Добра стратегия за съдържание на сайт

СЕО копирайтинг - съвети от експерти

SEO копирайтинг през 2021: ефективни техники, които малко хора използват

 

Необичайни съвети за задържане на вниманието на читателя, които или рядко, или никога не сме виждали на други сайтове, там е истината, поне според нас.

Например, един от съветите е да започнете статията за схемата „Съгласен съм, обещавам и преглеждам“, която е споразумение, обещание и съобщение. Първо, идея, с която публиката е съгласна, за да покаже, че сте на една и съща въла. Освен това обещанието какво ще получи потребителят, ако прочете и приложи съветите от материала води до специфична ангажираност, което е много силно. И тогава обявяването на това, което читателят трябва да очаква от статията, какво ще види в материала по-нататък.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO копирайтинг услуги

С други думи – съставяте съдържание,  а в началото разяснявате какво ще види читателят.

Сигурно Ви прави впечатление, че от няколко месеца насам, тук, в този сайт, акцентираме върху съдържанието на всяка статия… Основната цел ни е, ако читателят се заинтригува, а прочете цялата статия, а ако не му хареса нещо, от самото съдържание – да напусне.

 

Как да докажете пред потребителите, както и пред търсачката Google, че съдържанието, което сте публикували е качествено?

Авторитетът на даден сайт, съпътстван с качествено съдържание, съдържание, основано на факти и истини, неизменно води до добро класиране. Алгоритми лесно могат да разберат, дали статията Ви е интересна и полезна, или пълнеж.

Авторитетът и надеждността на съдържанието са особено важни, факторите E-A-T Google са формулирани за оценка. По един или друг начин това се отнася за всички сайтове: оценителите оценяват E-A-T за сайтове от всякакъв предмет, но те са по-важни за сайтове, свързани със здравето, благосъстоянието и финансите. И това е почти по-голямата част от проектите: това включва темите за инвестициите, печалбите, заемите, лечението, профилактиката, психологията, образованието, строителството, ремонтите и много други, където неправилните съвети могат да доведат до финансови загуби или да навредят на здравето.

Как да проверите, дали дадена страница е добре оптимизирана?

За да може една страница да достигне първите позиции в Google, то  трябва да я оптимизирате за подходящи заявки зза търсене. Можете да намерите грешки и да проверите как се оптимизира съдържанието и колко бързо се зарежда страницата в инструмента за анализ на съдържанието. Въведете адреса на страницата и ключовите думи, за които сте я оптимизирали, и услугата ще покаже уместността на тези заявки, ще намери грешки, ще оцени използването на  мета тагове, скорост на изтегляне, размер на ресурса, микро-маркиране,  и други параметри. Коригирайте грешките и се стремете да се класирате на възможно най-предни позиции. 

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO копирайтинг: Създаване на SEO текст

 

Оптимална дължина на SEO текста

Текстът трябва да бъде полезен и да разкрива темата на разбираем за читателя език, но има ли някакви разпоредби относно броя на думите или знаците, които увеличават вероятността да стигнете до първите позиции в Google Serp? Статията събира нови изследвания и съвети на редакторите за това колко дъллъг текст се счита за оптимален за сайтове, кои статии е по-вероятно да стигнат до върха и как да се анализират успешните конкуренти.

Резултатите показват, че една статия не е удачно да бъде по-дълга от 1500 думи. Диапазонът между 400 и 800 е перфектен.

Естесвено, ако оптимизирате онлайн магазин с много продукти, то в този случай, описанието трябва да бъде поне 200 думи, но с уникалност поне 80 %.

Когато говорим за SEO content, няма как да пропуснем и другите елементи, освен текста.

Изображението е съпътстващ елемент във всяка публикация.

Ако вземете нечий текст за публикуване, е доста лесно да го пренапишете, за да не се счита за плагиатство. По-трудно е да се направи уникална снимка, така че служителите на дигиални агенции често прибягват към ползването на изображения от борси, които продават стокови фотографии.

Добра стратегия за качествено и заинтригуващо съдържание

Ако сте решили да обновите съдържанието си, с качествено и достоверно такова, то тогава Ви съветваме да ползвате следната стратегия:

  • Внимателно да анализирате настоящото съдържание, ако такова е налично.
  • Да не публикувате цялото налично съдържание в един миг, а да го разсрочите във времето.
  • Да ползвате дълги, граматически и пунктуациноно правилно написани статии.
  • Задължително поне една снимка в статия, като внимавате, да уредите авторските права на изображенията.
  • Вътрешно линкване, само когато и където е необходимо, с цел по-голямо удобство на читателят.
  • Периодично обновяване на съдържанието на сайта – поне 1 публикация на два дни.
  • Уникалността на статиите трява да е поне 80 %. Перфектно е, ако успеете да докарате съдържанието до 100 % уникалност.
  • Не мислете за търсачките, аз а читателите.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  4 SEO съвета за копирайтинг, полезни както за потребителите, така и за търсещите машини

Обобщение

От всички, изложени по-горе точки и съвети, вярваме, че ще успеете да създадете по-качествено SEO съдържание, съдържание, което да Ви помогне да се класирате на по-предни позиции.

Разгледайте и тези материали, свързани с темата SEO копирайтинг:

Публикацията е актуализирана на 2021/01/17 11:04:33 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 3 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO съдържание

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *