Оптимизация на социални медии, или какво е SMO (SOCIAL MEDIA OPTIMIZATION)

Соушъл медиа маркетинг

Социалните мрежи могат да допринесат сериозен трафик към Вашият сайт, без значение дали е онлайн магазин, или бизнес такъв.

В допълнение към оптимизацията на уебсайтове за търсачки (SEO), има и много начини за привличане на трафик към вашия ресурс, което означава, че потенциалните клиенти и абонати привличат посетители чрез социални мрежи, публикувайки интересни статии, снимки, видео клипове и други. Важно е да кажем, че профилите от социалните канали позволяват добавянето на обратна връзка и те също се индексират добре в Гугъл, което означава, че освен с трафик, социалните канали могат да са полезни и за линк билдинг.

Как да получите голям брой посетители на вашия сайт чрез SMO? На първо място, разбира се, това е публикуването на съобщения на различни специализирани форуми, блогове, чатове, популярни портали – с други думи, сайтове, които имат доста мощна собствена база от редовни посетители. Какви ресурси могат да бъдат полезни за блогър при популяризирането на страница и привличането на голям брой трафик? Да вземем за пример темите на редовен блог на мениджърите (SEO, работа, интернет, търсачки).

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Поддръжка на сайт – защо е важно да поверите сайтовете си на доказано добри експерти

ТЕМАТИЧНИ ФОРУМИ

В момента мрежата е просто невероятно количество ресурси, които промотират и свои собствени форуми, свързани с темата на проекта, и ние трябва да подготвим списък с такива форуми за популяризиране на проекта. Ако имате свой собствен блог или професионален, корпоративен сайт, поръчан от професионалист,потърсете съдействие от SMO експерт. Пожелайте примерна SMO стратегия.

Вторият метод може да бъде публикуването на една от публикациите във форума с връзка към оригинала. Най-важният момент в подобно действие е привличане на висококачествен трафик към сайта.


СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

Напоследък в мрежата се появиха невероятно много тематични и специализирани сайтове. И често такива проекти са много популярни сред различни видове посетители, в които, може би, има посетители, които ви интересуват. Сайтът БГ МАМА е чудесен пример за това. Друг пример , Фейсбук Групите станаха изключително популярни. До преди 5 години, Фейсбук Pages, бяха тотален хит, но след сериозното ограничаване на достъпността, сега на почит са Фейсбук групите.
Има голяма вероятност мнозинството да се интересува от вашите публикации и да станат редовни посетители на сайта.

GUEST BLOGGING

Много интересен и доста ефективен метод за популяризиране, такива методи често се използват от блогърите, за да привлекат интереса на „чуждия” трафик към собствения си ресурс. По-голямата част от тези посетители са професионалисти по темата, чиито проекти популяризирате, поради което шансовете за увеличаване на броя на посетителите в блога се увеличават. Тук са само една малка част от техниките, които можете, или дори се нуждаете, да използвате, за да привлечете значителна част от посетителите на вашия проект. Но си струва да се отбележи, че ефектът на SMO често е само временен, така че ако изберете такъв метод за популяризиране на проект, винаги трябва да сте наясно със събитията, които се случват във вашия сайт и да търсите алтернативни източници на трафик.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Няколко думи за външната и вътрешна SEO оптимизация

КАК ДА ПОДГОТВЯТ САЙТ ЗА ПРОМОЦИЯТА НА SMO

Промоцията на уебсайтове не се ограничава само до SEO наука. Промоцията на уебсайтове в социалните мрежи (или SMO) също е важна за създаването на популярен ресурс. SMO или от английски Оптимизация на социалните медии, представлява
набор от мерки, насочени към привличане на посетители към сайта от социални мрежи (като Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, вече дори и Mix.com, както и много други).
Няколко важни и полезни съвета за SMO: Създайте интересен материал, който ще бъде споменат и споделян от други автори в техните канали, сайтове и блогове. Може би най-важното правило; Насърчавайте тези уебмастъри, които се свързват с вашия ресурс; За насърчаване на създаването на нови услуги, които ще използват нашето съдържание, SMO се разделя на два клона – промяна на самия сайт (SMO) и популяризиране на сайта в социални услуги: блогове, форуми, мрежови общности … или SMM. Просто казано, SMO е набор от технически мерки за преобразуване на контакти.

Истината е, че публикациите в социланите мрежи имат краткотраен ефект и за да бъдете акуратни, актуални и последователни си трябва екип, който ежедневно да промотира Вашите ресурси в социалните мрежи.
Силата на социалните мрежи е огромна днес, през 2019 година и инвестицията в човек, дори в отдел, който да се грижи за Вашите социални канали е изключително адекватна.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO тенденции за 2019 година

Публикацията е актуализирана на 2023/06/15 8:32:22 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *