Маркетинг на съдържанието – как да създавате полезно и приятно за четене съдържание

Контент маркетинг
Маркетинг на съдържанието – Дигитален маркетинг – SEO оптимизация

Направете вашето съдържание четливо

Както търсещите машини, така  и потребителите обичат по-дълги, изчерпателни статии, които предоставят цялата необходима информация, предоставена им при отправяне на конкретна заявка.

Сега проблемът е, че хората имат кратък период на внимание.

Ако намерят съдържанието ви за малко трудно за четене или разбиране, тогава може да си тръгнат, без да разгледат цялата полезна информация, която сте предложили.

За да разрешите този проблем, преди да се случи, трябва да сте сигурни, че съдържанието ви е лесно и удобно за четене.

Добро място да започнете е да представите статията си с леки изречения, като използвате приятелски тон и много визуални елементи.

Следват няколко основни съвета, за да направите съдържанието си по-четливо и удобно за потребителя:

  • Използвайте по-малки изречения и абзаци. Това оставя много бяло пространство около текста, което улеснява гледането и четенето.
  • Опитайте се да подобрите типографията, като използвате по-четливи шрифтове, голям размер на шрифта и голямо разстояние между редовете.
  • Проверете оценката за четимост на вашето съдържание. Плъгините All In One SEO и Yoast SEO идват с вграден инструмент за това, а също така можете да намерите много други онлайн инструменти за проверка на четливостта
  • Използвайте програма за граматична проверка. Препоръчваме да използвате Grammarly, защото той не само проверява граматиката, но всъщност ви помага да пишете по-добре.
  • Използвайте изображения, екранни снимки, видеоклипове, инфографики и други визуални елементи. Тези медийни елементи правят вашата статия силно ангажираща и по-лесна за четене.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как се промени контекстната реклама през последната година и какво да очакваме в близко бъдеще?

Ето и още няколко полезни съвета за по-лесно и четимо съдържание …

Разбийте съдържанието на абзаци и параграфи

Никой не иска да чете прост текст. Разделете съдържанието си на абзаци, за да предпазите читателите си от загуба на фокус. Плюс това, визуално погледнато, гледането на стена от параграфи изглежда много по-четливо от едно голямо парче текст. Уверете се, че съдържанието ви също е разделено на подходящи места – не правете абзаци само за да ги направите. Чудесен начин за разграничаване на нови теми за параграфи е използването на заглавия. Прочетете повече за заглавията по-долу!

Използвайте добри заглавия

Използвайте заглавия, за да определите темите, за които се отнасят вашите абзаци. Ако пишете статия или публикация в блог, заглавията могат да бъдат особено полезен начин да разделите съдържанието си. Заглавията също ще позволят на читателя да усети вкуса на това, в което ще се потопи. Освен това ще им позволи потенциално да прескочат до мястото, където трябва във вашето съдържание, и да се върнат след това, за да прочетат други теми.

Използвайте по-кратки изречения

Направете съдържанието си по-четливо, като използвате по-кратки изречения. Точно като разделянето на вашето съдържание на абзаци, използването на по-кратки изречения е чудесен начин да дадете глътка въздух на вашите читатели. Когато консумирате писмено съдържание през 2019 г., може да бъде обезсърчително да се взирате в много текст. По-кратките изречения ще го направят по-смилаем като цяло.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO копирайтинг: Създаване на SEO текст

Пишете, като имате предвид всички нива на четене

Ако пишете съдържанието си, за да бъде разпространено сред широка аудитория, имайте предвид всички нива на четене. Да направите съдържанието си по-четимо означава да го направите четивно за цялата си аудитория. Опитайте се да използвате думи, които са по-универсални във вашето писане, за да сте сигурни, че възможно най-много хора могат да се свържат с вашето съдържание.

Разбийте съдържанието с визуални елементи

Разбийте писменото си съдържание с някои визуални елементи. Използването на изображения и графики за разбиване на вашето съдържание ще го направи много по-смилаемо за вашата аудитория. Това е така, защото те могат да вземат малка „пауза“ между вашето съдържание. Това ще направи вашето съдържание по-привлекателно като цяло, ако поставите някои визуални елементи във вашата публикация, страница или дизайн.

Контент маркетинг
Маркетинг на съдържанието – Дигитален маркетинг – SEO оптимизация

По темата „Маркетинг на съдържанието“ сме писали много статии! Ето и допълнителни ресурси, в случай че искате да научите още от областта на дигитален маркетинг:

Маркетинг на съдържанието – какво е важно да знаете – една публикация, създадена за Вас, без значение с какво ниво по SEO оптимизация сте – начинаещ, напреднал…

Дигитален маркетинг – анализ, концепция, ползи за бизнеса

Създаване на успешна дигитална маркетингова стратегия – ако сте нов в областта на търсещите машини, или обслужвате клиент, но нямате много опит, то тогава тази статия е точно за Вас!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Какво представлява SEO маркетинговата кампания?

Интернет маркетинг и реклама – още една полезна статия, която е по-обстойна и обширна, с общи понятия и акценти, но полезна за всеки от Вас!

Публикацията е актуализирана на 2022/12/28 10:41:06 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *