Класиране на сайт напред в Google

Класиране на сайт на предни позиции в Google – как да постигнем по-добро класиране?

В редица публикации,  ние, екипът на Висео сме давали точни и ясни съвети за по-добро класиране в Google.

Днес, 20 юли 2021 година сме подготвили нова порция съвети, чрез които значително да подобрите класирането на сайтовете, за които отговаряте, при това без солиден бюджет.

Много наши клиенти ни питат: Как можем да се класираме в топ  3 на Google – в органичните резултати…

Именно на този въпрос ще отговорим, като Ви представим базови стратегии.

Бихме искали да обърнем вашето внимание на факта, че потребителите обръщат най-голямо внимание на резултатите, които са на първа страница, а на втора и трета, вниманието е минимално. Именно и поради тази причина все по-голяма част от аудиторията насочва енергията си и желае класиране в топ на Google.

Ако е необходимо да се издигне сайта, например, от третата страница на първата, тогава други фактори могат да бъдат от по-голямо значение. Например бавно зареждащите се ресурси ще загубят от факта, че се зареждат бързо, но на първата страница всички сайтове са бързи и скоростта вече няма значение там.

Можем да кажем, че има 3 важни групи: Линк билдинг, СЪДЪРЖАНИЕ и технически фактори.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Съвременни SEO техники за оптимизиране на сайт

СЕО оптимизация на сайт

Нека разгледаме заедно всичките тези групи, поотделно:

Линк билдинг – набавянето на качествени, релевантни връзки

Все по-голяма част от алгоритмите на Google отделят сериозно внимание на линковете, на връзките, които сочат даден сайт.

Линк билдинг е процес, по който се набавят качествени обратни връзки и се съставя добър линк профил.

Те трябва да са тематични, да не са с високо съдържание на спам и да са с добри показатели.

Показателите, на които трябва да обърнете внимание са: възраст на домейна, качество на съдържанието на сайта, от който ще получите обратна връзка, домейн и сайт авторитет, както и други, за които ще стане въпрос в друга статия.

 

Фактори за класиране на съдържанието

Потвърди се мнението, че Google предпочита повече съдържание, което обхваща изчерпателно темата на една страница. Този тип съдържание обикновено е задълбочени ръководства, уроци и разбивки. Анализ на топ 30 резултата установи, че с всяка позиция по-близо до върха на резултатите от търсенето резултатът за текстово и графично съдържание се увеличава с една точка. Връзката между пълнотата на съдържанието на сайта и класацията на Google е вярна както за настолни компютри, така и за мобилни устройства.

Тук е мястото да споменем, че КОЛИЧЕСТВОТО не е толкова важно, колкото КАЧЕСТВОТО !

Основният критерий  не е обемът на текста, а степента на неговата полезност за потребителя, която се определя от поведенчески фактори.

Технически фактори

Буквално вчера имахме обаждане от разярен клиент, на който преди 4 години сме му правили сайт, и този клиент ни се накара хубаво, тъй като скоростта на зареждане на сайта му, показва 65 % от 100%.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Актуална SEO стратегия

Естествено, клиентът ни не е на абонаментна поддръжка, а просто му бяхме направили сайт и толкова.

Досещате се, че явно е прочел  някоя статия, може би от нашата страница, или от друг сайт за дигитален маркетинг и разярен ни направи на две стотинки, защото неговият сайт не е 100 % бързо зареждащ се.

От това следва да кажем, че един сайт, ако му липсват останалите фактори, колкото и бърз да е, то едва ли ще покори топ 3 на Google SERP., но въпреки всичко е важно да се зарежда бързо.

Не забравяйте, че добрата скорост не е необходима за Google, а за вас – за конвертиране на посетители.

Това е един от важните технически фактори. Другият фактор е сайтът да е с отзивчив дизайн, да се отваря еднакво добре и на мобилни устройства, и на компютри, на игрови конзоли, ако щете, и на всякакъв друг тип devices.

Освен всичко, казано до този момент, сред техническите фактори спадат и:

  • добрата навигация на сайта;
  • възможността да се уголемява и намалява шрифта;
  • изображенията и видеата да са информативни, ценни за публиката;
  • микромаркиране;
  • структура на URL адресите;

Важни акценти

Вместо общо резюме Ви  предлагаме кратки заключения относно анализа на факторите, които определят позицията на интернет ресурс на първата страница на Google през 2021 г .:

По-високият общ авторитет на домейна прави по-вероятно да бъдете в топ 3 в Google.
Авторитетът на отделна страница има малко значение.
Обратните връзки са важни – броят им оказва значително влияние върху позицията в резултатите от търсенето.
Обратните връзки от различни ресурси са по-важни от връзките от един и същи  домейн.
Потвърдена е връзката между пълнотата на съдържанието и класирането на сайта в SERP. Обемът на текста тук е вторичен, основният критерий е полезността на съдържанието, определено от поведенчески фактори.
Ключовите думи в етикетите Title и H1 ще ви помогнат да стигнете до първата страница, но няма да ви помогнат да се изкачите по-високо в нея.
Времето за зареждане на страницата не влияе на горната позиция. За да стигнете до първата страница обаче, трябва да поддържате скорост не повече от 1,65 секунди.
Влиянието на размера на HTML страница върху разпространението на първата страница с резултати от търсенето не е установено. Ситуацията тук е подобна на ситуацията със скоростта на изтегляне. Основното нещо е, че потребителят не чака.
Има малък ефект от дължината на URL адреса върху най-добрите класации. Кратките и разбираеми от човека адреси имат малък приоритет.
Микро маркирането не влияе върху образуването на горната част, но подобрява видимостта на фрагмента и увеличава неговата кликаемост.
Времето на потребителя на сайта ясно отразява позицията на сайта в резултатите от търсенето. Заедно с други поведенчески характеристики, това има ключово влияние върху формирането на ТОП-3.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на счетоводна кантора

 

Полезни ресурси:

Класиране на сайт на по-предни позиции в Google

 

https://w-seo.com/internet-reklama-v-google.html

Публикацията е актуализирана на 2021/07/21 10:07:03 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 3 votes
Марка
Viseo
Продукт или услуга
SEO оптимизиране на сйтове
Цена
EUR 800

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *