Как се прави оптимизация на уеб сайт

Какви са етапите по оптимизация на уеб сайт, как се прави SEO, какви са основните специфики? Мога ли сам да си направя оптимизация на сайт? Това са едни от въпросите, които често ни задават клиенти. В настоящата статия ще Ви разясним в детайли как се прави оптимизация на сайт, какви са спецификите и какви ресурси и бюждет ще ста ви необходими, за да покорите първа страница на Google по желани от Вас ключови думи и фрази.

Популяризирането на уебсайтове, познато като  SEO оптимизация, има за цел  привеждане на ресурса до първата страница на търсачките (Google, Yahoo и др.). Естествено, това се прави след като вече сте определили  заявки за търсене, преценили сте добре, кои са най-търсените фрази и думи във Вашата област.

Съдържанието в сайта е много важно – планирайте добре!

Контент маркетинг
Маркетинг на съдържанието – Дигитален маркетинг – SEO оптимизация

Правилното послание, т.е. дората контент маркетинг стратегия ще повиши драстично аудитоирята, както и ще направи така, че да създадете сайт, подходящ за търсещите услугата, която предлагате! Бъдете креативни, умни и предоставете най-доброто на вашите потенциални клиенти!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как да използвате SEO за постигане на бизнес цели

Защо е необходима оптимизация на уеб сайт?

SEO оптимизацията помага да се привлекат посетители на сайта, които се интересуват от вашите продукти и услуги. Тоест оптимизирането на сайтв Интернет или промоцията на уебсайтове ви позволява да достигнете до целева аудитория, интересуваща се само от вашия продукт или услуга.

Какво определя ефективното промотиране на сайтове в търсачките?

Оптимизация на уеб сайт
Уеб дизайн и SEO оптимизация

Ефективната SEO оптимизация се основава на няколко принципа:

  • Ключови думи. Сайтът трябва да съдържа ключови думи и фрази, които отразяват вашия бизнес. Ако оптимизацията на уебсайта се извърши правилно, според тези думи посетителите ще ви намерят в търсачките.
  • Уникално съдържание. Сайтът трябва да съдържа уникална информация, която е интересна и необходима за посетителите.
  • Линк Билдинг – оптимизация на връзки и SEO оптимизиране  на уебсайтове поради доброто цитиране. Добре е, ако вашият сайт има връзки от други сайтове, свързани с темата, и е осигурена компетентна вътрешна навигационна система. Можем да го наречем  „Ефективен линк билдинг“.
  • Дългосрочна поддръжка. За да бъде ефективна оптимизацията на търсачките, трябва постоянно да поддържате ресурса и, ако е необходимо, да правите промени.

Мога ли сам да си направя оптимизация на сайт?

Този въпрос е много интересен и с радост ще Ви признаем, че можете сами да се справите, само когато:

  • имате огромното желание да разберете как действа този тип онлайн бизнес;
  • нямате други важни дела и Ви е скучно, а искате да придобиете познания в нова област от сектор Дигитален маркетинг;
  • когато имате сайт, който няма никаква, или почти никаква конкуренция онлайн – тогава нещата ще се случат изключително лесно, без усилия;
  • когато сте решили, че SEO оптимизаторите са измамници, схемаджии, хора, които само Ви цедят парите, т.е. разочаровани сте от лоша компания, или от пишман оптимизатори, които са Ви разочаровали, и това е довело до дразнене, в последствие Ви е принудило да станете и Вие SЕО експерт;
  • в други, частни случаи.

Каквото и да си говорим, ако сте в силноконкурентна ниша, ще трябва да се доверите на екип от специалисти. Всичко зависи от конкретния сулчай.

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  SEO услуги за България

Имайте предвид, че времето, което една компания, която наистина желае да Ви обслужи качествено, е толкова дълго, като трудът, който се полага е специфичен, в това число: анализи, проучване, креативен подход, изготвяне на стратегия, промяна в движение на стратегията, оптимизиране на кода, подготвяне на SEO статии от копирайтъри, проучване на нишата Ви на пазара, пристъпване към ефективен линк билдинг и много други.

Много пъти сме споделяли мнението, че всяка една компания трябва да задели 10 % за реклама. Това не произтича от нас, екипът на VISEO LTD, а от дебелите книги за маркетинг.

Естесвено, ако преди десетилетие тези 10 % е трябвало да бъдат разпределени за офлайн реклама, то днес нещата не стоят така. От тези 10 % трябва пропроционално да разделите поне на три части печалбата си, а именно – 3.33 % за SEO, 3.33 за онлайн реклама и 3.33 за традиционна, оффлайн реклама. Естествено, това вече е наше твърдение и всичко зависи от маркетинговите специалисти, които сте наели да Ви изготвят стартегия за развитие, но днес, през 2020 година, подобно съотношение е резонно, поне така смятаме ние.

SEO оптимизация

Кои сме ние?

Опитни специалисти, отдали много години усилен труд именно в областта на търсещите машини. Ние знаем как се прави SEO оптимизация! Ние можем да Ви класираме пред конкурентите! Ние можем да направим така, че да печелите много пари, при това регулярно!

СВЪРЗАНИ ТЕМИ:  Как се редуцира Spam Score

Експерти в сектор Дигитален маркетинг, обсулжващи хиляди клиенти годишно. Работим повече от 20 години в този сегмент и смеем да заявим смело и отговорно, че знаем как да изведем Вашата стаитя на първи позиции в Google. А какво би довело това за Вас, това е въпрос, на който предполагаме, че знаете отговора.

 

Тъй като уважаваме Вас, читателите на W-SEO.com, Ви представяме и дурги наши ценни ресурси, чрез които вярваме, че можете да подобрите компетенциите си:

 

Публикацията е актуализирана на 2022/12/25 11:32:03 AM – дигитална агенция Висео

Оценете тази статия
product image
Средна оценка
4.5 based on 21 votes
Марка
VISEO LTD
Продукт или услуга
Оптимизация на уеб сайт
Цена
EUR 1200

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *