Поддръжка на сайтове – кои фирми се възползват от тази услуга?

Технически съпорт

Техническа поддръжка на сайт – какво трябва да включва, колко струва и необходима ли е?

 

Бизнесът постоянно търпи промени, може би утре ще трябва да добавите нова функционалност или раздел. Разбира се, можете да поръчате редизайн, или съпорт на сайт. На практика обаче, ако няма екип, готов да направи това, нещата може да не вървят по план. В тази статия, използвайки примери, ще анализираме каква техническа поддръжка за сайта трябва да включва и дали изобщо е необходима.

Какво трябва да включва поддръжката на сайта?

 • Работа с личен мениджър
 • Техническа поддръжка

Техническата поддръжка означава взаимодействие с личен мениджър и изпълнители, определени за проекта. Те се възлагат на клиента, не е необходимо да обясняват какво се е случило преди, тъй като цялата предишна работа е документирана, съответно специалист по техническа поддръжка може веднага да се заеме с работата. Ако работите с уеб студио като част от еднократна работа (за която също ще говорим), задачата може да бъде прехвърлена на безплатен мениджър / изпълнители в момента на контакта, който ще трябва да се задълбочи в същността на вашият проект от нулата. проблем ли е Всъщност не, но това ще увеличи разходите, тъй като подготовката е включена в оценката.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO на електронен магазин чрез участие в директории за статии

Тази ситуация е подобна на ходенето на лекар: семейният лекар познава вашите рани и може незабавно да постави диагноза. Отиването в нова клиника означава преминаване на всички тестове, след това, извинете ме за тавтологията, анализ на тестовете, може би дори последваща консултация с лекари и едва след това – лечение.

 • Обновяване на темата, плъгините и WordPress с гарантирана съвместимост от версия до версия (всички промени се правят първо на стейджинг версия на сайта ви).
 • Ежедневно създаване на резервни архивни копия в облак, които са налични дори когато сайта ви е офлайн.
 • Сигурност и защитна стена (Firewall).
 • Оптимизация на скросттa, производителността, базата данни и интеграция на първокласен CDN / Reverse proxy.
 • 24/7/365 мониторинг за грешки и уязвимости.
 • Незабавно отстраняване на грешки и бъгове.
 • Инсталация и настройки на ваши плъгини (добавки).
 • Публукуване и обновяване на статии, продукти и страници, включително редизайн на съществуващи такива (с предварително зададено от вас съдържание).
 • Базова оптимизация за търсачки и техническо SEO.
 • WooCommerce поддръжка. Качване и обновяване на продукти, продуктов каталог, категории и атрибути.
 • Следене за изтичащ домейн.
 • Комуникация с хостинга на сайта.

Технически съпорт и SEO оптимизация

Задачата на техническата поддръжка е да приведе сайта в  добър вид, както за потребителите, така и за търсачките

Областта на отговорност на техническата поддръжка включва и оптимизация на сайта, а именно решаване на проблеми, свързани с увеличаване на скоростта на зареждане на страницата. Ако страницата на сайта отнема повече от 3 секунди, за да се зареди, тогава около половината от потребителите напускат сайта. Техническата поддръжка оптимизира размера и теглото на изображенията, скриптовете и др.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Поддръжка на сайтове на абонаментен принцип

Проверява за повредени връзки, повредени страници, изображения и видеоклипове, които не се отварят. Логичният въпрос е защо това не е направено на етапа на доставка на сайта? Отговор: „Свежият“ сайт винаги е по-бърз. По-малко съдържание, минимален трафик, може би дори все още не са зададени показатели, което означава, че показателите ще бъдат по-високи. Разбира се, тази задача може да бъде предвидена и включена в оценката за развитие, но колко често правите това?

В някои случаи се оказва, че наетият или собствен сървър на клиента не може да се справи с натоварването. Клиентът ще бъде помолен да премине към по-производителна машина. От Висео  отбелязваме, че ако сайтът падне за дълго време, тогава SEO страда, а търсачките понижават бавните и дори по-неактивните сайтове в резултатите от търсенето.

Технически съпорт

Кои фирми се нуждаят от техническа поддръжка на сайт?

Основните клиенти на техническа поддръжка са компании, за които сайтът е изхранващият бизнес. Но такъв сайт изисква екип от висококвалифицирани специалисти. В този случай се вижда разклонение:

Някой не може (или не иска) да си позволи персонал от мениджър, администратор, разработчик, дизайнер на оформление, тестер и мениджър на съдържание. Изчислете заплатата и режийните разходи за двама или трима души и ще разберете, че ще струва като чугунен мост да прикачите анимирана картина към сайта.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Поддръжка на сайт - какво представлява услугата и какви видове предлагат дигиталните агенции?

Някой фундаментално възлага тези работи, за да не се натоварва с неосновен бизнес и съответния уеб-отдел (което, между другото, отговаря на духа на времето).

В заключение, нека дадем пример от статистиката: по-голямата част от клиентите, поръчали услуги за техническа поддръжка на уебсайт, удължават договора за нов период, като имаме клиенти, с които работим повече от 10 години.

 

Публикацията е актуализирана на 2022/12/30 1:42:30 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
5 based on 2 votes
Марка
Висео
Продукт или услуга
Техническа поддръжка на сайтове
Цена
EUR 800

Post Author: admin

CEO at VISEO LTD - СЕО агенция, оперираща с клиенти в България още от времето, когато Google не съществуваше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *