SEO оптимизация на сайтове и онлайн магазини

Локално SEO

SEO оптимизация на сайтове и онлайн магазини

Преди да прочетете настоящата статия, искаме да Ви предтсавим SEO съвети за оптимизиране на онлайн магазини, съставена в две части:

 

SEO оптимизация на онлайн магазин - част 1SEO оптимизация на електронен магазин - част 2

За да получите повече и по-подробна информация, кликнете върху съответното изображение, показани по-горе!

SEO оптимизиране на онлайн магазини и саайтове – подробни инструкции

В настоящите световни реалности и икономически условия предлагаме да опресним паметта на алгоритъма за оптимизация на сайт – първите стъпки в SEO.

Нека се спрем подробно на всеки етап, с изключение на интуитивните: регистрация в услугите и инсталиране на броячи. В края на секциите сме оставили връзки към полезни материали.Ако вече сте кандидатствали в агенцията и току-що сте започнали сътрудничество, тогава нашият материал ще се превърне в списък за проверка на работното съзнание на изпълнителя.

Локално SEO

Изключително важно е да имате добро представяне на местно ниво!

Сигурно знаете, че потребителите, когато търсят нещо по район, обект, магазин, друго, то попадат първо на резултатите от Google Local Business.

При заявки от клиентите локалният пакет се показва на екрана, където има информация за магазини, ресторанти, салони и предприятия, вземайки предвид географското местоположение, тоест градът, в който оперирате!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO оптимизация на онлайн магазин

Стратегии за локално SEO можете да видите тук.

Колекция от семантика

Семантичното ядро ​​е набор от заявки, които потребителите в идеалния случай трябва да използват, за да намерят определени страници на вашия сайт. Например, купете ортопедични стелки, кухненски миксер евтино Изберете приоритетните раздели на сайта. От гледна точка на правенето на бизнес – най-маргиналните стоки. По отношение на обема на асортимента, колкото по-широка е продуктовата матрица, толкова по-лесно ще бъде борбата за топ резултати от търсенето. След това ще работим с темите на избраните раздели.

Семантичното ядро ​​трябва да обхваща максимално избраните теми, включително всички видове вариации на заявки и синоними. Трябва да покрием цялото търсене. Няма среден обем на ядрото. Тя варира в зависимост от темата.Пълнотата на ядрото влияе на резултата, така че ние използваме максималния брой източници, за да го съберем.

 

Данни за собствен сайт

Ако на сайта вече са инсталирани броячи за анализ или сайтът е добавен към уеб администратора – голям късмет. Можете да отидете в акаунта си и да видите кои заявки към кои страници отиват потребителите и кои секции остават без внимание.

  • Google Search Console
  • Google Analytics.

Например, разгледайте отчетите за показателите на думите за търсене и анализите. Ще се уверите, че има много ценна информация, която да Ви тласне към правилната насока, към това, което Вашите потенциални клиенти търсят за да закупят!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Разликата между SEO и SEM

 

On-page оптимизация на популяризирани страници

Акцентира върху постраничното развитие на сайта, популяризиране на конкретни страници.

С групирането вие сте определили целевите страници и тяхното бъдещо местоположение на сайта. Сега е време да оптимизирате тези страници:

  • Създайте нови целеви страници, ако няма такива за някои клъстери.
  • Напишете етикети въз основа на ключови думи и ги присвоете на страници.
  • Проверете търговската страна. Избор на стоки, цените са посочени.
  • Напишете съдържание според нуждите. Както винаги, ние помним за уникалността и съответствието с изискванията на търсачките.

Това е първият камък, в който се спъва вашата независимост. За да създадете нови страници, ще трябва да се свържете с външен програмист, ако няма вътрешен технически специалист.

SEO оптимизация

SEO оптимизация на изображения

Изображенията, които имат семантично значение, трябва да бъдат въведени чрез img тагове и да попълнят атрибутите alt и title. Най-често това се отнася за снимки в продуктови карти.

Атрибутите обикновено се попълват автоматично въз основа на автоматично генерирани шаблони. Например: alt=“%name% – снимка %n%“ title=“%name%“, където name е името на продукта, а n е номерът на снимката.

Пагинация
Страничните страници са втората, третата и следващите страници на каталога със стоки, услуги или информационни статии. Страниците с пагинация трябва:

Имате един тип get-параметър, този, който идва след въпросителния знак, например https://www.wso.bg/catalog/reabilitacinna-tehnika/?page=2. Това улеснява настройването на индексирането на страниците. Не е добре да е …  ?PAGEN_2=2&AJAX_CALL=Y.
Имайте уникално заглавие.
Бъдете отворени за индексиране.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Партньорство с дигитална агенция Viseo: Ключът към успеха онлайн

Грешки

В процеса на техническа оптимизация е важно да не се появяват нови грешки.

Префикс за пагинация за първите страници на разделите. Например в Bitrix пагинацията се изгражда по подразбиране с помощта на GET параметри, които изглеждат като PAGEN_1=N, където N е номерът на страницата за пагинация.
Да приемем, че първата страница с категория е /catalog/category/, втората е /catalog/category/?PAGEN_1=2, третата е /catalog/category/?PAGEN_1=3 и т.н. В този случай е важно първата страница да НЕ е достъпна в /catalog/category/?PAGEN_1=1.
Текст, описващ категорията на следващите страници след първата.
Несъществуващите страници с пагинация са достъпни и индексирани. Несъществуващи страници – страници като /catalog/category/?PAGEN_1=N, където N е повече от действителния брой страници в пагинацията. Те трябва да дадат грешка 404 или да пренасочат към главната страница на раздела.

 

Линк билдинг

Подсигурете си качествени обратни връзки, поискайте дигитална агениця да следи линковете Ви, да набавя нови, качествени, релевантни такива и нещата ще се случат много бързо!

Финални думи

Лесно можете да покорите първите места в Google, ако сте собственик на онлайн и попаднете на точната дигитална агенция!

Трябва да имате ясна визия, SEO план, насоки, цели!

Останалото се постига с постоянство и труд!

 

Успех!

Публикацията е актуализирана на 2023/05/27 9:40:47 AM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *