SEO оптимизация, или как да бъдете сред първите в Google?

Интернет търсачките, особено Google, станаха основен източник за намиране на информация за продукти, услуги, данни за фирми и граждани. Всеки, който има уеб сайт или онлайн магазин, получава шанс да намери  купувачи или клиенти онлайн. За да се използва тази възможност, не просто съдържанието Ви трябва да бъде индексирано в базата данни на търсачките, но и да намери по-предни позиции.  Сайтът ви  трябва да се намира на първа или втора страница на резултатите от търсенето, за да бъде ефективен и да Ви носи дивиденти. В противен случай ще имате сайт, но без успех.

За да сте сигурни,  че вашия сайт ще е в горната част на страницата с резултати от Google  – трябва да имате сайт, който отговаря на редица изисквания, сайт, който е оптимизиран за търсачките. С други думи, трябва да персонализирате съдържанието на уеб страници, така че те да заемат висока позиция в класацията. Често този проблем не е прост и зависи от редица фактори. Има цяла индустрия, наречена  Search Engine Optimization SEO и именно тя е предназначена само и единствено с тази цел, а именно да класира Вашите сайтове по-напред, пред конкурентите. Естествено, нашата компания (W-SEO.com) има експерти, които дълги години специализират именно в тази област и лесно могат да Ви съдействат да успеете да преодолеете този проблем, с липсата на посещения, както и може да популяризира Вашият сайт.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Оптимизиране на сайт

SEO или оптимизация за търсачки е набор от методи и техники, които допринасят за по-добри резултати в насърчаването на съдържанието на сайта в класацията за търсене, индексиране.

Целта на SEO  е да се привлекат нови посетители, да се задържат настоящите такива и да се привлекат клиенти, ако се говори за онлайн бизнес.

Основи на SEO оптимизация в търсачките

SEO – е процес, който се състои от пет основни дейности:

  1. Проучване и избор на ключови думи.
  2. Създаване на User Friendly сайт, еднакво добър, както за посетители, така и  за търсачката Google.

Опитайте се да направите така, че търсачките да намират лесно вашият сайт, старайте се да представяте привлекателно съдържание, такова, което да е ценно на потенциалните купувачи.

Добър съвет: Добавяне на новo тематично съдържание, при това доста често.

  1. Оптимизирайте сайта за търсачки, но не пропускайте и хората

Създаване на съдържание за хората и за търсачките. Оптимизиране на отделни страници от сайта включва използването на избраните ключови думи в текста. Къде да използвате ключовите думи в сайта съдържа подробни инструкции и бележки на мястото на страница SEO оптимизация.

  1. Изграждане на линкове. Външна оптимизация

Позоваването засяга предимно размера на трафик от търсачките.

Четвърта точка можем да я наречем, точката на линк билдинг частта. Днес, през 2020 година, определено ефективния линк билдинг дава добри резултати.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Има ли връзка между окончанията на домейните и SEO оптимизацията?

Изводът е, че позоваванията на домейна, и всяка страница на вашия сайт могат да бъдат много важни. Освен това, преди въвеждането чрез Google Panda алгоритъм, този подход се счита за най-ефективен. Естествено, няма как да не споделим, че алгоритмите търпят промени ежедневно, и ако днес нещо е ефективно, то утре може и да не бъде.

  1. Web Analytics.

Уеб Анализ е предназначен за проследяване на резултатите от работата си върху SEO оптимизация.

Ако нещо не може да се измери, то  не си струва усилията!

SEO е процес, който има тенденция да се повтори. Струва си да се опитате няколко неща, за да се сравнят резултатите между тях и да разберете какво може да се подобри в следващия цикъл.

Анализ на трафика изисква използването на уеб анализи. Google Analytics е безплатен инструмент за уеб анализ, който дава възможност да се получи добра статистическа информация, за да ви помогне да разберете какво се случва нав сайта.

Какво може да се измери? На базово ниво, можете да разгледате:

Колко посетители идват при вас чрез търсачките, както и от други източници.

Кои ключови думи  ви довеждат най-много посетители.

Позиция в търсачки за важните ключови думи.

Сравнението на нови посетители и връщането на посетителите – това е не само общият брой на посетителите, а броят на повторните посещения и колко често посетителите  се връщат в  сайта.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Линк билдинг възможности, които не трябва да пропускате

Обменният курс на посетителите в клиенти или потенциални клиенти.

Входящи връзки: количество, качество и дълготрайност.

Трафик от социални мрежи.

И още много други.

Тази статия е само кратък преглед на всички дейности, водещи до заветната цел, а именно – първи позиции в Гугъл.

Публикацията е актуализирана на 2020/10/02 2:28:20 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *