Професионална поддръжка на уеб сайт

ВЪВЕДЕНИЕ

Много често започваме статиите със следното твърдение: Днес всеки има сайт, но не всеки има надежден сайт, сайт, който е популярен. Именно към това трябва да се стремите.

 

При една успешна поддръжка на сайт се оптимизират  всички скриптове, ускорява се зареждането на сайта, и се прави пълен одит.  Това довежда до по-бързо зареждане на уеб сайта ви и прави така, че клиентите да се чувстват комфортно, докато четат Вашият сайт.

Ако при посещение на вашия сайт посетителят бъде посрещнат с  грешка 404, дълго зареждане на страница или неправилно функциониране на услугите, тогава най-вероятно ще го загубите.

Неправилната работа на даден ресурса може също да доведе до загуба на позициите на сайта в резултатите от търсенето, което отново ще се отрази негативно на бизнеса като цяло.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как се поддържа сайт?

Често програмистът, след като завърши разработката и прехвърли правата върху сайта на собственика, вече не участва в проекта.  Практиката ни показва, че в такъв случай, сайтът остава, или на самообслужване, или някой администратор поема ролята и започва работа по актуализиране.

Защо е важно да имате екип от специалисти, които да се грижат за Вашите сайтове?

Професионалната техническа поддръжка на сайт  включва следната работа по наблюдение на състоянието на сайта, идентифициране и отстраняване на често срещани грешки:

Ежедневна проверка на наличността на сайта и възстановяването му в случай на технически неизправности.
Мониторинг за наличие на злонамерен код.
Промени в достъпа до хостинг сайта на клиента поради откриване на злонамерен код.
Архивиране на данни (архивиране).
Проверка на лимитите на разпределените ресурси.
Проверка за технически грешки с помощта на услугата Google Webmaster Tool  и отстраняването им.
Проверка за счупени (счупени) връзки.
Взаимодействие с техническата поддръжка на доставчика на хостинг в случай на проблеми.

Що се отнася до техническата поддръжка, тя се състои в осигуряване на непрекъсната работа на ресурса. Специалистите, на които е поверена такава услуга, ще извършат технически одит и ще идентифицират неизправности, които могат да попречат на нормалната работа на сайта.

В допълнение, тази услуга включва модернизация на ресурса, завършването му в съответствие с най-новите изисквания и реалности. Ако се предоставя поддръжка за ресурс, който предоставя услуги в Интернет, тогава при разработването на нов продукт на сайта трябва да инсталирате нов модул или да преработите целия проект.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Корпоративна идентичност и имидж в интернет пространството

Техническата поддръжка е също така за осигуряване на гладкото функциониране на даден уеб ресурс. За да направите това, трябва да взаимодействате с доставчици на хостинг услуги, да решавате проблеми при грешки или натоварване на сървъра. Ако компанията не притежава собствен сървър, тогава специалистите, на които е поверена такава работа, трябва да извършат оптималната конфигурация на споделения сървър, за да предотврати натоварване, било то на процесорната мощ, или на паметта.

Същото важи и за броят файлове, разположени на сърърът.

Защо има смисъл да се възлага поддръжка на сайт?
Макар и само защото ви позволява да получавате постоянна подкрепа от екип от специалисти: уебмастъри, програмисти и копирайтъри, които имат богат опит с различни CMS и графични пакети, което прави възможно изпълнението на задачите в най-кратки срокове. Собственикът на сайта не е необходимо да поддържа персонал от различни специалисти, а всички добре си давате сметка каква заплата трябва да се дава на всеки един от специалистите, та именно поради това е по-удачно да наемете компания, която да поддържа сайтовете Ви.

 

ПОДДРЪЖКА И НАБАВЯНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕ ЗА САЙТ

Включва следните важни етапи:

Попълване на страниците със съдържание, с материали, тематични и интересни.

Оптимизиране на новото съдържание, както и популяризиране на стари вътрешни страници.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как изкуственият интелект може да се използва за SEO оптимизация?

Дизайнерска поддръжка на сайта

– Дизайнерската поддръжка на сайта включва: дизайн на нови секции;

  • Разработка на графични елементи;
  • Периодично актуализиране на графики, банери, таблици и други сходни.

Ако се доверите на нас, то ще можете да работите с  екип от професионални специалисти – уебмастъри, програмисти и копирайтъри, които ефективно и бързо ще запълнят сайта с ново съдържание или самостоятелно ще  подготвят и поставят необходимите текстови и илюстрационни материали. И редовната техническа поддръжка на ресурса ще го поддържа денонощно в пълна работоспособност, което ще гарантира безупречна работа, както и ще елиминира възможността от отпадане от добри позиции в Google.

Още интересни статии, за по-добро класиране на сайт в Google:

Публикацията е актуализирана на 2020/10/27 6:24:32 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *