Струва ли си участието в бизнес каталози

Често се случва клиенти да ни питат, дали си струва да добавят фирмите си в бизнес каталози. В настоящата статия ще споделим нашето професионално виждане, имайки впредвид факта, че управителят на компанията се занимава със СЕО повече от 20 години…
И така, на първо място, бизнес каталозите можем да ги разделим на две – безплатни и платени. Съществуват и някой, които предлагат изцяло платено добавяне на съдържание.
Такъв е и VIPS.bg, но ще поговорим за него на по-късен етап.
По повод добавянето на сайт в каталози, то според нас си струва, но само в отделни такива.
Каква е ролята на бизнес каталозите? Най-вече да предоставят бизнес справочна информация на потенциални клиенти. Ако ще вземете участие в платени каталози, то задължително поискайте статистика за уникалните потребители, които посещават сайта, но с прикрепен доказателствен материал. Най-вече поискайте статистика от Google Analytics.

След като се уверите, че каталогът има посетители, респективно някой от тези потребители може да Ви стане Ваш клиент, тогава можете да вземете участие.
Безплатните бизнес каталози също имат тежест, но оператор няма да обърне сериозно внимание на съдържанието, което ще добавите или то ще бъде в съкратен вид, на много места и без линк (url) адрес към Вашият бизнес, т.е. не е много привлекателно решение, но все пак си струва. Струва си дори и да имате възможност да добавите телефон за обратна връзка, на който да се разчита, в случай че потребител посети вътрешната страница и стигне до Вашата компания.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Търсенето в Google става все по-лесно

В зависимост от бюджета можете да определите и участие в бизнес каталози. Ако Вие сте SEO експерт, нает от дадена компания да се грижите за онлайн присъствието, то поне 10 % от цялата енергия трябва да насочите към бизнес каталозите. В случай, че говорим за международно SEO този процент може да се повиши.

Безплатни, платени, умерено участие на всякъде, от където може да дойде потенциален клиент е желателно, да не казваме задължително.
Нещо важно и за съдържанието в бизнес каталозите. Ако днес решите да добавите данни за фирмата Х в 10 бизнес директории, то задължително и в десетте трябва да напишете уникално съдържание, такова, което описва най-добре бизнес услугите. Не бива и да се прекалява с дължината на описанитео, но не трябва да е и прекалено кратко.
Ето и примерна конфигурация:
10 детайлни описания в 10 различни безплатни бизнес каталози, като на 4 от тях съдържанието на описанието е около 200 думи, на 2 от тези 10 над 500 думи и на останалите 4 – около 300 думи.

Видите ли поле URL, то не винаги трябва да добавяте основната страница. Съотношението от 10, 4 да са към основната страница, останалите 6 във вътрешни не е никак зле.

И така, да се върнем на директорията за статии VIPS.bg, за която споменахме по-горе. Тя е наш проект, който скоро направи една година. С какво точно се отличава от останалите директории за статии? С това, че директорията е насочена наистина към бизнеса, т.е. от типа B2B е. Какво се има впредвид B2B бизнес директория? Това, че тя е създадена и действа изцяло в помощ на компаниите и с редица похвати и методи, стратегии и концепции участниците достигат до крайни клиенти.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг ценообразуване

Ако и Вие желаете да участвате, то не е необходимо никакво внимание от Ваша страна, тъй като наш екип подготвя уникално описание на фирмата, подбира едни от най-добрите снимки, характеризиращи дейността и публикува съдържанието. След самото публикуване следва и популяризация на вътрешната страница, споделяне в редица бизнес ориентирани социални мрежи.
Крайният резултат е това, че повечето участници придобиват хиляди посещения на самите профили.

В обобщение от казаното можем да заключим, че бизнес каталозите могат да бъдат доста сериозен инструмент за подобряване на класирането и по-добро позициониране. Достатъчно е да заделите енергия и бюджет за това перо.

В случай, че желаете да заявите подобна услуга от нашата компания, то можете да попълните формата по-долу:

    Публикацията е актуализирана на 2021/08/19 8:19:09 AM – дигитална агенция Висео

    Post Author: admin

    CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *