SEO оптимизиране за търсещи машини

Ценни зъвети за успешно SEO оптимизиране за търсачки, чрез които значително да подобрите органичния трафик

За да сте лиредери, или поне да можете лесно да оптимизирате сайт, то е важно да имате ресурси – Ваши такива, или да ползвате ресурси на Ваши партньори.

Домейнът е от голяма важност, затова, ако стартирате нов проект, то Ви съветваме да не регистрирате нов домейн, а да проверите борсите за домейни и да закупите стар такъв, домейн с добри параметри (DA, PR, PA, MOZ rank и др.). По този начин работата по оптимизирането на нов клиент ще е по-лесна.

Ако клиентът вече разполага с домейн, то го анализирайте в детайли и направете линк билдинг стратегия, след което започнете работа.

 

Хостинг и създаване на уебсайтове
Хостингът е добре да бъде в държавата, за която е асоцииран бизнесът. Скоростта на зареждане на даден сайт е много важна, важно е да се зарежда бързо.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Прехвърляне на база данни от един CMS към друг

За вътрешна оптимизация всичко е просто, минимални robots.txt и sitemap.xml. Доста сме писали за вътрешното SEO, тъй че лесно ще се ориентирате.

Интересно е, че днес, през 2019 година, ежемесечно се сменят алгоритми, но някой важни правила остават в плюс за SEO експертите. Ето и кои са те:

  1. Качественото съдържание – предоставите ли качествено съдържание, както в сайта на клиента (или Вашият, сайтът, който оптимизирате), то гарантираме, че ще се класира добре.
  2. Скоростта на зареждане – както по-горе посочихме, важно е сайтът да се отваря бързо, тъй като клиентите, т.е. посетителите са нетърпеливи и трудно биха се задържали, ако сайтът, който се опитват да отворят се зарежда бавно.
  3. Мощен линк билдинг – тук е важно да кажем, че трябав да поверите тази част на експерти със собствени ресурси, експерти с опит, хора, които няма да понижат настоящите ВИ позиции, а напротив, ще ги подобрят.

Кои са важните неща, които трябва да правите, но с по-малък приоритет?

  • Sitemaps – Картата на сайта е от важно  значение за SEO оптимизацията на всеки сайт. Накратко SITEMAPS указват на търсачките какви документи да се индексират, като позволява по-бързо индексиране.  Ако сайтът Ви е wordpress базиран, има много приложения, т.е. добавки, които можете да интегрирате, за да Ви е по-лесно.
  • Off-page SEO.
  • Следене състоянието на сайта в Google Webmaster –SEARCH CONSOLE.
  • Възползвайте се от силата на социалните сигнали.
  • Употребявайте точните думи и фрази в съдържанието.
СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Безплатни отговори на Вашите SEO въпроси

Е, това по-горе съвсем не е всичко, но е достатъчно да разберете приоритетите на търсещите машини.

Надяваме се, че лесно ще подобрите класирането си, по пътя по оптимизирането на сайт. Трябва да се въоръжите с търпение и резултатите няма да закъснеят.

Ако търсещите машини са част от Вашето ежедневие и желаете да обогатите познанията си в тази област, то Ви препоръчваме да прочетете и следните статии:

 

 

Публикацията е актуализирана на 2019/09/15 2:06:17 PM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 2 votes
Марка
SEO оптимизиране
Продукт или услуга
СЕО оптимизиране

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *