Поддръжка на сайтове – какво трябва да знаете, преди да потърсите фирма за съпорт на уеб проекти?

Поддръжка на сайтове

Ако търсите фирма за поддръжка на сайтове, има няколко неща, които трябва да знаете, за да предотвратите главоболия, проблеми и за да са точни отношенията:

Типа съпорт, от който се нуждаете

В зависимост от вашите нужди може да търсите фирми, които предлагат различни услуги за поддръжка на сайтове. Например, ако имате нужда от поддръжка на сървърната инфраструктура, може да търсите фирми, които се занимават с хостинг. Ако искате да актуализирате съдържанието на сайта си, можете да търсите фирми, които предоставят управление на съдържанието.

Опит на фирмата

Уверете се, че фирмата има опит в областта на поддръжката на сайтове. Попитайте за техния опит, включително броя на сайтовете, които са поддържали, и дължината на времето, за което са го правили.

Квалификация на екипа

Уверете се, че фирмата има квалифициран екип, който ще работи по вашите нужди. Въпросните специалисти трябва да имат знания и опит в области като уеб дизайн, уеб разработка, сигурност на уеб сайтове и т.н.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  ТОП 5 на допусканите грешки при SEO оптимизация на сайт

Услуги и цени

Попитайте за услугите, които фирмата предлага, както и за цените им. Убедете се, че разбирате какво включва всяка услуга, за да можете да вземете информирано решение.

Референции и отзиви

Попитайте за референции и отзиви от други клиенти, които са използвали услугите на фирмата. Прочетете отзиви онлайн, за да видите каква е репутацията им и дали имат доволни клиенти.

Специфични нужди

Ако имате специфични нужди, като например интеграция с други системи, убедете се, че фирмата може да ви помогне.

Срокове за изпълнение на задачите

Уверете се, че фирмата може да изпълни нужните задачи в срок. Попитайте за времеви рамки и разположение на представител от фирмата, който да подпомага бизнес процесите.

Комуникация и поддръжка

Убедете се, че фирмата има ясна комуникационна политика и може да предоставя поддръжка, ако се появят проблеми. Трябва да можете да се свържете с тях при нужда.

Степен на защита на данните

Уверете се, че фирмата има адекватна защита на данните на клиентите си. Попитайте за техните политики за защита на данните и какви мерки предприемат за сигурността на вашите данни. Също така се уверете, че хората, на които ще поверите сайтовете си, са достатъчно опитни за да Ви защитят при компютърна заплаха.

Гъвкавост

Убедете се, че фирмата е гъвкава и може да се адаптира към вашите нужди. Например, ако имате нужда от спешна поддръжка, убедете се, че фирмата може да я осигури.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Поддръжка на сайт - какво представлява услугата и какви видове предлагат дигиталните агенции?

Опит в тази сфера

Напоследък, буквално ежедневно се регистрират нови фирми, предлагащи технически съпорт на сайтове. Тези фирми, когато стане напечено, изпитват сериозни затруднения, затова съветваме да бъдете внимателни и да търсите именно опитни експерти.

Цена за техническа поддръжка

Не забравяйте да сравните цените на различните фирми за поддръжка на сайтове и да изберете тази, която ще Ви предложи адекватно ценово решение.
Естествено и нормално е първо да поискате оферта от нас, екипът на Висео, а след това от други фирми и да направите сравнение.

Финални думи

След като съберете тази информация и проведете необходимите проучвания, можете да изберете фирма за поддръжка на сайтове, която да отговаря на вашите нужди и да ви предостави качествени услуги.

Още полезни статии на тази тематика:

Кои фирми се нуждаят от услуга по поддръжка на сайтове?

Комплексна услуга, а именно създаване на сайт, SEO оптимизация и технически съпорт, от дигитална агенция Висео

Публикацията е актуализирана на 2023/03/21 12:55:45 PM – дигитална агенция Висео

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *