Оптимизиране на сайт

Оптимизиане на сайт

Оптимизирането на даден сайт е важен процес, комплекс от задачи, които знаят повечето от предприемчивите мениджъри.

Вярно е, има и хора, които още не са разбрали каква сила крие SEO оптимизацията и колко бързо се възвръщат средствата, чрез подобна инвестиция, но за тези попуски ще пишем в друга статия.

Сега е важно да дефинираме причините, поради които трябва да наемете хора, екип, дигитална агенция, фрийлансъри, които да се грижат за уеб ресурсите Ви, постоянно да ги подобряват, за да се класират по-добре в резултатите на Google:

Комбинация от платени и неплатени маркетингови методи е ключът към успеха, поне така смятаме ние, екипът на W-SEO.com

Въпреки че SEO изисква време и усилия, това е комплекс от задачи, които продължават да дават тежест във времето, т.е. веднъж, когато се извърши, то не е обвързано на всяка цена с договори и такси.

SEO подобрява потребителския опит и потребителското изживяване на вашия сайт

Разбирането на това, което бъдещите потребители / клиенти търсят, е от решаващо значение, както за онлайн търговията, така и за цялостното поведение на дигиталния бизнес. И това не е еднократно упражнение, тъй като поведението и очакванията на потребителите могат да се променят с времето. Ако те не намерят това, което искат на вашия сайт или се борят да го намерят, може да напуснат вашия сайт по-рано от желаното и да не се върнат отново. Дори Google продължава да преоткрива начина, по който намира и попълва информация за търсенето в резултатите и сега се е превърнал в сайт за отговори, след като разбра какво искат от него потребителите (необходимостта от действително посещение на сайт бързо намалява, тъй като можете да намерите цялата информация, която вие нужда от самия SERP).

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Оптимизиране на сайт - полезна информация за клиенти и партньори от София и страната

Google непрекъснато наблюдава поведението на потребителите, включително времето, прекарано на страницата, степента на отпадане и т.н., за да реши дали те имат добро изживяване, докато посещават сайт. Това е един от най-важните фактори за класиране на Google в SEO и не може да бъде пренебрегнат. Дори и да поставите най-добрите резултати от търсенето за кратък период, но не успеете да удивите потребителите, които проправят път към вашия сайт, класирането ви за търсене е длъжно да страда с времето.

SEO увеличава видимостта на марката

Колкото по-добре се визуализира името на Вашата фирма, организация, сайт, толкова по-добре се възприема от потребителите. SEO ви помага да създавате трайно онлайн коментиране, изследване, виждане около вашата марка, което от своя страна спомага за насърчаване на припомнянето на марката. Със SEO можете да създадете окончателен, отличителен глас на марката, който ще ви помогне да се свържете с демографските данни на потребителите.

SEO изгражда надеждност на марката и дава допълнително доверие

Това, че сте включени сред най-добрите резултати от търсенето в Google, означава, че търсачката ви счита за подходящ, полезен и истински източник на информация / съдържание и ви предпочита пред други сайтове, които са в експлоатация. SEO помага да установите авторитета на вашия сайт чрез различни практики, като получаване на връзки от други уважавани сайтове във вашето поле, оптимизиране на съдържанието на страницата, идентифициране на грешки при обхождане и счупени връзки, подобряване на потребителското изживяване на вашия сайт и др.

Докато воденето на потребител на Google към вашия сайт е едно, да ги накарате да останат или продължават да се връщат е съвсем друго. SEO помага за постигането на всички тези цели, като същевременно работи чудеса за надеждността и надеждността на вашата марка. Но както е при повечето добри неща, това не може да се случи за една нощ и ще се нуждаят от постоянни усилия от вас.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO на сайтове от Google My Business

SEO може да бъде най-големият източник на трафик

SEO е един от най-добрите начини за включване във входящ маркетинг. Когато потребителите търсят нещо, което е свързано с вашата ниша, домейн или индустрия, те знаят какво искат и активно търсят информация / насоки. SEO помага да се насочите към конкретна демографска група и да привлечете качествен трафик към вашия сайт, като същевременно не е натрапчив или досаден като телевизионни реклами или телемаркетинг, например. SEO е много ориентиран към клиента и може да ви помогне да насочите към конкретна секция от хора онлайн.

Google е най-популярната търсачка в света, обработваща приблизително 63 000 търсения в секунда всеки ден! Това означава, че всеки с десктоп или смартфон и интернет връзка посещава сайта, за да намери отговори на своите заявки за търсене поне веднъж всеки ден.

Първият платен резултат от търсене в Google SERP получава 32% от кликванията, докато първите три резултати от органично търсене получават 75% от целия трафик.

SEO Ви предоставя страхотна информация

SEO идва с чудесна представа за вашите клиенти, включително времето, месеца или деня, в който те са най-активни, регионите, от които произхожда най-много трафик, езика, който използват, докато търсят информация онлайн и т.н. Можете да използвате Google Keyword Planner – системата за планиране на ключови думи, за да разберете кои ключови думи и фрази са сред най-търсените и на база на тази информация да прецените, дали да насочите енергията си в дадена област, или да промените стратегията си. Нещо повече, подобно планиране може да ви е от полза за всеки тип бизнес, без значение, дали е свързан с дигитален маркетинг, или не.

SEO не включва платени реклами

Ниските общи разходи са едно от най-големите предимства на SEO. Макар че повечето специалисти по дигитален маркетинг банкират силно или силно препоръчват една форма на онлайн маркетинг над друга, ние вярваме, че добрата комбинация от платени и неплатени маркетингови методи е ключът към успеха. Въпреки че платеният маркетинг представлява около 15% от трафика на уебсайт, той не винаги може да бъде най-добрият начин на действие за по-малките фирми, които тепърва започват и имат бюджетни ограничения, които затрудняват поемането на високите разходи за реклама . Напротив, SEO се нуждае само от еднократна инвестиция в човешки ресурси и може да доведе до дългосрочни резултати.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Наемете SEO услуги, основани на резултатите от изпълнението

Винаги в час с промените и новите алгоритми за търсене на  Google

Google пуска стотици промени или актуализации на алгоритъма си за търсене всяка година, за да предотврати  измамни или т.нар. black hat SEO тактики, които са създадени, за да се възползват от нея и да получат по-добри резултати в търсенето хора, искащи да действат по лесния начин. Това означава, че трябва да сте в течение с всички най-нови разработки в областта на SEO, за да се задържите в класацията си за търсене или да продължите да се изкачвате нагоре в SERPs. Повечето SEO специалисти знаят точно как всяка актуализация на алгоритмите за търсене на Google може да повлияе на вашия сайт и може да ви помогне да запазите предимството си в органичното търсене.

 

Заключение

Финалните ни думи звучат много интересно и е важно да ги прочетете. Дори да прескочите по-горната част на текста, Ви уверявме, че си струва да прочетете заключението на настоящата статия.

Може да имате най-невероятното предлагане на продукти или услуги, да предлагате абсултен хит, но едва ли ще имате ползва, ако  хората не знаят за вас или не успеят да ви открият онлайн. Въпреки че винаги можете да започнете да работите върху SEO на сайта си, като следвате няколко основни мерки за подобряване на даден сайт, може би е добра идея да получите професионална помощ, особено ако бизнесът ви се разраства бързо. Естествено, можете и сами да поемете курс към по-добро класиране, достатъчно е ежедневно да четете W-SEO.com – СЕО сайтът на компанията ни, тъй като в него постоянно публикуваме интересни за четене статии.

Публикацията е актуализирана на 2020/08/25 1:54:59 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 8 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
Оптимизиране на сайт
Цена
EU 800

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *