитате, да разнообразите и да обозначите с H1  увода, въведението и заключението. Но ние Ви съветваме да правите това във външни статии,  с цел линк билдинг.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  YouTube маркетинг стратегия за повече гледания и абонати

Търсачките ще обхождат множество H1 на страница, но логичният приоритет на семантичния маркер H1 означава, че фокусирате усилията си за SEO върху една ключова фраза или изречение, за разлика от многото H1 тагове в една страница, или в една статия.

Наличието на повече от един h1 няма да обърка непременно търсачката, но би могло да намали SEO силата на един h1 и тя да бъде реципрочно разпределена.

Обикновено етикетът h1 дава на читателя силна представа за това, което ще прочете.

Обобщение на написаното

Създавайте съдържание, интересно и достоверно, подходящо за Вашата целева аудитория и ще се радвате на много органичен трафик.

Ако искате да научите още нови и интересни неща, свързани с SEO оптимизация и Дигитален маркетинг, като цяло, четете всеки ден сайтът ВИСЕО КОМ.

Създайте h1, които осигуряват добро потребителско изживяване.

SEO се промени значително през последните няколко години. Най-голямата промяна досега е влиянието на потребителския опит върху SEO.

Затова, правете така, че потребителят да намира това, което търси!

Тематични статии:

 

Публикацията е актуализирана на 2020/12/02 8:43:48 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
4.5 based on 7 votes
Марка
VISEO
Продукт или услуга
Таг h1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *