Ефективна SEO оптимизация

Думата ефективен сама по себе си означава нещо, което работи, което дава резлтат. Означава още действие, процес, комплекс от задачи, които дават желан резултат.

Когато говорим за SEO и ефективност, можем спокойно да кажем, че днес, в средата на 2020 година, много „SEO експерти“ обещават чудесии, но всъщност заблуждават Вас, клиентите, търсещи коректна фирма за SEO и се получава едно разминаване от реална ефективна SEO стратегия и SEO стратегия, която не съдържа нищо в себе си, освен празни обещания.

Ние, екипът на W-SEO.com много пъти сме писали, споделяли сме в писмен вид възмущението си от подобни хора, искащи да заблудят клиентите и категорично се разграничаваме от тях. Искаме да Ви помогнем да намерите достойна и коректна фирма, която наистина да извърши ефективна SEO оптимизация, без значение дали се касае за онлайн магазин, за личен блог, за фирмен сайт, или за друг тип проект.

Съдържание на статията

Какво включва ефективна SEO стратегия, която ние предоставяме на клиентите?

Чрез ефективна  SEO оптимизация вашият сайт може да достигне топ 10 на резултатите от Google!
В момента процесът на SEO оптимизация е единственият начин да присъствате в най-желаното, ефективно и уважавано рекламно място в света – първата страница в Google! Разбира се, за да стигнете до тук се нуждаете от много работа, решителност, креативност, знания – технически и бизнес, с една дума професионална SEO кампания, извършена от хора с опит и екип. Има два начина да постигнете това: или да се обърнете към специализирана агенция, или  да станете самоук и да се опитайте да успеете сами.

Ако обаче се чудите защо е толкова важно да попаднете на първата страница на Google, ето два силни аргумента:

93% от всички онлайн преживявания започват с търсачка.
В България процентът на ползващи Google като основна търсачка надвишава 95%
Какво е SEO (оптимизация за търсачки) и какво означава оптимизация за търсачки?
За да разберем по-добре термина SEO, трябва да споменем от самото начало, че SEO е съкращението за „оптимизация на търсачките“.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Популярни добавки за Chrome, подходящи за SEO оптимизатори

Тъй като SEO е млада концепция, няма да използваме думи като „Наука“ или „Изкуство“, или и двете – тъй като много гласове бързо се изричат. Вместо това, за да се опитаме да определим процеса, просто ще кажем:

SEO оптимизацията е практиката, която има за цел да увеличи органичния трафик (естествен, неплатен) на уеб сайт и да подобри качеството му чрез органичните резултати на търсачките.

Какъв е процесът по оптимизиране на сайт?

SEO е изключително сложен и динамичен процес, комплекс от задачи, които съчетават в себе си анализ, креативно мислене, нужда от ресурси, желание за работа по даден проект и много други.

Търсачки като Google, Bing, Yandex и други вече обработват, от една страна, милиарди търсения на интернет потребители всеки ден, а от друга, за да търсят и идентифицират в гигантски отговори на база данни от значение за техните запитвания. И целият този процес се случва в реално време. Очевидно, за да избират от тази огромна база данни най-подходящите резултати за потребителите, търсачките използват сложни формули и алгоритми за индексиране, които отчитат стотици критерии. Google например ни информира, че резултатите в SERP се определят, като се използват най-малко 1000 коефициента на класиране. Освен това тези фактори постоянно променят начина им на работа и се адаптират към новите изисквания на потребителите. Google също ни информира, че има не по-малко от 500-600 такива годишни промени. Вярно е, че повечето от тях са незначителни промени, въпреки че с течение на времето имахме важни актуализации, като Fred Update. Смятаме, че вече разбирате защо SEO е динамичен процес.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Фокусът от PPC се измества сериозно към SEO

В този контекст SEO оптимизацията се опитва да идентифицира формулата, чрез която търсачките комбинират тези фактори и установяват йерархията за първите резултати. Обикновено формулата за класиране е строго секретна и Google работи усилено, за да я запази в тайна.

Google обаче ни дава достатъчно улики за това как работи и най-важното, търсачката-лидер постоянно ни казва, че всички действия, чрез които установява позициите на резултатите, са в интерес на потребителите – ПОТРЕБИТЕЛСКИ ОПИТ.

По този начин SEO агенциите по целия свят постоянно анализират и наблюдават как работят търсачките, за да дешифрират тайните зад тях. Днес SEO индустрията е разработила множество SEO инструменти (приложения), с които автоматично следи голяма част от критериите, посочени от Google.

Едни от най-важните са Ahrefs, Majestic, Semrush, Deepcrawl, но има и други. Естествено, повечето са платени, като позволяват пробен период, период, в който да тествате и прецените дали си струва подобно решения. Мнението на повечето членове на екипа ни са, че софтуерните решения не извеждат клиенти на предни позиции, но спомагат за по-точна и правилна преценка, правилно насочване на времето и спомагат при изследване на конкуренцията.

Ако и Вие сте решили да стартирате дигитална агенция за SEO оптимизация, то тогава е важно да прочетете следното:

В този момент възможността да влезете на този пазар е наистина възможност, която ви каним да не пропускате. Да опитате. Най-вероятно само след няколко години пазарът ще изкристализира и бариерите за достигане на първите позиции на Google ще бъдат все по-високи. Финансовите бариери пред SEO, бариерите пред SEO ноу-хау, времевите бариери, всичко това ще бъде на ниво, до което вече не може да се стигне толкова лесно. И естествено, SEO процесите по оптимизация са сложни, изискват ресурси, време, енергия и това води до тяхната по-висока цена. Но едно е сигурно, не опитвайте, ако нямате необходимия опит и умения, бързо ще установите, че клиентът е безкомпромисен, когато не изпълните дадена негова молба.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да оценим SEO стойността на съдържанието

Ето и някои SEO фактори, които влияят на бизнес процеса:

  • Правилното структуриране на продуктовото портфолио.
  • Подобрява знанията за поведението на потребителите.
  • Той е решаваща отправна точка за други онлайн маркетингови канали – помага за подобряване на CPC, Facebook, имейл маркетинг, онлайн PR кампании!
  • Подобрява практическото пазаруване.
  • Увеличава лоялността на клиентите към марката.
  • Увеличава популярността на даден бранд и подчертава неговата сила.
  • Представлява конкурентно предимство, трудно имитиращо се от конкуренцията.
  • Позволява подробно познаване на състезанието.

Ефективната SEO оптимизация е тази, която дава предимство на Вашите клиенти пред конкуренцията и прави така, че предприемачът, който Ви е наел, значително да увеличи приходите си от онлайн бизнес.

Нещата са прости, ясни и точни. Когато клиентът Ви е установил, че работите лоялно и коректно, то няма причина този процес да продължи във времето.

Тематични статии:

Публикацията е актуализирана на 2020/06/30 6:46:09 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Оценка
1star1star1star1star1star
Средна оценка
3.5 based on 13 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Ефективна SEO оптимизация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *