Интернет репутация – какво трябва да знаем

Полезни съвети за интернет репутацията (Управление на онлайн репутацията, ORM)

Процесите по управление на онлайн репутация и интернет репутация са свързани с копирайтинг, редовно отразяване на събитие и непрекъснато споделяне на интересни и атрактивни предложения, с основна цел – заинтригуване на потребителите.

Няколко са важните акценти, на които трябва да се наблегне, когато се говори за интернет репутация, а именно:

Как да се справи даден сайт с недоброжелателите?

Какво трябва да направи един онлайн магазин, за да подобри онлайн репутацията си?

Как да вдъгне максимално доверие у потребителят?

Как да приведе магазинът, или сайтът във вид, който да изглежда достоверен, надежден?

Как да направите така, че брандът Ви да е разпознаваем.

 

Повечето хора, които започват собствен бизнес в Интернет за неща като PR, репутация на компанията, най-различни услуги или продукти, не  мислят за интернет репутацията, вярвайки, че тя би се подобрила във времето.

Не се прави предварителен план, не се анализират конкурентите, като това са сериозни пропуски.

Как да се справим с недоброжелателите?

„Разплетените“ онлайн магазини периодично са подложени на ddos ​​атаки и черен PR. Най-често използват отрицателни отзиви от фиктивни купувачи или несъществуващи служители на компанията,  като могат да се появят статии с инкриминираща информация. От подобни атаки само наблюдението на споменаванията може да служи като превенция, с която проблемът може бързо да бъде проследен и последствията да бъдат елиминирани.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Дигитален маркетинг - StoryTelling

Какво да направи даден онлайн магазин, за да подобри репутацията си онлайн?

Коректност, постоянство, атрактивни цени, лоялно отношение към всеки клиент, безплатно заменяне на продукт, в случай че клиентът не е удовлетворен, максимално комфортно отношение, само и единствено в името на клиента.

Това са нещата най-общо казано. А реално, за да подобри репутацията си, един онлайн магазин трябва да се класира добре в Гугъл, тъй като хората вярват на резултатите при търсенето, които са най-отпред, като тук изключваме „СПОНСОРИРАНИТЕ“, тъй като към тях доверието е по-ниско. С други думи, трябва да се погрижите за по-добро класиране в органичните резултати на търсещите машини, като насочите вниманието си главно към Google.

Отзивите онлайн – те са много силен инструмент, даващ на клиента разяснение, дали даден продукт/услуга си струва, или не. Добрите отзиви са добър атестат за Вашата добра работа.

Как да направите магазинът да изглежда надежден?

Скоро попаднахме на сайт, към който трафикът е висок, над 5 000 уникални посетители дневно, но една от Landing страниците бе със забравен текст „lorem ipsun“. Lorem ipsum е един от най-често използваните в печатарството и графичния дизайн заготовъчни текстове, служещи да запълват със съдържание онези графични елементи на документ или графична презентация, които трябва да бъдат представени със собствен шрифт, типография, запълвайки ги със стандартен, неотвличащ вниманието (незначещ) текст. С други думи – пропуск. Именно това води до лошо впечатление у клиента, и ако той види подобен текст, едва ли ще поръча стока, или услуга.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да си направим онлайн магазин с Wordpress

Това е елементарен пример, като можем да пишем много в тази насока.

Няколко думи за марката  (бранд) онлайн

Марка или бранд, това е термин в маркетинга, който описва компания, продукт, продуктова линия или услуга. Марката се среща под различни форми, включително име, символ, комбинация на цветове или слоган. Защитената от закона марка се нарича търговска марка.

Всяка компания трябва да се стреми, брандът да е безупречен, да е споменават, но само в положителен аспект. По-лесно за разбиране, брандирането представлява налагане с всички средства дадено име(марка) да предизвика асоциация с продукт.

Думата „брандиране“ идва от бранд, както по-нагоре в текста видяхте, което означава марка.

Всякакъв тип реклама, в умерено количество, подобрява марката. В това число офлайн реклама, онлайн реклама, SEO, налагане на марката във времето и други.

Финални думи. Истината, приятели на W-SEO.com е, че когато се стартира нов бизнес, то често  се пренебрегват моментите за брандирането, онлайн репутацията, не се прави план сметка, в която да се включи и перо за онлайн представяне на бранда, както и офлайн, естествено, което във времето се явява недостатък. Налага се да се предприемат бързи и спешни маневри по наваксване на пропуснатото време.

Именно и поради тази причина Ви съветваме да се консултирате с опитен специалист по Дигитален маркетинг, който да Ви начертае план, по който да действате.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  InterntMagazini.com - 10-годишен проект, в който можете да участвате безплатно

Не бива да губите нито ден, пропускайки възможността да покажете на цял свят за силата на Вашата компания/продукт/услуга.

Чрез пакетите на компанията, можете да повишите значително доверието у клиентите, да представите една по-различна визия, вдъхваща респект и гарант за успешно партньорство.

 

 

 

 

Публикацията е актуализирана на 2019/12/29 6:53:16 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
4.5 based on 12 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Управление на онлайн репутация

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *