Какво НЕ трябва да правите, ако имате блог

Какво НЕ трябва да правите, ако имате блог – съвети за блогъри

За да имате успешен блог, блог, който да се чете от много посетители, трябва да вземете предвид неща, които НЕ трябва да се правят.

1. Опитайте се да не изглеждате умно. Това е, ако сте умен. Скрийте интелигентността си. Защото другите ще изглеждат много по-умни от вас, които ще ви докажат, че изобщо не сте умни. Напротив, те ще ви кажат, че сте глупави. Някои ще го направят с няколко думи. По простата причина, че са глупаци, които искат да изглеждат по-умни от вас. Така че продължете дейностите си и не забравяйте: „Преклонена глава сабя не я сече“.

2. Не споделяйте душевни неща. Някой може да прецени, че сте слаби, или в депресия.

3. Не показвайте слабостите си. Те ще  спекулират и може да бъдете обект на подигравки.

4. Не бъдете многознайковци. Бъдете насочени върху интересите, това, което Ви харесва. Не бива да разводнявате съдържанието на блога си.  Философи в България – колкото щете, не бъдете и Вие един от тях, досадно е!

5. Не питайте другите за мнението им. Ще бъдете обвинени в грубост след коментари. А какво ще стане, ако някои наистина имат нещо интересно да кажат ?! Пазете го за тях, само вие сте написали блога и статията за себе си, а не за други. И не знаем защо сте го написали онлайн. Има и други начини, например, хващате лист хартия, или тетрадка и пишете.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Какво определя качеството на един уеб сайт

6. Не се опитвайте да сте оригинални. Ще платите скъпо за това. Ще ви кажат, че се опитвате на всяка цена да привлечете вниманието към себе си. Поддържайте тенденцията, носете се по течението.

7. Не се опитвайте да угодите на всички. Няма да можете. Не се притеснявайте, когато критиците се появят. Определено ще се покажат. Не се обезкуражавайте, ако искате да продължите напред. Със сигурност на следващата стъпка ще се появи друг, който ще се опита да ви обезкуражи.

8. Не искате повече и по-добро от блогосферата. Нито за теб, нито за другите. Намерихте се умен, за да дадете мнението си … Млъкнете. Не позволявайте на другите да видят, че въпреки че сте добронамерен, вие криете много. И може би е за добро.

9. Не пишете такава публикация, ако не сте сигурни, че тя не е написана преди вас. Т.е., ако сте решили да пуснете нова публикация, то добре я обмислете, проверете дали вече не съществува от друг блогър, и едва тогава публикувайте.

10. Не пишете нищо повече. Или по друг начин казано, не публикувайте нещо, от което няма нужда. Празни приказки – може и без тях. Блогосферата може да оцелее и без вас. Няма смисъл да се излагате на критика, порицания, атаки, лоши шеги, губене на  ценно време, в което бихте могли да направите много други неща. Например да живеете.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Има ли връзка между окончанията на домейните и SEO оптимизацията?

Е, днес почти всеки има блог, някой – професионално направен, други – ползващи платформа, предоставяща подобна възможност. Надяваме се, че тази статия ще Ви бъде интересна.

 

Публикацията е актуализирана на 2021/01/06 10:30:52 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *