SEO анализатор – какви са основните му функции

SEO компаниите в България, както и в развитите страни, било то Великобритания, САЩ, КАНАДА, или пък друга страна, често разполагат с екип от специалисти.
Днес ще Ви представим в детайли работата на SEO анализаторът, на човекът, работещ на тази позиция.
Преди да преминем към съществената част, искаме да споменем, че мощен софтуер съвсем не е достатъчен за анализ на сайт от човек, който няма опит, познания и аналитични умения.
Т.е., ако сте фирма, която не е предвидила вакантно място за SEO анализатор, смятайки, че мощен софтуер е по-удачно решение, то тогава ние, екипът на VISEO смятаме, че допускате грешка.
SEO приложенията и софтуерът, които ползвате, или предстои да ползвате, трябва да бъдат управлявани, разчитани, анализирани от човек, който може да разчете правилно изходните данни. Но да се върнем на основното, а именно какви са основните функции на SEO анализаторът.
SEO одитът е един от основните етапи при оптимизацията на сайт. Чрез детайлен одит могат да се открият пробойни, които са се явявали сериозна пречка за по-добро класиране в търсещите машини.
Често, сайтове с огромен бюджет, имат дребни грешки, при които мениджърите не си дават сметка, че и те оказват влияние върхо класирането. С други думи, понякога и малка, незначителна грешка, когато бъде поправена, то тогава сайтът бива по-добре класиран.
SEO одит – това е една от основните дейности на добрия SEO анализатор.
Ежедневното следене на класирането – също важна дейност. Чрез софтуер, показваш дадените ключови думи и фрази в SERP лесно може да се следят позициите, вече става с един клик, което спестява доста време. Но добрият SEO анализатор, освен да се довери на резултатите от приложенията, които ползва компанията, трябва да се увери, че те са актуални, реални, а не са с отклонения. За целта се правят повторни анализи, ръчно се проверяват позициите, при това от различни устройства, както и с различни браузъри, от различни компютри, разположени в отделни зони.
Какви са другите умения, които SEO analysis specialist трябва да притежава?
Да познава добре HTML и CSS.
Да умее да създава и утвърждава съдържание.
Да изготвя анализ на данни.
Да борави с Google Search Console & Инструменти за уеб администратори.
Да може да създава отчети.
Естествено, и много други.

SEO анализаторите са експерти в анализирането на Вашият уебсайт, индексиран в основните търсачки, като целта е да стимулират повече органичен трафик. SEO анализаторът може да анализира, да подготви Вашият сайт са индексиране, като може и да предложи съществени промени, за да се индексира сайтът Ви по-успешно. Често се използват аналитични инструменти, за да направят заключения, да измислят идеи за подобряване и да прилагат тези идеи, за да подобрят уебсайта и да го представят в най-бляскавата му светлина.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Изграждане на линкове - входящи връзки към Ваши сайтове

Това не изглежда ли много просто? Всъщност не е толкова просто. След като започнете да разграждате по-малките индивидуални задачи, които един SEO анализатор изпълнява ежедневно, ще започнете да си представяте колко голяма, сложна, отнемаща време и аналитична работа е SEO (оптимизация за търсачки).

SEO анализаторите използват инструменти за анализ на данни като Google Analytics, SEMrush, Ahrefs, Google Keyword Planner, Checker Rank Checker, Google Search Console и др., Почти всеки ден. Тези инструменти им помагат да разберат вашите данни и да извлекат ценна информация, за да подобрят уебсайта ви по отношение на използваемостта, ангажираността и удобството на търсачките.
Те изследват най-вече данни за:

Уникални посетители на вашия уебсайт.
Многократни посетители на вашия уебсайт.
Време, прекарано от посетителите на конкретни страници.
Спад и възход на органичния трафик.
Степен на отпадане и изходни страници.
Демография на посетителите на уебсайта.
Видове източници за придобиване на трафик.
Успехи и провали на маркетинговата кампания.
Изпълнения на целите.
Страници с грешки.

Обобщение на написаното.

Ролята на SEO анализатора е от решаващо значение за получаването на видимостта и експозицията, която заслужава Вашият сайт. Именно усилията на анализаторите за оптимизация на търсачките оформят по-добро бъдеще за интернет, потребителите, предлагайки им съдържанието, от което се нуждаят.

Както вече знаете, ние сме SEO експерти и можем да Ви помогнем, в случай че се нуждаете от SEO за Вашият уебсайт. Изпозлзвайте формата за обратна връзка и отправете запитване за SEO.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  СЕО оптимизиране на блог

Следните тематични статии могат да са Ви  изключително полезни:

Публикацията е актуализирана на 2019/08/20 10:20:54 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
Средна оценка
4.5 based on 12 votes
Марка
W-SEO.com
Продукт или услуга
SEO анализатор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *